Thomas Larsen: Kaos i SF

Berlingskes politiske kommentator mener, at Villy Søvndal efterlader SF i en særdeles vanskelig situation. Der er ingen kronprinser eller kronprinsesser, understreger han.

Michael Ørtz Christiansen, Berlingske Nyhedsbureau
ARKIVFOTO. Villy Søvndals beslutning om at forlade formandsposten i SF kunne næsten ikke komme på et dårligere tidspunkt for partiet. Det vurderer Berlingskes politiske kommentator. Foto: Keld Navntoft

Villy Søvndals beslutning om at forlade formandsposten i SF kunne næsten ikke komme på et dårligere tidspunkt for partiet. Det vurderer Berlingskes politiske kommentator.

- Partiet har fået en svær start på tiden i regering, og det må have været en meget svær og smertelig beslutning, siger Thomas Larsen.

- Det er alt andet end et optimalt tidspunkt. Baglandet er utilfreds med den politiske linje, og Villy Søvndal efterlader et parti i et morads af problemer, som bliver sendt videre til efterfølgeren, siger Berlingskes kommentator.

Ingen oplaget efterfølgere

Thomas Larsen mener, at SF nu står med et indlysende problem, da der ikke er kørt nogen kronprinser eller kronprinsesser i stilling.

Læs mere: Søvndal går af som SF-formand

- Der er ingen oplagte efterfølgere. På de indre linjer er der ingen tvivl om, at Thor Möger Pedersen er omdrejningspunktet, men problemet er bare, at han er stærkt upopulær og kontroversiel i store dele af folketingsgruppen og SFs bagland. Havde Möger stået i en mere gunstig position der, så er der ingen tvivl om, at Søvndal havde foretrukket ham som sin efterfølger.

Bedste bud: Ida Auken

En anden mulighed kunne være sundhedsminister Astrid Krag, der ifølge TV 2 News stiller op til formandsvalget, men hun har ifølge Thomas Larsen har været en skuffelse som minister, hvor hun har været alt for anonym.

- Mit bedste bud på en afløser vil være miljøminister Ida Auken, og det skyldes, at hun efter min mening vil være den, der har størst chance for at vinde en afstemning blandt SFs medlemmer. Men det er langt fra en ønskeopgave at skulle træde til som ny SF formand. Timingen er elendig, partiet er i monumental ledelsesmæssig og politisk krise. Og den krise vil ikke blive løst af et formandsskifte, siger Thomas Larsen.

Læs mere: Özlem Cekic: Villy betalte den største pris

- Alt i alt kan vi konstatere, at Villy Søvndal har skrevet historie ved at bringe sit parti i regering, men det er samtidig et skridt, der har ført SF ud i en af partiets største identitetskriser til dato, slutter han.

Kommentarer

SF er et landsskadelig parti

Uanset hvem der bliver valgt som formand, til dette pilrådne parti, så vil partiet altid skade Danmark. Løgneren Villy har slugt så mange kameler, så det ses på mandens holdning, han har jo rygrad som en regnorm, det må da være tydelig for enhver, selv for den mest rødglødende kommunist

Leif Juhl Pedersen

Der er brug for en, der både kan skabe ro og resultater

Det første udelukker i mine øjne Thor Möger Pedersen, Jesper Petersen, Astrid Krag og Özlem Cekic. Hvad angår det sidste ser jeg ingen oplagte kandidater. Pia Olsen Dyhr har dog umiddelbart det pæneste CV.

Og mht. Ida Auken: Er hun ikke kun i spil (og i Folketinget) fordi hun er sin mors datter og sin onkels niece? Selvom jeg i mange år har været Svend Auken-fan, går jeg hverken ind for arvesynd eller -følge.

Mit bedste bud er Anne Baastrup eller Pia Olsen Dyhr.

Hvis Thomas Larsen siger det...

"En anden mulighed kunne være sundhedsminister Astrid Krag, der ifølge TV 2 News stiller op til formandsvalget, men hun har ifølge Thomas Larsen har været en skuffelse som minister, hvor hun har været alt for anonym."

...så er det nok sådan, det hænger sammen.

Hvad bilder han sig egentlig ind at diktere kriterier for SFs vælgere og medlemmer?

Kritik og demokratisk YTRINGSFRIHED for Aagaards elite

Og mens røgen lægger sig og besindigheden indfinder sig, sidder ofrene for mandagens spin og vælgerne og nyhedsnarkomaner med overblikket i behold tilbage og kan konstatere, at der ved Gud er noget råddent i mediebilledet i Danmark.

"Din reaktion"

Jeg forstår ikke Berlingskes idé med at give læserne mulighed for at markere en eller anden følelse efter læsningen af visse artikel.

Med mindre selvfølgelig det er fordi man ønsker at afsløre, at de samme læsere primært trives bedst med skadefryd som den dominerende tilgang til livet.

Very nise of you Willy Sleepingdale

Now when the ice have melted on the Poles, as you use to say-then why not go there and stay there, then you can have a very long motherfather and be a great bewonder of yourself. That wil be very very nice for Denmark. OBS: Do not buy a returnticket..Thank´s

Hvorfor vælge ny formand for SF ?

Med den bredde der er i Socialdemokratiet, kan de sagtens rumme SFs folketingsgruppe. Det kan godt være det ikke er populært blandt medlemmerne, men man kan da godt se lidt praktisk på det. Det gik jo trods alt nemt at sluge skatteforliget, hvor kun et folketingsmedlem strittede imod.
Det er jo peanuts sammenlignet med at SF har tilsluttet sig EUs centralisering og økonomiske politik med Finanspagten, for at tilgodese regeringssamarbejdet. Krisens årsager og problemer løser sig nok sig selv ligesom i Grækenland. Enhver kan jo hævde at de bringer regnefærdigheder og sund fornuft ind i økonomien. Hvis ikke havde regeringen nok valgt at at få rettet op på VKOs tåbeligheder, i stedet for at forsætte med at give flere priviligier og skattelettelser de velbjergede. Så havde man fjernet lovgrundlaget for at Hedge-fonde som parasitter kan opkøbe virksomheder i Danmark, at mutinationale selskaber kan undgå at betale skat, eller at Olieselskaber og Mærksk forsat kan unddrage staten 8 mia. kr årligt de næste 40 år.
Jeg mener at SF har sejret sig ihjælp og overflødiggjort sig selv.

Mærsk unddrager statern 8 mia. kr. årligt ???

Hvor har du det tal på 8 mia. kr. unddragelse af skat fra? Mig bekendt overholder Mærsk alle aftaler med staten vedr. skatter og afgifter og betaler fyrsteligt til statskassen.Indtil videre er Mærsk også blevet her i Danmark, selv om guderne må vide hvorfor. Mon ikke snarere Danmark er Mærsk tak skyldig end omvendt?

Mærsk har i 2009 betalt 7,9 mia kr i skat mod 14,4 mia året før

Som andre Multinationale selskaber bestemmer Mærsk selv hvor meget de betaler i skat. VK og Radikale gav dem en 40 årig skatteaftale. Den aftale til gengæld for lidt partistøtte an jeg ikke dokumentere, men kald du det bare lovligt.Jeg synes det er kriminelt.

- Ideen om, at selskaberne ville lukke boringerne, hvis man hæver skattetrykket, er ganske enkelt noget pjat. Man skal sondre stærkt mellem udvindingen fra eksisterende felter og eftersøgningen efter nye ressourcer, siger tidligere direktør for Institut for Miljøvurdering og ekstern lektor ved RUC, Anders Larsen.

- Når vi snakker om udvindingen fra eksisterende felter, er der så stor gevinst ved at fortsætte udvindingen, at det er økonomisk urealistisk, at de kunne finde på at lukke ned af den grund, siger han.

Mærk skat følger ikke oliepriserne på verdensmarkedet, men det gør deres indtjening. Måske har du lagt mærke til at bensinpriserne er steget betydeligt siden 2009?

Thomas Larsen er lidt hurtigt ude...

Her har vi en kommentator der i sin iver for at få en komentar ud, ikke har brugt nok tid på sin historie.
At SF skulle være i en svær situation fordi der ikke er kørt nogen kronprins eller kronprinsesse i stilling vidner om at Thomas Larsen ikke kender noget til partiet inden han udtaler sig om det.

Faktum er, at der kun én gang er blevet valgt en formand uden kampvalg, og at SF sætter en stor ære i ikke at have en kongerække, men en ny demokratisk valgt formand - så formanden er valgt af medlemmerne, på baggrund af holdninger og kompetencer, og ikke fordi en ophøjet ledelse holder af en oligarkisk tankegang, som vi jo ser i de borgerlige partier.

SF er i sin grund et demokratisk parti - det er egentligt utroligt at Thomas Larsen kan referere til at Thor Möger er upopulær i "store dele af [...] SFs bagland", uden at have forstået at årsagen var den "kroning" det blev set som af samme bagland.

Enten udtaler Thomas Larsen sig imod bedre vidende for at forsøge at skabe en bestemt politisk drejning (og så er man jo ikke kommentator, men deltager), eller også udtaler Thomas Larsen sig uden at have udnersøgt eller forstået hvad han udtaler sig om.

Nok et svært formandsvalg for SF

SF'erne må vel tage de seneste mange meningsmålinger i betragtning, når der skal vælges ny formand. Et kommende valg som det ser ud p.t. tyder mest af alt på 8-10 medlemmer i folketingsgruppen, da mange nuværende incl. Villy (kontra Ida Auken : samme kreds) er på vippen - og vælgerne ser ud til at fortsætte med at fravælge SF. At vælge en ny formand må blive enormt svært for disse SF'ere, da vedkommende må formodes at skulle være siddende - "sikkert" - i folketinget efter næste valg.

Udsalg!

SF's nedtur starter allerede for ca. 20 år siden. Partiet har siden da solgt så meget ud af det ideologiske og politiske grundlag, at der ikke er mere tilbage. Først røg EF/EU-modstanden, siden modstanden mod Nato og krigsdeltagelse. SF's økonomiske politik er ikke til at skelne fra de borgerlige.(Möger: "nedskæringer er moderne socialisme")
Frem mod valget sidste år gav partiet køb på den sidste rest af arvesølvet,alene med det formål at komme i regering.

SF har overflødiggjort sig selv!

Villy nåede sit mål og tabte derefter pusten

Det lykkedes Villy at få VKO og i stedet få SF og Socialdemokraterne til regeringsmagten. Desværre med de Radikale som klods om benene, da de hellere ville følge deres liberale politik sammen med de Blå. Så selv om Villy kan tælle til 90, kan han jo ikke gå på vandet.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden