Thomas Larsen: Genialt at give Holger K. nøglerolle

Det er klogt af Annette Vilhelmsen, at hun allierer sig med en af SFs mest erfarne og driftsikre politikere. Det giver hende et godt rygstød i forhold til de svære beslutninger, hun skal træffe i den kommende tid, vurderer Berlingskes politiske kommentator.

Søren Ploug Lilmoes, Berlingske Nyhedsbureau
  På sin første dag som ny SF-formand er Annette Vilhelmsen til møde med statsministeren og Holger K. Nielsen på Marienborg. Foto: Camilla Rønde

Der er lagt op til et opsigtsvækkende comeback til den 62-årige Holger K. Nielsen. Den tidligere SF-formand gennem 14 år kommer til at indtage en absolut nøglerolle som chefrådgiver for den nye SF-formand. Allerede søndag er han således blevet kaldt til Marienborg, hvor Annette Vilhelmsen er til møde med statsministeren.

- Det er klogt af Annette Vilhelmsen, at hun vil trække på Holger K. Nielsen. Han har en meget lang parlamentarisk erfaring. Han kender Christiansborg ud og ind, og han har deltaget i mange vigtige forhandlinger i tidens løb. Som tidligere formand for SF kender han sit eget parti helt ind til benet. Sammen har de muligheden for at blive et stærkt makkerpar, siger Thomas Larsen.

Læs mere: Vilhelmsen sender Möger ud af regeringen

Holger K. Nielsens comeback betyder efter alt at dømme, at Thor Möger Pedersen (SF) må forlade regeringen. Han skubbes helt ud i kulden, da han ikke er medlem af Folketinget.

- Når Annette Vilhelmsen trækker Holger K. Nielsen ind som sin nærmeste allierede, kommer kritikken af fyringen af Thor Möger Pedersen til at forstumme meget hurtigt, siger Thomas Larsen og uddyber:

- For det er klart, at en del af Thor Mögers støtter har fremført det argument, at han ikke er til at undvære i regeringsmaskineriet, men når Annette Vilhelmsen trækker Holger K. Nielsen ind, har hun en fuldgod erstatning. En politiker, som er vant til at forhandle og kan de politiske spilleregler, og som efter min vurdering vil have en større forståelse af, hvor langt man kan gå i forhold til SFs bagland, siger Thomas Larsen.

Læs mere: SFs nye formand er en sød og samlende kyniker

Han vurderer, at Holger K. Nielsen overtager netop Thor Möger Pedersens post som skatteminister. Og han er den rette til det job:

- Man skal ikke tage fejl af, at når man har været i politik på det niveau, han har, og deltaget i utallige debatter om økonomi og skat på partilederniveau, så har man overblikket og ved, hvad der er op og ned. Han er topkvalificeret til at glide ind på den post, og han vil også være i stand til at gå ind i det maskinrum, hvor regeringens afgørende økonomiske strategier fastlægges, siger Thomas Larsen.

Billedserie: 

Billedgalleri: Vilhelmsens triumfdag

Holger K. Nielsen har således haft stor betydning under SF-formandsvalget:

- Jeg har selv ment, at medierne i den seneste tid har undervurderet, at Holger K. Nielsen faktisk allerede under formandskampen har været en meget central rådgiver for Annette Vilhelmsen. Derfor har det også ligget i kortene, at han skulle med ind på ministerholdet og have en nøglerolle. Jeg mener virkelig, at det næsten er det klogeste valg, hun kunne træffe, siger Thomas Larsen.

Web-tv: Vilhelmsen til kaffe hos statsministeren

 

Kommentarer

Pamperen Holger K. Nielsen

Ja, for oppositionen er det genialt at pamperen Holger K. Nielsen igen kommer til magten!
SF har jo traditionelt bestået af et mix af bistandsklienter og offentligt ansatte som ikke vil tage ansvar for noget som helst – undtaget at bruge løs af andre borgeres surt tjente penge! Tvunget af de økonomiske omstændigheder er man så nødsaget til dette i den nuværende krise og derfor flygter mange SF’ere til det udemokratiske og endnu mere uansvarlige parti – Enhedslisten – som er ligeglad med om vi får græske eller nordkoreanske tilstande herhjemme! Den nye formand for SF virker totalt blank og intetsigende og derfor er hun måske den rigtige! Danmarks helt store problem er at alt for få er produktive og alt for mange har snablerne i de offentlige kasser – i landet med verdens fhv. dyreste offentlige sektor og verdens højeste skattetryk! Med den nuværende løftebrudsregering ved magten så vil de egoistiske bistandsklienter få flertallet!

Anette hjælp os !

Så vi slipper, for at høre mere !
På Villy snøvle the pools !!!

Politisk fryd!

