Thomas Larsen: Kaos i SF | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Thomas Larsen: Kaos i SF

Berlingskes politiske kommentator mener, at Villy Søvndal efterlader SF i en særdeles vanskelig situation. Der er ingen kronprinser eller kronprinsesser, understreger han.

Michael Ørtz Christiansen, Berlingske Nyhedsbureau
ARKIVFOTO. Villy Søvndals beslutning om at forlade formandsposten i SF kunne næsten ikke komme på et dårligere tidspunkt for partiet. Det vurderer Berlingskes politiske kommentator. Foto: Keld Navntoft

Villy Søvndals beslutning om at forlade formandsposten i SF kunne næsten ikke komme på et dårligere tidspunkt for partiet. Det vurderer Berlingskes politiske kommentator.

- Partiet har fået en svær start på tiden i regering, og det må have været en meget svær og smertelig beslutning, siger Thomas Larsen.

- Det er alt andet end et optimalt tidspunkt. Baglandet er utilfreds med den politiske linje, og Villy Søvndal efterlader et parti i et morads af problemer, som bliver sendt videre til efterfølgeren, siger Berlingskes kommentator.

Ingen oplaget efterfølgere

Thomas Larsen mener, at SF nu står med et indlysende problem, da der ikke er kørt nogen kronprinser eller kronprinsesser i stilling.

Læs mere: Søvndal går af som SF-formand

- Der er ingen oplagte efterfølgere. På de indre linjer er der ingen tvivl om, at Thor Möger Pedersen er omdrejningspunktet, men problemet er bare, at han er stærkt upopulær og kontroversiel i store dele af folketingsgruppen og SFs bagland. Havde Möger stået i en mere gunstig position der, så er der ingen tvivl om, at Søvndal havde foretrukket ham som sin efterfølger.

Bedste bud: Ida Auken

En anden mulighed kunne være sundhedsminister Astrid Krag, der ifølge TV 2 News stiller op til formandsvalget, men hun har ifølge Thomas Larsen har været en skuffelse som minister, hvor hun har været alt for anonym.

- Mit bedste bud på en afløser vil være miljøminister Ida Auken, og det skyldes, at hun efter min mening vil være den, der har størst chance for at vinde en afstemning blandt SFs medlemmer. Men det er langt fra en ønskeopgave at skulle træde til som ny SF formand. Timingen er elendig, partiet er i monumental ledelsesmæssig og politisk krise. Og den krise vil ikke blive løst af et formandsskifte, siger Thomas Larsen.

Læs mere: Özlem Cekic: Villy betalte den største pris

- Alt i alt kan vi konstatere, at Villy Søvndal har skrevet historie ved at bringe sit parti i regering, men det er samtidig et skridt, der har ført SF ud i en af partiets største identitetskriser til dato, slutter han.

Tophistorier Gå til forsiden