Thomas Larsen: Jelved er et klogt valg | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Thomas Larsen: Jelved er et klogt valg

Som ny kulturminister vil Marianne Jelved tilføre både Kulturministeriet og den samlede regering nødvendig tyngde og erfaring, siger Thomas Larsen.

Gruppeformand Marianne Jelved omgivet af journalister, kommenterer på Elbæk-sagen, efter gruppemødet hos De Radikale onsdag d. 5 december 2012 på Christiansborg. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2012) Foto: Jens Nørgaard Larsen

- Det er klogt af Margrethe Vestager at gøre Marianne Jelved til ny kulturminister. Eksperimenternes tid er forbi. Marianne Jelved er en bundsolid og erfaren politiker, som vil kunne gavne ikke blot Kulturministeriet, men også ministerholdet, lyder det fra Berlingskes kommentator Thomas Larsen.

Hans vurdering kommer efter, at det står klart, at Marianne Jelved skal efterfølge Uffe Elbæk som ny kulturminister.

Thomas Larsen lægger ikke skjul på, at han ser Marianne Jelved som et modbillede til Uffe Elbæk. Hvor den detroniserede Uffe Elbæk i udpræget grad manglede forståelse for de politiske spilleregler på Christiansborg og havde tendens til at køre en mere snæver kulturpolitisk linje, så kender Marianne Jelved hver en krog af parlamentet, og hun vil givetvis føre en kulturpolitik, som er bredere funderet - med mere klassisk kultur og mindre cirkus, lyder det fra Thomas Larsen.

- Men mest af alt sikrer udskiftningen, at regeringen bliver forlenet med noget af den erfaring og rutine, som man fra starten burde have satset langt mere på. Det betyder noget at have folk med på holdet, som har prøvet det før. Tidligere ministre ved, hvordan et ministerium fungerer, hvordan man sætter en politisk kurs og får sine sager navigeret sikkert igennem Folketinget. Alt dette ved Marianne Jelved, og hvis kollegerne på ministerholdet gider lytte, vil de kunne få værdifulde råd fra regeringens nye nestor, siger Thomas Larsen.

- Ulempen ved rokaden er - set med radikale øjne - at partiet mister Marianne Jelved som en vellidt og kompetent gruppeformand, som har forstået betydningen af at binde ministre og gruppe sammen. Men for regeringen er udnævnelsen af Jelved en styrkelse. Man skal ikke undervurdere betydningen af at have en rutineret kraft på netop posten som kulturminister.

Tophistorier Gå til forsiden