Thomas Larsen: Akutpakke er en triumf for Thorning

Akutpakken er en meget stor triumf for regeringen og gør livet meget lettere for SFs nytiltrådte formand, Annette Vilhelmsen, der ifølge Berlingskes politiske kommentator blev orienteret om aftalen under forhandlingerne på Marienborg.

Michael Ørtz Christiansen, Berlingske Nyhedsbureau
Foto: Jens Astrup

Det er en meget stor triumf for regeringen, at den har landet en aftale om tusinder af akutjob. Dermed er en af en af regeringens mest presserende udfordringer blevet tacklet effektivt.

Det vurderer Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

- Det er svært at overvurdere betydningen af den nye aftale, som regeringen netop har fået i hus. Med den aftale er det lykkedes for regeringens top at få lukket den største og mest alvorlige flanke, som den overhovedet har haft, siger han.

Læs mere: Joachim B. ryster på hovedet af regeringens akutjob

Thomas Larsen understreger vigtigheden af aftalen ved at pointere, at man igennem flere måneder har set og hørt et voksende antal kritikere i det socialdemokratiske bagland, SF og i fagbevægelsen med stigende intensitet advare regeringen om, at det vil være en katastrofe for tusinder af ledige, hvis de fra årsskiftet røg ud af dagpengesystemet, uden at en redningsplan var forhandlet på plads.

- Nu er redningsplanen kommet på plads, og det udløser stor jubel internt i regeringspartierne, men i allerhøjeste grad også i partiernes baglande og i fagbevægelsen, siger Thomas Larsen.

Akutpakken betyder samtidig, at regeringen får langt stærkere muligheder for at sætte nye offensive dagsordener for eksempel omkring udviklingen af en ny og bedre folkeskole, vurderer Berlingskes politiske kommentator.

Læs mere: Thorning: En ekstraordinær håndsrækning til de ledige

- Hidtil har dagpengestriden spærret totalt for alle regeringens øvrige initiativer, men nu får Thorning og co. en chance for at bringe andre planer og initiativer i spil, så vælgerne lægger mærke til dem, siger han.

Først og fremmest stiller aftalen regeringen stærkt før slutspillet i finanslovforhandlingerne, hvor Helle Thorning-Schmidt og resten af regeringen ifølge Thomas Larsen nu kan vælge både at gå til højre og venstre, hvor pilen tidligere pegede mod en aftale med den borgerlige fløj.

SFs nyslåede formand, Annette Vilhelmsen, har holdt fast i, at der skulle findes en løsning for de dagpengemodtagere, der var på vej ud af systemet, men hun har ifølge Thomas Larsens oplysninger ikke haft nogen indflydelse på aftalen. Hun blev dog informeret om, at der var en aftale på vej, og den har formentlig været særdeles vigtig for regeringssamarbejdet, lyder det fra Thomas Larsen.

Læs mere: EL roser »midlertidig« løsning på dagpengeproblem

- Det er formentlig en af grundene til, at Annette Vilhelmsen havde så nemt ved at sige ja til regeringsgrundlaget, da hun forhandlede med Margrethe Vestager (R) og Helle Thorning-Schmidt (S) på Marienborg, siger han.

Kommentatoren beskriver akutpakken som »dygtigt arbejde« af regeringen, der har formået at løse problemet uden at ændre på selve dagpengereformen.

Kommentarer

Så faldt Thomas Larsen også i fælden...

"Thomas Larsen: Akutpakke er en triumf for Thorning"

Den eneste triumf regeringen har at fejre i forbindelse med jobrotations-akutpakken er, at den samlede danske presse, Thomas Larsen incl., er faldet på halen for dette stunt!

Der er INTET i denne fuppakke, der berettiger til denne overstadige hyldest!

Det skulle da lige være, at regeringens spin til overmål er lykkedes!

Der er IKKE skabt ét eneste job!

Det er enestående, at denne ikke-regerings svar igen er, at bruge andre folks skatteopkrævede penge på noget som intet skaber, udover lidt politisk varme i bukserne, et kort øjeblik, på en iskold nat! At kloge-Åge Larsen ser dette som en triumf må stå hen i det uvisse!

Penge mellem benene.

Langtidsledige får nu en pose penge så de kan købe sig særretigheder på jobmarkedet.
Det er næsten lige så kvalmende som den ordning universiteterne bliver belønnet med for at kvinder kan springe over jobkøen for at blive ansat som professorere.
Det er de samme forhold der eksisterer i kommunistiske lande.

Regeringens svinestreg

Som ny-ledig ser jeg det som en direkte svinestreg regeringen har lavet.
Mens alle ny/nyere ledige nu kan se frem til at være bagerst i køen det næste års tid - vil den samme gruppe om et år igen sættes bagerst i køen når ordningen ophører og de friske ledige være mere appetitlige. Man ofrer et sæt ledige for et andet for at redde sin egen politiske rø... Usolidarisk og en uhørt svinestreg.
Nej det er ikke den dejligste morgen i hundrede år, men med et andet citat et LORTELAND.

Er du seriøs, Thomas Larsen?

Eller mener du virkelig at ca. 9.600 kr. pr. dagpengemodtager konverteret til job virkelig betyder, at de kommer i arbejde? Altså ... 9.600 kr. ...

Varm Luft

jeg forstår slet ikke euforien over akutjobbene!!

Der er 2 mdr til faldet ud over skrænten - det er i sig selv en illusion at nogen kan nå at redde noget som helst - med mindre man laver en direkte forlængelse af dagpengeperioden!!!

- og derudover, så vil 25.000 ikke gøre en pind for en arb.giver der skal forpligte sig til at beholde en medarb. i 1 år. Han vil til enhver tid vælge den ansøger han har lyst til!!!

- at der så er et alt for klart mønster hos arb.givere i at frasortere folk - pr automatik - der har mere end 3 mdr ledighed på cv´et........dét er ikke fair - men virkeligheden - og det vil 25.000 ikke ændre!!!

RV har sammen med V lavet halveringen af dagpengeperioden - og dét laver Vestager ikke om på NU...men først efter et valg (sikker på hun har en baggårdsaftale med LLR om at de kun skal sidde en periode, hvorefter RV skal skubbe DF ud som støtteparti)....så efter et valg, vil V og RV "erkende" og rulle tilbage:)))...og få søge stemmer på dét. - lur mig, jeg får ret.

Hvis S er kloge nu, går de sammen med DF og ruller tilbage NU!!
- 1-1½ mdr til at redde noget som helst??? :)))) get real!!!

S - vågn nu op!!!...og vælt HTS, hun sidder i vestagers lomme, for at bakke op om hendes eu-eufori og manglende afstemning!!!

Hmmm...

Var det ikke den tidligere VK regering der brugte 10.000.000.000 (tæl selv nullerne) på håbløse aktiveringskurser, blot for at sminke arbejdsløshedstallet?

Muligvis ...

... det kneb har de lært af Nyrup, Lykketoft og Jelved - de gjorde det samme i 1990erne.

Hmmmm...

Var det ikke den tidligere VK regering der brugte 10.000.000.000 på værdiløse aktiveringskurser for at sminke arbejdsløshedstallet? Altså 10 mia. på ingenting ;)

Ellen tran "Egen Beriger" ala nørby ,,

Er du dansk ? Jyde ?
hvis ja til en af ovenstående ! SKAM PÅ DIG

Kammerarteri-pamperso-landsskadelge-egenberiger ! skam på DIG når Vi/DK ligger på knæ !

triumf ?

kun hvis målet er at lave en aftale, uden at interessere sig for indholdet. så på de indre linier kan HTS nu få ros af alle vennerne - og det er vel en triumf.
Men for Danmark og beskæftigelsen er dette jo i bedste fald en nul-løsning: der skabes ikke ét job (udover de som skal administrere den). Derimod sikres staten en udgift på 25.000 pr. stk. som ansættes og derudover vil udgiften til dagpenge være uændret hvor formålet med at have en max. løbetid jo også er at spare her: nu bliver en anden - som fortsat får dagpenge - ledig i stedet.
Og så endeligt: er det overhovedet lovligt at tillægge risikoen for at miste dagpengeret betydning ved besættelse af en stilling? Det kan da ikke være et sagligt hensyn!
Triumf, Thomas Larsen - nej, ikke udenfor Christianborgs tykke mure.

Og dog - få armene ned!

Hvis det er en ekstra præmie for at tage dem, som har været længst på dagpenge og dermed i fare for at miste dagpengene, og give dem løntilskudsjob, er der et problem. Man kan ikke være i løntilskudsjob men mindre man er berettiget til dagpenge! Så hvis ens dagpengeret udløber, er det slut med løntilskudjob.

Spørgsmålet er: Er det ordinære job eller løntilskudsjob?
Hvis det er løntilskudsjob er det jo en stakket frist!

Det er jo ikke ny job!

3.125.000.000 Kr

3.125.000.000 Kr bruger regeringen på denne løsning, som ikke skaber flere jobs. Derimod har man indført diskriminering af de korttids arbejdsløse, som nu må bagerst i køen.
Men regeringen har reddet sin egen røv og har fået sminket liget, føj.

Nej 'kun' 312 500.000 kr.

Det er muligt overdrivelse fremmer forståelsen, meeen det er 'kun' 312.500.000 kr..

Fair nok

Et nul for meget ;-)
Det er kun 300 millioner de bruger på ingenting.

Diskriminering

Det er ren diskriminering og kvote tænkning. Det gør at dem der bliver arbejdsløse i dag kommer til at stå ringere end dem der har været uden for arbejdsmarkedet længe, uanset deres kvalifikationer. Dermed ryger manges mulighed for en hurtig tilbagevenden på arbejdsmarkedet, med dårlige CV og dårligere økonomi som følge.
Det triste er at det slet ikke skaber flere jobs, man udskyder blot problemet - måske til efter denne valgperiode, så må VK tage de hårde valg.

De blå dagpengemodtagere bør være dybt taknemmelige!!

Det er rigtig godt gået af regeringen også, at de har formået at holde kortene så tæt til kroppen. Stort til lykke. Og så synes jeg det må være på sin plads at opfordre de blå vælgere - måske iflg. meningsmålingerne 65% - der står til at falde ud af dagpengesystemet, at de viser lidt taknemmelighed overfor den siddende regering. I stedet for den evindelige kritik!!

Det forstår jeg ikke

Skal man være taknemmelig for at blive tacklet i sin jobsøgning fordi man ryger bagerst i køen ?
og hvad så om 1 år når man selv nærmer sig 'grænsen' mens andre får fordele, så ophører ordningen.. Mens en masse friske ledige nu er mere interessante.
Summa summarum man flytter 'aben' fra langtidsledige til ny-ledige - det er jeg som ny-ledig sådan set alt andet end taknemmelig for.
Alternativt må jeg tilbyde arbejdsgiver samme eller bedre vilkår - man kan jo køre det som en 1-årig arbejdsgiverbonus med træk i bruttoløn så Hr.Corydon medfinansierer.
Og øh hvor er alle de job Helle lovede - sidst jeg tjekkede steg arbejdsløsheden og alle regeringens afgifter mm. har bare flyttet jobene ud af landet.
Det her skaber ikke et eneste job.

Det forstår jeg ikke

Skal man være taknemmelig for at blive tacklet i sin jobsøgning fordi man ryger bagerst i køen ?
og hvad så om 1 år når man selv nærmer sig 'grænsen' mens andre får fordele, så ophører ordningen..
Summa summarum man flytter 'aben' fra langtidsledige til ny-ledige - det er jeg som ny-ledig sådan set alt andet end taknemmelig for.
Og øh hvor er alle de job Helle lovede - sidst jeg tjekkede steg arbejdsløsheden og alle regeringens afgifter mm. har bare flyttet jobsene ud af landet.
Det her skaber ikke et eneste job.

Det er dælme godt gået!!

Meget vigtigt at vi gør noget for de mennesker, som Venstres reform sender ud over kanten...

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden