Thomas Larsen: Dødskys til Thorning fra EU

Rygter i Financial Times om, at Helle Thorning-Schmidt kan være i spil til topjob i EU, er en uhyre tvivlsom kompliment til statsministeren, siger Thomas Larsen.

Helle Thorning nævnes som mulig efterfølger af EU-kommissionens formand, José Manuel Barroso Foto: Asger Ladefoged

- Normalt vil danske politikere opfatte det som uhyre smigrende, hvis de bliver nævnt i forbindelse med besættelsen af internationale topjob. Men jeg tror ikke, at Helle Thorning-Schmidt skal glæde sig ret meget over, at hun nu nævnes som en mulig kandidat til at efterfølge José Manuel Barroso som formand for EU-Kommissionen. Tværtimod vil rygterne kunne få endnu flere danske vælgere til at tænke, at hun grundlæggende egner sig bedre til EU end til at være dansk statsminister.

Sådan lyder vurderingen fra Berlingskes kommentator, Thomas Larsen, efter at Thorning af Financial Times EU-korrespondent er blevet nævnt som et muligt bud på en politiker, der vil kunne få topjobbet i EU, når José Manuel Barroso skal gå af om få år.

- I udgangspunktet er det selvfølgelig en ros til Thorning, og hun kan glæde sig over, at det igen er blevet nævnt, at Danmark stod i spidsen for et driftsikkert og relativt vellykket EU-formandskab i foråret 2012. Men problemet for hende er, at der herhjemme er ved at brede sig et indtryk af, at hun i virkeligheden trives bedre i udlandet end i Danmark, og hun har absolut ikke brug for, at det indtryk bider sig fast, siger Thomas Larsen.

Berlingskes kommentator henviser til, at Kristian Thulesen Dahl så sent som på DF’s landsmøde i weekenden talte om, at Thorning syntes at være allergladest, når hun befinder sig i udlandet.

- Kristian Thulesen Dahl slog bl.a. på, at Thorning i sin tale til Europa-Parlamentet under det danske EU-formandskab erklærede, at hun var europæer af hjertet, mens han havde foretrukket, at hun havde sagt, at hun var dansk i hjertet. Man skal heller ikke tage fejl af, at der langt ind i Socialdemokratiet er et ret fasttømret billede af Thorning som en karrierepolitiker, der har blikket stift rettet mod et job i EU.

Ifølge Thomas Larsen må Thorning håbe på, at rygtestrømmen ikke fortsætter. Endnu er hendes mulige kandidatur til topjobbet i EU kun nævnt i en enkelt blog, skrevet af EU-korrespondenten Joshua Chaffin, og hun indgår kun på linje med en lang række andre navne fra europæisk politik.

Facebook: Kompliment eller det modsatte? Del din mening.

Thomas Larsen påpeger imidlertid, at Thorning risikerer, at debatten om hendes fremtidsplaner dukker op med fornyet styrke, når der skal tages stilling til, hvem der skal være Danmarks næste EU-kommissær. Internt i Socialdemokratiet spekuleres der allerede i, at det kunne være en god exit for en presset dansk statsminister - især hvis meningsmålingerne fortsætter på samme katastrofale niveau som i dag.

- I praksis kan Thorning ikke gøre meget for at mane rygterne i jorden. Med hendes baggrund som EU-parlamentariker, hendes store begejstring for EU og med hendes nuværende enorme problemer med at samle S-vælgerne bag sig, risikerer hun, at rygterne om hendes exit vil tage til. Det vil ikke styrke hende. Tværtimod har hun for at bevise, at hun kan komme i øjenhøjde med alle de S-vælgere, der føler sig svigtet af regeringen.

Kommentarer

Røde fjolser

Gucci er jo ikke dansker, men europæer, det skræpper hun jo op om, hver eneste gang hun får chancen, så klap hesten i røde fjolser

Derfor !!!

S SF over solgte deres evner - er nok den rigtige formulering.
S SF anede ikke om det stod slemt til, for den slags brugte de slet ikke tid på !
Der blev kun "markedsført floskler", der skulle skræmme vælgerne i favnen på S SF !
S SF er jo "guds gave til folket" og med den holdning, behøver man ikke, sætte sig ind i de ting, man udtaler sig om !
Det sidste er noget der fortsat kendetegner S SF R - men nu er ministerpensionerne i hus, og så kan der tages endnu lettere på tingene !
Den stille død !
S minder lidt om den frø, der langsomt bliver kogt ihjel, fordi temperaturen kun stiger langsomt. her er fred og ingen fare !
Gad vide hvor lang tid der vil gå, før selv Socialdemokraterne indser, at de har opstillet en trojansk hest, ved at pege på og støtte HTS.
Det "socialdemokratiske projekt" viser sig tydeligere og tydeligere, kun at være til glæde for "etablerede socialdemokrater" !
Socialdemokratisk politik ER håbløs !
Der er ingen professionel ledelse !
Hvis socialdemokratiske ledere, kom ud i det private erhvervsliv, ville de falde HELT igennem !!!

Piopio.dk

Piv! Piv!.dk

Hold nu op!

Hvorfor kan Helle Thorning-Schmidt ikke få lov at være i fred? Det er helt utroligt, hvad hun skal stå model til.

Hvornår får den her regering lov til at regere uden utidig indblandinger fra alle sider? Det gør kun ondt værre og tjener ingen formål andet end at forplumre alt!

Det er let at svare på.

I Danmark har vi demokrati, så her har man pligt til at blande sig.
Men OK, lav et nyt 1972 (EF) valg: Skal vi have diktatur, ja eller nej.
Bliver det et ja, får du det, som du vil have det Dan Nielsen.

Pinlige Larsen

Men det er Venstre, der kører sagen op herhjemme! De vil jo gerne give indtryk af, at Thorning befinder sig bedre i Bruxelles end i Danmark. Og så kan historien i øvrigt bruges til endnu en gang at vride kniven rundt i Thorning..

Den borgerlige opposition har medierne til at gøre arbejdet for sig.
I skulle skamme sig.....

Kan man ikke mistænkeliggøre hende på den ene måde, så prøver
BT/B nu med ny metode. Rygter hører sladderkællinger til, og BT/B skulle skamme sig.

Jeg synes efterhånden at dansk journalistik er til at brække sig over. Der er vel ingen grund til at skulle tage flere års uddannelse, hvis dette er resultatet?
http://www.b.dk/politiko/eu-journalist-bag-thorning-rygte-ren-spekulation
mvh kirsten...

Pinlige Larsen

Thomas Larsen leverer atter overbevisende argumentation for at jeg har opsagt mit abonnement på Berlingske Tidende.

Islamister?

De ”bundløst beskidte rygter” ymter blot om en mulig EU-post til Helle Thorning Schmidt.
Men hendes tilhængere blandt debattørerne går amok i forurettet raseri, som om rygterne gik på en opfundet kannibalistisk tilbøjelighed for spædbørn eller en afsløring af jødisk herkomst hos damen.

Uden skam i livet

Sikke en gang svineri. Den britiske journalist har indrømmet sit løgnagtige rygte, men alligevel bliver der broderet videre på historien. Blandt andre af Venstres Inger Støjberg, som åbenbart ikke har skam li livet.

Inger Støjberg

-- er og bliver en støjsender. Jeg har mistet alt for det arrogante og bedrevidende parti, hun tilhører og som ser spøgelser alle vegne.

DK ikke kerneland i EU

Allerede derfor er det urealistisk.

Fogh gjorde jo DK til et kerland i NATO

Thomas Larsen's pinlige smædekampagne.

Thomas Larsen's forsøg på at kompromittere den siddende regering med alle mulige midler - uden nogen nedre grænse - er en pinlig affære.

Thomas Larsen har baseret sin artikel på følgende:

"Det var en engelsk journalist, der startede rygtet om, at Thorning skulle tage over som EU-formand. Men det var altså bare et gæt, understreger journalisten selv"
http://www.b.dk/politiko/eu-journalist-bag-thorning-rygte-ren-spekulation

At læse ovenstående bunke af indlæg, der primært udstiller den blå fåreflok selv, som blinde passagerer på Thomas Larsen hævntogt for VKO nederlaget er direkte pinligt.

Snavs, der ikke holdt længe ...

Typisk for TLs produktion i Berlingske. Ondsindede angreb i en uendelig strøm. Den holdt ikke længe. Ophavsmanden fortæller, at han kun skriver en uformel blog, skrevet i en ånd, som måske kan bidrage til noget debat om hvem, der en dag bliver den næste formand for Kommissionen. Han siger, at har snakket med folk rundt omkring i Bruxelles, og nogle nævnte hendes navn blandt en lang række andre, som de synes kunne være interessante. Så meget for det dødskys. Er der da igen grænser for, hvor lavt man kan flyve?

Skidtspand

Man må undres over den skidtspand Thomas Larsen konstant øser op af - er den bundløs?

Gylle i rå mængder

Venstres gylletanke er altid overfyldte, så der er rigeligt at øse af.

Den der ikke laver noget.....

Den der laver meget, laver mange fejl.
Den der ikke laver så meget, laver ikke så mange fejl.
Den der ikke laver noget bliver FORFREMMET.

...og så er jobbet stort set SKATTEFRIT,
Så det passer som fod i hose til HTS's profil...

Fiktions forfatteren Thomas Larsen

Anmeldelse: Thomas Larsen: "Dødskys til Thorning fra EU" Artiklen er en suppe på en fiktiv pølsepind skrevet efter Thomas Larsens sædvanlige læst. Den indeholder ingen forsøg på at gå ud over den vante skabelon med undergravning af alt, hvad der har med regeringen at gøre. Alt i alt en ligegyldig artikel der har fået uforståeligt meget spalteplads.

Cromwell

Ang. muligheden for, at HTS overtager Barrosos job som formand for EU-Kommissionen, kommer man i tanker om den engelske statschef Oliver Cromwells berømte ord, da han opløste parlamentet i 1653: ”I har siddet her for længe
uden at gøre noget godt. Drag bort, siger jeg, og lad os blive jer kvit. I Guds navn, gå!”

Rygter

Det er lige før at det er værre end i H.C. Andersens eventyr om den lille fjer, der blev til fem høns. En britisk journalist slynger et eller andet tilfældet ud, og straks går alle i selvsving og kommenterer på livet løs, som om der var tale om en fastslået kendsgerning.
For journalisternes vedkommende ville det klæde dem, om de i det mindste lige checkede snadhedsværdien i rygtet før de kastede sig over tastaturet.
Og typisk for mange af kommentarerne her er desværre, at man ikke er i stand til at udtrykke sig i urbane og civiliserede vendinger i en kommentar eller debat.
Det ville klæde Berlingske, om man sorterede de værste platheder fra, når nu de skrivende ikke selv kan holde kammertonen.

Forfremmelse

Man bliver forfremmet til sit niveau af inkompetence.

Og Thornings talentløshed er virkelig grænseløs. Der er ingen grænser for, hvor langt hun kan nå!!!

Aha

Du har altså så for længst nået dit topniveau.

Vi skal af med Helle og ud af EU.

EU og Helle er skabt for hinanden. Når hun så er parkeret der, så mangler vi blot at komme ud af EU. Så er vi færdige både med Helle og EU. To fluer med et smæk. Herligt.

Det værste af 2 muligheder.

Hvad er det bedste for DK. At Helle forbliver statsminister i endnu 3 år eller hun flytter til EU parlamentet.

Det er nok bedst hun bliver i DK og blot rejser rundt med sin mand i Grønland, Kina, Rusland, USA og alle andre lande. så gør hun ingen nævneværdig skade.

Vi kunne risikere at corydon eller et andet finansgeni blev statsminister. Gud bevare Danmark i blot 3 år mere.

Cui bono?

Bemærk, hvem der planter rygterne! Briterne er selvfølgelig interesserede i, at den næste i Barrosos stol har god kontakt til britiske politikere og deres baggrund - vel også
uanset "partifarve
aml

EU Gravy Train

Jamen, Cruella De Vil kan jo så fortsætte traditionen fra svigerforældrene, der formåede at have sugerørene nede i alle de pengekasser i EU, som de kunne komme i nærheden af:

http://www.express.co.uk/posts/view/107438/Lord-Lady-Kinnock-s-10m-Euro-...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1192894/Revealed-How-Kinnocks-en...

Helle og Stephen kan da sikkert hurtigt lære de rigtige tricks. De kan jo så mange andre.....

Cui bono?

Nu må man dog også se på, hvem der planter rygtet; en brite vil selvfølgelig ønske sig en kandidat, der har gode forbindelser til engelsk politik

Jeg jo

har da også skrevet, at Danmark var bedre tjent med, at de 2 præster fra DF var imamer i Afghanistan og Fogh var ejendomsmægler i Bagdad og solgte timeshares.

Og hvad var deres job før, Fru Thorning. Ja, jeg var gedehyrde i Danmark.

De er ansat. Det er godt at øve sig i et lille land først.

Måske de så først skal lære Grækerne at spille på lirekasse.

OK, vi har jo selv Drackmanns grav....

Man tør vel formode, at rygterne ikke er plantet af Poulsen, Arnfeldt, BT eller Loft, som alle muligvis er bifile bøssekarle...

Dagens mest kvalificerede kommentar

er leveret af Jens Holm.

Uendeligt mere kvalificeret end Thomas Larsens, der er fuldkommen uden nogen substans, rent gætværk og udtryk for hvad der sker i Thomas Larsens hoved.

Jens Holm har du drukket af nat potten?

Morsomt.... Men du skal nok ikke skrive på blogs når du lige har taget et par baner.... Men nyd turen i din rus. Husk at spise honning eller sirup til.

Ak ja

SF har bevist, at partiet ikke er regeringsdueligt. Det kom ikke bag på nogen som helst.

Fru Thorning har egenhændigt bevist, at S ikke er regeringsdueligt. Det er da noget af en bedrift.

Jeg spår hende en lang karriere i EU, hvor hun vil påføre Europas folk den ene lidelse efter den anden.

Fru Thorning tænker kun på sig selv - men gad vide om hun er lykkelig?

Jeg tror det ikke

Guld kan købes for dyrt. Med Helle og socialdemokratiet er der sneget en egen form for politisk prostitution ind. Hvorfor? Ok der er ikke så mange tilbage i vores gamle parti, heller ikke mig som nu er på DF, men hvorfor har man valgt personager som Helle, Dan, Bødskov ind? Ok der er et par nogle få tilbage fru Hækkerup og hr Hækkerup kunne hvis de ville og turde gå i karakter, og måske Sass Larsen hvis de turde.... Så kunne det rykke lidt. Mette Frederiksen som var forbi forleden kan/kunne måske også noget. Hun lytter.

Jeg bliver ked....

Som gammel socialdemokrat er jeg ked af manglende intellekt i det gamle parti.

DF er og gør det vi som gamle socialdemokrater står for. Om Helle bliver eller ej ændre intet. Politikken er helt gal. En socialdemokrat mf er en der ikke tør længere. Det er lidt kedeligt for et gammelt arbejderparti. Nu sætter jeg min lid til DF. Nej jeg er ikke stueren, det var jeg heller ikke i gamle dage da jeg var VS'er.

Respekt

Meget bliver der sagt om DF, men det er et parti med en klar vision om, hvad de vil for landet og hvad de vil for individet. Om det er Pia eller Thulesen Dahl, der sidder ved roret i det parti, ændrer ikke meget ved det faktum.

Det er sådan, den politiske ged skal barberes.

Da Thorning ved sin tiltræden bedyrede, at hun ville være hele Danmarks statsminister, var jeg ved at gå til i latterkramper. Hun var og er ikke engang i stand til at være leder af Socialdemokraterne. I det hele taget kunne hun ikke lede folk ud af en telefonboks. Hun har ikke formuleret nogen vision og hun har intet gjort for at lede andre mennesker end sig selv. Og nu vil ingen følge hende.

Når Thorning så - om alt for lang tid - er fortid i Socialdemokraterne, så vil hun efterlade den klassiske arv efter den talentløse leder. Manglen på en kvalificeret efterfølger.

Så tag et kig på DF. De ved, hvad det handler om.

Man får efterhånden den opfattelse...

...at Venstres Pressetjeneste dagligt udsender 3 publikationer: BT , Berlingske og Jyllandsposten.

I dag bringer BT og Berlingske nogle rygter til torvs, som Thomas Larsen så kan formulere nogle perfide betragtninger om.
Jamen hvad har vi gjort, siden den danske dagspresse befinder sig på et så lavt niveau ?

Den danske ...

... verdenspresse afsphjler bare det niveau, der findes blandt danske politikere, i den danske regering, på Christiansborg.

Det er "real life", Torholm

Torholm

Perfide? Tænke tænke ven.....

Bliv Helle

Hvis Helle Thorning overhovedet tillagde disse hjernedøde kommentarer nogen mening, ville hun flygte skrigende, hvis det kun var hendes eget vel, hun hun havde for øje.

Med den ringeste opposition nogen statsminister nogensinde har haft, må selv et opvaskerjob i Bruxelles være et himmerige i sammenligning med den slimede forsamling af kolde og klamme kældermennesker.

Men Helle Thorning har vist sig at besidde den ansvarsbevidsthed og pligtfølelse, som oppositionen dagligt demonstrerer, at den mangler.

Kære Jørgen

Du har et problem. Du kan ikke se fakta som fakta er. Helle siger et og gør det modsatte. Skattesag, leasing sag, privat børnehave sag. Det var på det personlige plan. Så er der det politiske niveau. På samtlige større udmeldinger før og efter valget har hun løjet. Kvinden er fuld af løgn. Hun er kommet til magten på løgne så jegskal komme efter dig.... Hun er jo i bund og grund liberal... Og det er ok men henes eget magt og indtægts behov er det afgørende for Helle. Det er det vi andre kalder prostitution. Undskyld kvinder som jeg respekterer. Og som jeg gerne vil hjælpe med uddannelse etc.

Jamen da glimrende ..

at kunne få en fornem exit efter et nederlag fra dag ét som statsminister i Danmark. Jeg var en af de bloggere, der påpegede, at en stilling i EU (dog ikke formandsposten!) ville være bedre for Helle Thorning el en anden ministerpost, bare ikke statsministerposten.

Lad os håbe at EU besinder sig - og læg mærke til, at Helle Thorning sagde 'vi' og ikke 'jeg', da hun blev statsminister - og altså ikke gentog: 'jeg', som da hun meldte ud, at hun kunne slå Anders Fogh.

Det ville også have været sørgeligt, fordi hun reelt ikke vandt. Dette udtryk brugte hun da heller ikke. Så en vis (selv)erkendelse kan ses her, vil jeg ro.

Og - da 'fint' med en retræte i EU, fremfor at blive arbejdsløs og på dagpenge, hvor perioden nu er nedsat - opr. fra år til 4 og så til 2 med mulig forlængelse vist, på 1/2 år. Det er mange socialdemokrater også særligt glade for.

Teknokratiske Helle

Teknokratiske Helle passer bedre EU systemet end i Danmark og det siger meget om hele situationen. I et protestvalg blev den røde blok valgt ind, men Helle Thorning har ikke formået at træde i karakter, tværtimod. Regeringsblokken er absolut i opløsning og de desperate løgne om regeringsgrundlag og åbenhed runger mere og mere hult. Desværre er de fleste politikere i Danmark og EU akademiske teknokrater der ikke ser deres handlinger og ord forbundet med virkeligheden. Derfor lyves der så meget. EU er en række ikke-folkevalgte teknokrater der styres af kapitalinteresser og som ser deres egen magt som målet for deres arbejde. Ligesom Helle Thorning. Politikerne mener at folket er til for statens skyld og ikke omvendt. VÅGN OP!

Utroligt at de kloge udenbys pennesmører

Tør skrive det ganske mange vidste fra den dag hun blev valgt til formand for socialdemokratiet.

Men blev fortiet og har været tabu i dansk presse.

At EU var hendes ambition, ikke den latterlige post som statsminister i kongeriget Danmark.

"Jeg er europæer af hjertet,"

Ikke Dansker, nej da nej da nej da, jeg er Europæer.
Og da det er en general trend i Europa at sende alle de inkompetente, korrupte og dømte politikker til EU, så vil Fru. Thorning være blandt ligesindende og venner.

Sandheden er ilde hørt

Der er ikke ret meget der kører på skinner i EU. EU er et burokratisk løntungt monster som smadre vestens handlemuligheder inden for stort set alle områder.
EU har ikke været i stand til at stoppe det årlige flyttecirkus som koster tid og penge. EU kan ikke blive enige om at tage hul på problemer som grænseløs kriminalitet, overbefolkning i tredjelandenene, forurening over alt, respektering af kulturelle værdier i det enkelte land. EU er et misfoster som i dag kun har et formål. At monster lønne uduelige politikere. Hvem havde hørt om Helle T da hun "arbejdede" i EU? Ingen. Se på en Dan Jørgensen. Vi kan simpelthen ikke synge dybere. De har aldrig lavet dagens gerning. Det er uhyggeligt....

Falleret statsminister i spidsen for et EU i opløsning.

Hvordan lyder det? Som en dårlig politisk joke.
Hvis det skete, ville det i Danmark udstille EU som en politisk ruin. Hvordan skulle den dårligste statsminister i Danmark i mands minde kunne gøre noget for EU.
For socialdemokraterne ville det være en gevinst, de slap for at fyre hende som partiformand. EU er pt i en eksistenskamp og seriøse politikere står ikke i kø for at overtage posten. Mange kan ikke få den, på grund af politiske hensyn, så man skal aldrig sige aldrig, men det ville få de fleste i Danmark til at ryste endnu mere på hovedet af EU.
Det, der taler mest imod er timingen, der skal næsten et mirakel til, hvis regeringen skal overleve indtil 2014, hvor der skal vælges ny kommission. Sidder Thorning ikke længere i stasministerstolen, så bliver det sværere, at køre sig i position.

Profetiske ord fra Morten Messerschmidt

»Det har været verdenshistoriens længste jobsamtale. Én lang forberedelse på dit nederlag som statsminister. Om to og et halvt år skal der vælges ny Kommission og præsident for EU. Jeg tør vædde med, at du vil være kandidat til begge poster. Ikke for magtens skyld. Men for at komme hjem til vennerne i EU.« 2. juli 2012.

Shame on Morten

Hold Morten Messerscmidt udenfor - verden er træls nok i forvejen. Han tillod sig at pege fingre og brøle "Shame on You" i hovedet landets statsminister for åben skærm, som en sur røv. Det er samfundsskadelig virksomhed, og det glemmer eller tilgiver jeg ham aldrig.

En god og klog tale, MM holdt.

Bare synd at ikke ret mange kunne se den dybere alvor af denne flotte tale til denne ligegyldige, men skadelige kone.

Stillingsskift så fiaskoen kan tværes af

Vi kender også fænomenet fra en kategori af erhvervsledere, der aldrig har bibragt værditilvækst i de firmaer har ledet.
Den type møder sig selv i svingdøren, på vej ud mod nye opgaver.
Det er den model den siddende statsminister lægger op til at bruge.
EU har rigeligt at slås med, skulle en letvægter som Helle Thorning indtræde i en rolle af vigtighed i EU...så er det en katastrofe.

Afsted med uduelige Gucci

Jo før jo bedre, lad denne uduelige snik - snakker forsvinde ud af DK og ned til det forjættede drømmeland, jo før vi slipper af med Gucci, det bedre bliver det for DK. Forresten fjolset har jo ingen evner, til noget som helst, hun skræpper bare op om alt muligt bullshit, men hvad pokker søvnige Løkke er ikke et hak bedre, det er to totalt uduelige ledere, vi har i de to største partier i DK.

Leif Juhl Pedersen

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden