Thomas Larsen: Elbæk har handlet dumt og klodset

Med sine handlinger har kulturminister Uffe Elbæk åbnet en flanke for beskyldninger om nepotisme, siger Berlingskes kommentator Thomas Larsen.

- Det er umådeligt uklogt af Uffe Elbæk at deltage i dyre middage på en kulturinstitution, som han har meget nære relationer til. Rent juridisk er der formentlig ikke noget at komme efter, men politisk åbner han en farlig flanke for beskyldninger om nepotisme. Jeg mener, at han har demonstreret mangel på dømmekraft.

Sådan lyder vurderingen fra Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, efter at det er kommet frem, at Uffe Elbæk flere gange har holdt officielle middage og debatmøder på Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), som han tidligere har siddet i bestyrelsen for, og hvor hans partner nu er ansat.

Læs mere: Lektor blåstempler Uffe Elbæks arrangementer

I alt har han brugt 180.000 kroner på fem officielle middage og debatmøder på akademiet, og flere kritikere peger samtidig på, at AFUK for nylig fik penge på finansloven for 2013 – i alt seks millioner kroner til etablering af en uddannelse inden for nycirkus.

- Når man som minister, har siddet i bestyrelsen for foretagendet, og når man i dag har sin partner ansat på stedet, burde det naturligvis få én til at være påpasselig og omhyggelig. I modsat fald kan mistanken om nepotisme meget hurtigt opstå. Af samme grund er det torskedumt af ministeren at lade dyre middage foregå på stedet, siger Thomas Larsen.

Læs mere: Elbæk: Jeg skulle have stoppet arrangementerne

- Det betyder naturligvis ikke, at kulturministeren ikke kan promovere et sted, som han selv anser for at være et kulturelt kraftcenter – det skal han selvfølgelig have lov til. Problemet med denne sag er, at han efterlader et indtryk af, at han er villig til at gå meget langt for at gavne sine egne favoritter indenfor kulturverdenen, og det er uhyre uklogt, siger Thomas Larsen.

Kommentarer

Skal ministre ikke have moral?

Som lægmand synes sagen så såre simpel, at det er svært at forstå, hvorfor hammeren ikke falder øjeblikkeligt. Som minister er man (eller burde være) udvalgt, fordi man er et af de ypperste eksempler for den befolkning, som man er minister for. Elbæk kunne måske have reddet en del af sin og regeringens ære ved at tage tøjet og gå. Da dette ikke synes at skulle ske, kan man frygte, at tag-selv-buffeten er stillet op for andre ministre (har de mon allerede lignende lig i skabene?). For der sker jo ikke noget, end ikke hvis der er tale om stjerneklar nepotisme i tredje potens. Ministre som Vestager, som normalt har en bedre dømmekraft og situationsfornemmelse og Thorning, der dækker over Elbæk, udfører vel egentlig også en form for nepotisme. Trist, trist, dobbelt-trist. Eneste positive er trods alt, at vælgernes hammer falder - ikke blot pga. selve sagen - men måske også især pga. at der i regeringen end ikke findes en repræsentant, der har handlekraft og mod til at lade hammeren falde.

Ministre uden moral.

.

Forbavset

Jeg troede at radikale var imod købesex:-)
men åbenbart ikke når skatteyderne betaler.

Nu er jeg beroliget!

Kultusministeren mener, at der er ingen grund til en uvildig undersøgelse, hører jeg just i radioavisen.
Ja men så er det vel alt sammen på plads og i orden? Fyren er jo den nærmeste til at vide det?
Det er jo også meget praktisk at undersøge, vurdere og dømme egne handlinger. Så kommer man vel ikke tættere på magtfuldkommenhed?
Smid dette ubehagelige og underlige væsen på porten lige NU.

Kaos-pilot, -det er hvad dette hankønsvæsen er!

Må jeg anbefale et job i Fætter BR`s herreafdeling for LEGO,lege- og andre klodser. Manden har intet at gøre i en i forvejen uduelig sammenflettet regering, som alene kan overleve af kommunistiske skønheder (og uhyrer)!!!

Ingen i Danmark kan da for fa.... snyde og bedrage for andres penge, -og slippe godt fra det ved en totalt blåøjet dummyerklæring om, -at der skulle jeg have tænkt mig bedre om. Skulle man have bare een my`s tillid til Hr. Vestager, -så smed hun ham på porten mandag morgen kl. 06:00!

Suppekogning

Ingen grund til at koge mere suppe på dette end nødvendigt...

Nå, bliver mit kritiske indlæg slettet?

så meget for ytringsfrihed. Kort fortalt skrev jeg, At hykleren Thomas Larsen var fraværende, da Tom Behncke ansatte bonkammeraten fra K til chef for Sikker Trafik.
Denne form for nepotismeagtig adfærd sker jo helt åbenlyst hvadenten det er en rød eller blå regering, der regerer. Lad os da få en diskussion om det, der åbenlyst er blevet comme il faux ...evt. med en lovgivning til følge, så vi ikke ender som Italien eller Grækenland.

Jo, men hvor var hellige Thomas Larsen

da Tom Behnke ansatte sin bonkammerat fra K til chef for Sikker Trafik? ..Mange andre gange, hvor V åbenlyst har lavet noget lignende....har Thomas Larsen været totalt fraværende!! Du ser splinten i andres øjne, men bjælken i dit eget bliver du aldrig var!!
Det er jo efterhånden almenkendt, at der sker disse nepotistiske tendenser senest med Ellen Trane, hvor Larsen også var fraværende!! Hvad med at få debatteret det? Hvad med , om vi lovgiver omkring denne samfundsundergravende tendens? Eller er planen, at vi ender som Italien, Grækenland etc.==??? De borgerlige har i ti lange år fået lov til at køre med klatten. De mener selv, de har sejret....JEG mener, danskerne har TABT til de evigt selvhævdende borgerlige meningsmagere, som ikke har OPLYSNING til folket som deres agenda, men ene og alene tænker på egen promovering og hvad det så giver i Pengepungen! Vi vil have OPLYSNING på NEUTRAL grund, vi vil have NUANCER, så vi selv kan bestemme, hvad vi mener om dette og hint. Jeg vil påstå, at de borgerlige har fordummet folket ved at indoktrinere og ensrette med spin og usandheder og fordrejninger.

Kulturel berigelse

Ro på allesammen.
Vi på prøve at forstå det samfundsgavnlige i at "Akademiet For Utæmmet Kreativitet" støttes med ekstra 6 millioner skattekroner. Set i det lys er det jo småpenge at bruge 180.000 skattekroner på "energifyldt dobbelt trapeznummer”, ”styrkenummer i stropper” og ”poetisk dobbeltnummer i pæl”.
Jeg mener bare: Den slags bærer vel KULTUREN fremad, og hvis vi ikke ser det geniale i disse tiltag, er vi sikkert for dumme til det perfekte Radikale Samfund...

(En smule sarkasme forekommer). Undskyld.

XVI

Troede først det var en hadeside fra Brøndbys Hooliganside

Men så var der både buh og bæh.

Har man ikke sucecs selv, så er andres fiasko jo ikke at foragte.

Vi får så, om det nu er så galt. Det er jo ikke ´Lomborg eller Bent Jensen ellers havde samme skribenter rost disse 2 skidtspande, så man skulle klistre A4 ark nedenunder sin komputerskærm, for at få det hele med.

Der er så noget jeg ikke forstår. Hvorfor skal alle de boligfoenuinger, der aldrig har haft juletræ, ikke have pålagt det.

Der er nok en radiGALning, Jens Holm,

som på "standens" vegne føler sig truffet.

Det bør han også gøre, hvis han er radiGALning.

For så er han medskyldig i spildet af 6.180.000 skattekroner. :-(

Opført sig klodset og dumt???

Fordi han er blevet opdaget eller hvad?

Til Berlingske: Juble eller rase?

Jeg kan vel ikke være den eneste, der er småirriteret over Berlingskes "Din Reaktion"?
Man kan vælge mellem "jubler", "smiler", "keder mig", "er ked af det" eller "raser".
- - - Nå?
Hvis nu man som jeg synes at Uffe Elbæk er et stort fjols, skal jeg så "juble" over afsløringen eller "rase" fordi han faktuelt er et stort fjols?
Det er jo umuligt at tage stilling til den form for undersøgelse, fordi ingen har den mindste anelse om hvad man dog skal "juble" eller "rase" over.
Berlingske: Det er en OMMER!

PS: Jeg "raser" over Berlingskes stupide "undersøgelser" i "Din Reaktion". (Fik I den)?

XVI

Kald det, hvad I vil

I mine øjne er der tale om ikke blot særdeles dårlig dømmekraft, men ren nepotisme.

Man giver - for første gang - tilskud til en institution, som man selv har siddet i bestyrelsen for.

Man giver - for første gang - tilskud til en institution, hvor ens ægtefælle er ansat.

Man bruger en overflod af skatteydermidler på nogle flotte middage på samme institution til, hvad der må forekomme at være uhyrlige overpriser.

Og man anses stadig for at være salonfähig og ministeregnet?

What's the World coming to? :-(

Venner tjenester.

Man må jo spørge igen,hvor dum kan man være og så stadig være minister i en rød regering??Der må da være embeds personale som ved bare lidt omtanke kunne se at den gik ikke,har manden ikke ville lytte eller gør embeds personalet det for at slippe af med ham,det ser så naive ud at det grænser til dumhed,samtidig ved vi jo at ansatte i vore ministerier ikke er dumme,så hvordan kunne han få lov..
Hvordan kunne Vestager fra første færd udnævne ham til minister står tilbage at få en god forklaring på,nu er Vestager ikke min "kop te" men hun fremstår som alt vidende og med overblik,hvor er det i dette tilfælde.

Sagen burde være nem at hånter,han tager sin afsked omgående,eller bliver fyret,længer er den jo ikke,men de har jo alle "venner"inden for dette system,så mon ikke også Enhedslisten nu er så normaliseret at de godtager at man "snyder" lidt ved havelågen,venner tjenester vil EL normal ikke godtage,men de har jo lært at sluge "kameler"det sidst år,s tid,så mon ikke de godtager ministerens forklaring på dumhed og manglende omtanke.spændende at se......

EL har fundet ...

... deres plads i det "store røde cirkus" - dem der står bagved og buldre med de store, tomme tønder.

Værst af det hele

Værst af det hele er ikke Uffe Elbæks klare nepotisme. Den slags ses alle steder i politik.
Det værste er at vi er blevet belastet med en kulturminister, som oprigtigt mener at dansk kultur skal indrette sig og "udvikle sig" når fremmede kulturer forsøger at kuppe sig til indflydelse og magt.
Sagt på den pæne måde: Danmark har ikke været særlig heldig med denne mand.

XVI

Næh, Lars Jacobsen

Hvis vi har de politikere, som vi har fortjent - så har vi godt nok opført os usselt...

@ Niels B. Larsen 08:00

Vi fik det, som flertallet stemte på.
Ikke godt, men vær rolig. Tidens nye strømninger (og meningsmålingerne) viser at vi er blevet klogere.
Eneste vigtige spørgsmål er nu hvordan den nuværende midlertidige regering kan væltes, så vi snart kan få et nyt valg med et bedre resultat.
Indrømmet, at ikke alle i socialistisk blok er uduelige. Et eksempel er Bjarne Corydon, som slet ikke er så tosset.
Men han er jo heller ikke valgt. Han er udpeget som minister.
Jeg tror faktisk han kan gøre nytte i den blå regering, som forhåbentlig kommer snart. :-)

XVI

Vi har ...

... ikke fået de personer, som politikerne har lovet os - i stedet fik vi nogle vendekåber, rygklappere, egoister, løgnere .....

@ Hans Mehning 06:26

Hans Mehning.

Undskyld. Jeg glemte helt den politiske korrekthed (men jeg er jo heller ikke radikalt redigerbar). Jeg skulle naturligvis have skrevet: "person" i stedet for mand.

XVI

Skinhellige radikale

Typisk for dette skinhellige parti. Når man taler om korruption,så er de radikale efterhånden nogle af de værste plattenslagere i folketinget. Ikke nok med at de er landsskadelige, men nu har de også en minister, som man nok kan kalde en gemen tyveknægt.Så godt som hver dag stiller de bedrevidende radikale op i tv aviser, for at belære danskerne hvordan man opfører sig, især den altvidende skinhellige Margrethe Vestager.

Uegnet fra dag 1

Hvad der fik Vestager til at udpege Uffe Elbæk er en gåde. Fra første dag i Kulturministeriet stod det klart, at her var en minister, som var mere end magtfuldkommen. Her var også en minister, der mente, at ministeriet var hans helt egen private legeplads, og som ikke lyttede særlig meget til de advarsler, der kom fra mange kanter. Uffe Elbæk har vist en så total mangel på politisk formåen, at han gør alle en tjeneste ved at tage sit gode tøj og gå af. Ministerpensionen er i hus, og så kan han for helt egne midler hygge sig med mand og cirkus, hvor han lyster.

Er Marianne Vestager en dygtig leder??

Marianne Vestager er indtil nu bedømt som en politisk leder som har stor magt i regeringen.

Her er en simpel ledelsopgave som går ud på fyring af sin kulturminister. Lad os se hvordan Marianne Vestager formår at håndtere en simpel ledelsesopgave.

Her vil det vise sig om hun er en topleder, eller blot en god debatør!!!!

Vestagers lederevner?

Et godt indlæg fra Sven Reinhold. Jeg synes netop det er sagen, lad os se hende in action. Jeg er også enig med de indlæg, som synes Thomas Larsen bruger meget bløde vendinger om det der i mine øjne ikke kun er dumt, men noget der udviser en anstødelig mangel på respekt for det ansvar man har fået tildelt. Efter min mening må han ud af klappen, og med sin ministerpension kan han selv betale gildet for sin ven.

Uffe Elbæks smag for Utæmmet Kreativitet

Hvor kreativ har man lov til at være for skatteydernes penge i en regering, som endnu ikke har fået sin finanslov til at balancere.

I et almindeligt privat firma ville man kalde det for mandatsvig. Denne kulturministers relation til den meget utæmmede kreativitet er lidt for kreativ. Som de andre af den røde regerings medlemmer har han aldrig forstået at det er skatteydernes penge, han administrerer og ikke hverken hans, hans sengekammerat eller statens.

Som et eksempel skal han selvfølge straffes for utæmmet og kreativ mandatsvig med et ophold, på skatteydernes regning, i f.eks. Horserød. Det minder om den utæmmede kreativitet, som blev udført i Farum i sin tid.

En rigtig god løsning.

Mon ikke statsministeren har en rigtig god løsning i morgen?

Fru Schmidt

har absolut ingen brugbare løsninger på noget som helst.

Man bør ikke kaste med sten når man selv bor i et Glashus ;)

Wow som de "moralske" v/K'er kan i denne debat. Man bør ikke kaste med sten når man selv bor i et Glashus ;)

Selvmål

Til Kristian Andersen

Er det din moral, at fordi andre stjæler, så bliver det pludselig legalt for alle mulige andre.
Det tyder på, at du tilhører Liste A, for det er jo akkurat deres indstilling som f.eks., at der er mange der bliver taget i skattesnyd, så derfor er det kun ret og rimeligt at landets statsminister og "hendes mand" forsøger sig ud i det samme - indtil videre med held-.

Om Igen Vibeke

Postulater Vibeke Tidemann! Sjovt som visse "debattører" gerne vil sætte politiske mærkater på dem de er uenige med ;)

Pointen er stadig, at man bør feje foran egen dør får man peger finre af andre!

Den mand skal fyres

Margrathe Vestager og Uffe Elbæk er begge 2 alen ud af et dårligt stykke og burde fjernes øjeblikkeligt ligesom den øvrige regering.
De håner danskerne, der gang på gang må spænde livremmen ind, men åbenbart kun for at forsyne pamperne med midler nok til at leve det søde liv og gøre vennetjenester.
Altid solbrune Margrethe bør måske forklare, hvem der betaler for alle solrejserne?
Ligeledes kunne det være interessant om Uffe*s mand var med i Ukraine, og hvem der i så fald betalte for hans rejse og ophold?

Næste gang når jeg har bedraget og svindlet...

for egen personlig vindings skyld og skattevæsen, kommune og stat er blervet snydt og skattevæsnet forlanger bøde og penge retur...
så tror jeg jeg bare vil sige : "undskyld" jeg har ikke været så smart..."i bagklogskabens klare lys kunne det godt have været bedre"..undskyld!
Og så er den sag klaret!...eller er den, for vi er jo bare almindelige borgere?
Vi tilhører den naive og stupide del af befolkningen som bare skal pisses på og udnyttes...og så skal vi jo selvfølgelig bare betale...

Og så ...

... må mor Margrethe på banen og redde ridder Uffe !

Enhver der befinder sig som minister og har noget mellem ørerne, kan da tænke de sammenhænge helt af sig selv.

Og ellers er der jo investeret i en hær af spindoktorer og rådgivere - de penge er åbenbart givet godt ud!

Danmark i en nøddeskal.

Uffe Elbæks fråds med 180000 kr skaber flere overskrifter i dansk presse end Lene Espersen fråds med 24000000000 kr.
Dansk presse viser tydeligt hvilken politisk blok de sympatsere med.

Eller ...

... de 40000000000 som Helle Thorning-Schmidt har "lånt" til EU for at hjælpe på gældskrisen.

Samtidig med at nogle af landets borgere bliver smidt ud af det såkaldte "velfærdssystem" fra januar 2013 og må sejle deres egen sø !!!

Eller den lille milliard

som vi garanteret aldrig får i rabat på EU-kontingentet. Det er allerede indregnet i finansloven!!!!

Skulle vi mod forventning alligevel få rabatten, så er det lige så sikkert som amen i kirken, at det kommer til at koste på andre områder, såsom mindre landbrugsstøtte eller mindre tilskud til Fehmern-forbindelsen.

Margrethe Vestager og Uffe Elbæk

STUUUUUR, STUUUUUR NUMMER!!!!!

Sikken et cirkus med Margrethe "Den Ansvarlige" Vestager og Uffe "Kaospilot og Klovn" Elbæk i cirkusnummeret:

"6.180.000 kroner PIST BORTE!!!!!"

STUUUUUR, STUUUUUR NUMMER!!!!!

Thomas Larsen med fløjlshandsker

"Det er umådeligt uklogt" er vist meget nænsomt formuleret.

Der er jo ikke tale om et "enkeltstående tilfælde": Han har siddet i bestyrelsen i fire år, hans partner har siden fået arbejde samme sted, stedet bliver som de eneste i hele det danske kulturliv tildelt en ekstrabevilling, og nu lever de åbenbart af at holde arrangementer for Kulturministeriet.

Hvis det ikke er nok til at anklage Uffe Elbæk for nepotisme, hvad skal der så til ?

Dertil kommer så at kuvertprisen i mindst et tilfælde har været langt over hvad Østre Landsret i sagen mod Blixtofte fastslog som maksimum. Her er hvad skatteydernes penge er gået til: "Et glas velkomstbobler - og en lille canape - mens et artistnummer hjælper til med at lette låget og stemningen". Til kr. 1861,- per person !

Er der nogen, der kan forklare mig, hvordan et glas "velkomstbobler" plus en "lille" canape og nogle klovne kan komme op i kr. 1861,- ?

Jeg vil kalde det "Misbrug af offentlige midler".

(her er en beskrivelse af en canape: http://en.wikipedia.org/wiki/Canap%C3%A9 . Den er ikke meget større end en basse)

Mon ikke arrangementerne på AFUK er aftalt længe før

Elbæk blev kulturminister....

Elbæks mand blev ansat i maj 2011, skulle AFUK have ladet være med at ansætte ham, fordi han er gift med kulturministeren? For mig at se er det en større skandala at en tv2-vært på tv2-news kommenterede på SAS-selskabets krav til de ansatte samtidig med at han rådgav SAS om hvilken kommunikations-strategi de skulle bruge. Forkasteligt er dette mere end at AFUK har ansat en skolesekretær, hvis mand er - kulturminister.

Og arrangementerne på AFUK er sikkert aftalt med Kulturministeriet, via en embedsmand, allerede i maj 2011, eller måske tidligere? For sådan er det jo i Danmark, ikke sandt. Gennemførelsen af arrangementer og aftaler omkring disse står embedsmændene for, ikke ministeren.

Og arrangementerne på AFUK blev gennemført som led i det danske EU-formandsskab i foråret 2012, og må derfor have været aftalt i et år mere forud, altså i maj 2011 eller tidligere.

Og det burde samtlige politiske kommentatorer altså vide...

Nej

>> For mig at se er det en større skandala at en tv2-vært

Whataboutery.

>> Og arrangementerne på AFUK er sikkert aftalt med Kulturministeriet, via en embedsmand, allerede i maj 2011

Nej. I hvert fald to arrangementer blev i 2012 aftalt mellem Uffe Elbæks partner (Jens Pedersen) og Kulturministeriet. BT har emailsene her: http://www.bt.dk/politik/her-er-beviset-uffes-mand-dybt-involveret

Det mest afslørende er

i mine øjne, at vor mand har fået afsat 6 millioner kroner til sin mands cirkus (som på trods af de gode ting Elbek omtaler ikke har leveret noget der ligner en national identitet eller signifikans) efter at han har skovet 1,7 millioner kr ti Fregatten Jylland ( som sandt for dyden har både national identitet og signifikans). Det er en katastrofal og pinlig mangel på indsigt i og forstand på kulturområdet, dvs komplet, dokumenteret inkompetance. Og Thornings og Vestagers godkendelse og support af ham ( han har jo undskyldt, mon jeg også vil slippe på den måde hvis jeg ikke betaler min skat?) er på kvalmegrænsen af ynkelighed og skvattethed. Man kan da diskutere hvem af de 3 der mest fortjener en hestesko bagi

For at sige det mildt...

"Åbnet en flanke for beskyldninger om nepotisme..."

Det hedder "taget med kleptopølserne i kagedåsen" på dansk.

Eller mere folkeligt

noget har sat sig fast da man lynede op igen.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden