Thomas Larsen: Tesfaye havde brændt broerne til SF

Den tidligere næstformand i SF havde ingen anden udvej end et skifte til Socialdemokraterne, hvis han ville fortsætte i politik, vurderer Berlingskes politiske kommentator.

Thomas Søgaard Rohde, Berlingske Nyhedsbureau
Foto: Dennis Lehmann

Mattias Tesfaye har søndag aften annonceret, at hans tid i SF nu endegyldigt er forbi, og den politiske fremtid ligger hos Socialdemokraterne, som han er blevet medlem af.

Ifølge Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, er Tesfayes skifte på ingen måde en overraskelse. Han mener, at Tesfaye simpelthen ikke havde andre muligheder, hvis han ønskede sig en fremtid i politik.

- Tesfaye kan ikke rigtigt gøre andet, for med de angreb, som han har rettet mod den nye ledelse i SF, så var der ikke nogen vej tilbage. Han har simpelthen brændt broerne i forhold til SF. Hvis han skulle have en ny politisk karriere og mulighed for at være en del af et parti, så var den eneste reelle mulighed for ham at skifte til Socialdemokratiet, siger Thomas Larsen.

De første og afgørende skridt til Tesfayes exit blev taget i forbindelse med formandsopgøret i SF, hvor han åbent støttede den tabende kandidat, sundhedsminister Astrid Krog, vurderer Thomas Larsen. Efter valget var det slut for Tesfaye.

- Han har ikke haft nogle chancer for at fastholde sin position i SF, hvis han var blevet, og derfor er der på den måde en logik i, at han går til Socialdemokratiet, siger han.

Ifølge Thomas Larsen venter der nu en periode hos Socialdemokraterne, hvor Tesfaye vil blive set an, og her skal det nye S-medlem vise, at han kan andet end blot skabe opmærksomhed omkring sig selv. For netop det har fyldt meget, mener Thomas Larsen.

- Han har været ekstremt god til hele tiden at lave mægtigt meget PR omkring sig selv, skabe røre om sig selv og gøre sig selv kendt, men han stadig til gode at vise, at han kan lave det lange træk, og det tror jeg i høj grad også, at den socialdemokratiske ledelse vil vurdere, om han kan, siger Thomas Larsen.

Læs mere: S: Tesfayes skifte har ligget i luften i noget tid

Mattias Tesfayes skifte kommer på et tidspunkt, hvor forholdet mellem Socialdemokraterne og 3F er alt andet end varmt, og det kan vise sig at blive et problem for Tesfaye, der har været faglig sekretær i netop 3F og derfor har tætte bånd til fagbevægelsen.

- Han repræsenterer på mange måder et dilemma for den socialdemokratiske ledelse. For Mattias Tesfaye har været meget tæt på 3F, og mange af de synspunkter, som 3F giver udtryk for, det er også nogen, som Tesfaye er fortaler for. Problemet er bare, som alle ved, at netop forholdet mellem Socialdemokratiets top og 3F er historisk dårligt, siger Thomas Larsen.

- Socialdemokratiets top fastholder en meget stram økonomisk politik, som 3F jo næsten ikke kan leve med. Så hvordan Mattias Tesfaye kommer til at placere sig i det spil, det bliver meget, meget interessant at se.

TV: Hvad er Mattias Tesfayes muligheder i S

 

Ifølge Berlingske politiske kommentator kan Tesfayes rolle i forhold til 3F gå begge veje:

- Måske vil han kunne få rollen som brobygger internt i partiet, men han kan også lige så vel komme til at stå midt i brandpunktet, der hvor vandene deler sig, siger han.

Læs mere: Tesfaye vender SF ryggen og bliver socialdemokrat

Ifølge Tesfaye selv forlader han SF uden bitterhed:

- I har et godt parti, med mange dygtige politikere – men det er ikke mit parti. De mange af jer der kender mig, vil formentlig heller ikke være overrasket over min beslutning. Jeg forlader partiet uden bitterhed, og med enorm respekt for SF’s arbejde i regeringen, som jeg mener er undervurderet i den offentlige debat, skrev han på Facebook søndag.

DEBAT: Hvordan vurderer du Tesfayes chancer i S? Del din mening herunder eller på www.facebook.com/berlingske.

Kommentarer

Levebrødspolitiker

Når man bliver udelukket fra et parti på grund af et udygtigt kup, men alligevel gerne sidde på Borgen sammen med skolelærere og halvfærdige akademikere for at få en løn, som man ikke kan få udenfor, er man jo nødt til skifte parti. Der er jo flere muligheder for Tesfaye. Fortsætter han sin indignation overfor de grimme bogerlige, kan han vælge at gå over til venstresocialisterne. Ser han lyset en dag, kan han joine de frelste hos de radikale. Der er nok af muligheder.

Forbud

Er så nu også SocDems politik at det er forbudt for nogen at tjene mere end 10000 kr/mdr mere end Tesfaye kan opnå?

Mon ikke Mattias Tesfaye nu har lært ikke at være for bombastisk

i sine udmeldinger. Man skal aldrig kritisere sine partikammerater så højt, at de kan høre det. I politik er kunsten at få andre til at føre kniven og selv være det nye kompromis. Mögungen følger nok efter en skønne dag.

Tesfaye bør starte med at lave kaffeklub i skurvognen. Påklædning: Kanvas og træsko.
Frokost: Leverpostejmadder.

Tynd Suppe?

Alle politikkere promoverer da sig selv! Er der nogen politikkere der ikke vil være "på"? Og lykkes man ikke i sit parti skifter men ... Pernille Rosenkrantz-Teil,
C. Antorini, Karen Jespersen, og der er sikkert flere. Det underlige for mig er, at Forskeren Roger Buch ikke havde set det komme?

MT hvem ??

Hvorfor al den virak ??

Der er kun to ting at sige om MT: 1) han er forhenværende og 2) han har aldrig været noget. Udover nyttig idiot for Villy og Thor.

Thomas Larsens tynde suppe

Thomas Larsen, kunne man ikke hypotetisk forestille sig, at MT mener hvad han siger - at han ikke har aktuelle planer om at komme i frontlinjen for SD, men blot gerne vil bakke op om et politisk projekt, han har sympati for? Hvorfor skal alle I kommentatorer altid koge den tyndeste suppe på enhver mulighed for, at politisk interesserede mennesker altid er ude på at promovere sig selv?

Hver dag sit nye moralske lavpunkt

Gad vide om der overhovedet er en bund?

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden