Thomas Larsen: Genialt at give Holger K. nøglerolle | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Thomas Larsen: Genialt at give Holger K. nøglerolle

Det er klogt af Annette Vilhelmsen, at hun allierer sig med en af SFs mest erfarne og driftsikre politikere. Det giver hende et godt rygstød i forhold til de svære beslutninger, hun skal træffe i den kommende tid, vurderer Berlingskes politiske kommentator.

Søren Ploug Lilmoes, Berlingske Nyhedsbureau
  På sin første dag som ny SF-formand er Annette Vilhelmsen til møde med statsministeren og Holger K. Nielsen på Marienborg. Foto: Camilla Rønde

Der er lagt op til et opsigtsvækkende comeback til den 62-årige Holger K. Nielsen. Den tidligere SF-formand gennem 14 år kommer til at indtage en absolut nøglerolle som chefrådgiver for den nye SF-formand. Allerede søndag er han således blevet kaldt til Marienborg, hvor Annette Vilhelmsen er til møde med statsministeren.

- Det er klogt af Annette Vilhelmsen, at hun vil trække på Holger K. Nielsen. Han har en meget lang parlamentarisk erfaring. Han kender Christiansborg ud og ind, og han har deltaget i mange vigtige forhandlinger i tidens løb. Som tidligere formand for SF kender han sit eget parti helt ind til benet. Sammen har de muligheden for at blive et stærkt makkerpar, siger Thomas Larsen.

Læs mere: Vilhelmsen sender Möger ud af regeringen

Holger K. Nielsens comeback betyder efter alt at dømme, at Thor Möger Pedersen (SF) må forlade regeringen. Han skubbes helt ud i kulden, da han ikke er medlem af Folketinget.

- Når Annette Vilhelmsen trækker Holger K. Nielsen ind som sin nærmeste allierede, kommer kritikken af fyringen af Thor Möger Pedersen til at forstumme meget hurtigt, siger Thomas Larsen og uddyber:

- For det er klart, at en del af Thor Mögers støtter har fremført det argument, at han ikke er til at undvære i regeringsmaskineriet, men når Annette Vilhelmsen trækker Holger K. Nielsen ind, har hun en fuldgod erstatning. En politiker, som er vant til at forhandle og kan de politiske spilleregler, og som efter min vurdering vil have en større forståelse af, hvor langt man kan gå i forhold til SFs bagland, siger Thomas Larsen.

Læs mere: SFs nye formand er en sød og samlende kyniker

Han vurderer, at Holger K. Nielsen overtager netop Thor Möger Pedersens post som skatteminister. Og han er den rette til det job:

- Man skal ikke tage fejl af, at når man har været i politik på det niveau, han har, og deltaget i utallige debatter om økonomi og skat på partilederniveau, så har man overblikket og ved, hvad der er op og ned. Han er topkvalificeret til at glide ind på den post, og han vil også være i stand til at gå ind i det maskinrum, hvor regeringens afgørende økonomiske strategier fastlægges, siger Thomas Larsen.

Billedserie: 

Billedgalleri: Vilhelmsens triumfdag

Holger K. Nielsen har således haft stor betydning under SF-formandsvalget:

- Jeg har selv ment, at medierne i den seneste tid har undervurderet, at Holger K. Nielsen faktisk allerede under formandskampen har været en meget central rådgiver for Annette Vilhelmsen. Derfor har det også ligget i kortene, at han skulle med ind på ministerholdet og have en nøglerolle. Jeg mener virkelig, at det næsten er det klogeste valg, hun kunne træffe, siger Thomas Larsen.

Web-tv: Vilhelmsen til kaffe hos statsministeren

 

Tophistorier Gå til forsiden