Der er altså en satans bagvendt fryd ved at se Holger K Nielsen køre op foran Marienborg, og på pressens spørgsmål om, hvad han skal snakke med Thorning og Wilhelmsen om, tørt svare, at han regner med det er noget politik!
Hvor må den mand da fryde sig over, at tilbage på valen ligger Steen Gade og Margrethe Auken, der gjorde hans formandsskab så uendeligt besværligt, og som med deres stunt om at 'fraråde' Ida Auken i at stille op netop ville sikre sig, at venstrefløjen i SF med Holger i spidsen ikke skulle vinde, men at foreningen af Søvndals folk og Gade/Aukens folk ville sikre, at de blev holdt ude som senest på Landsmødet i maj.
Og så vinder Annette Vilhelmsen, og tager som det første Holger med som sin højre hånd, og ovre i Jylland sidder Lurifrandsen med sin kronik og 'gnækker' velfornøjet, skulle jeg kende ham ret!
Der er sgu selv i politik ind i mellem lidt retfærdighed til!

Træd ud af regeringen !

Og stem, den ud af folketinget !
Så vi får et valg !
Vi får toppen helt væk, samt Helle !
Og dem der kommer ind,tør ikke gøre !
De ting, der rammer så mange !
Som nu, og sf bliver stort igen !!!

Varemærket Thomas Larsen ...

der er blevet for stor til selv at skrive og nu må lade sig interviewe for at få sine guldkorn frem til den hungrende offentlighed, præsterer her igen-igen at sige det indlysende til en mikronfonholder, der så kritikløst kan kolportere mesterens store tanker.
Varemærket Larsen er vældig god til at sige det indlysende om det, der netop er sket.
I moderne tider passerer det åbenbart for analyse.

Fejlvurdering!

Jeg tror du tager fejl TL. Det er Villy, der bliver skiftet ud med Holger og Thor fortsætter - det giver en stærkere regering.

Uhyggeligt at læse

kværulanten Leif Sørensen.

Der burde være danskprøve for alle, der ønsker at stemme.

Lyder meget som årsag til lykkepillens opfindelse. Ja, så er han jo ikke ene. 365 om året er jo ikke meget at basere en fabrik på.

Det er måske mit modtageapparat, der fejler noget og måske også Holger K`s stemme. Måske er Sørensen ikke kommmer med i Slimline Noise...

Opfatter mere K som indigneret end kværulant. Billigt at kalde uenighed for kværulanteri. Jeg giver ham som ikke SF`er heller ikke ret i alt.

Nu skal vi vel igang med, hvorfor Holger blev skilt og de måske ikke kunne finde ud af at dele de sidste 3 klippekort.

Enig i analysen

Holger K. Nielsen får et spændende og uventet comeback. Det er vist ikke set før i dansk politisk historie. Jeg tror sågar, at Holger K. Nielsen direkte har opfordret Annette Vilhelmsen til at stille op.
Det vil blive interessant at se, hvordan Astrid Krags støtter i folketingsgruppen vil forholde sig. Der var jo et lille flertal til fordel for Astrid Krag i gruppen. Men jeg tror at de fleste nu vil bakke den nye formand op. Det var Poul Møller som engang sagde, at en folketingsgruppe groft kan opdeles i 1/3 der støtter formanden, 1/3 der er i opposition og en 1/3 der er uafhængige. I den forbindelse tror jeg f.eks. ikke, at en Jesper Petersen vil komme i klemme, da han i mine øjne mere har været loyal overfor ledelsen end haft hjertet med 100 %. Man skal huske, at han jo blev forbigået som minister i sin tid. Derimod tror jeg at en Steen Gade er kommet ud på et sidespor. Han satsede på den forkerte hest.
Annette Vilhelmsen nyder lige nu stor medvind og det betyder også, at landsledelsen ikke vil volde den nye formand større besvær i alt fald i starten.

Så mangler vi bare, at ....

... den hånlige Kragh og hendes puslinger fra Blå Stue også bliver sat uden for AL indflydelse, så SF igen stemmer overens med dets navn, SOCIALISTISK FOLKEparti. Ud med de möghunger. Tænk at EL ville blive dobbelt så stort som SF hvis der var valg i dag! Og alligevel mener dilletanten, Villy Out of Country Minister, at han har handlet som han skulle! Ærkefjols uden antydningen af fingerfornemmelse.

Er der ingen kommentatorer, der tænker på Danmark?

Det er da ikke genialt at udnævne en stædig, sur kværulant til noget som helst i en dansk regering.
Bare endnu et eksempel på, at venstrefløjen kun tænker på venstrefløjen ikke på landets ve og vel.
Som alle andre SF ministre vil Holger K. være en katastrofe, men han har vel krævet det for at få fed minister-gage og -pension som tak for sin støtte til Vilhelmsen.
Holger har ligesom Villy og Sohn modarbejdet Danmark hele deres liv, og så skal de dagen før de skal på pension belønnes med ministerlønninger.
Hvilken modbydelighed mod den arbejdende del af befolkningen.

ubegavet

hallooo er der nogen hjemme? næ det lyder ikke sådan i hvert fald udfra det du skriver. Annette og Holger er et godt par som tegner på en super god ledelse i front for SF, om det lykkes dem med projektet er desværre også afhængigt af Helle og Margrethe som oser alt for meget af VKO politik minus 10% desværre...

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden