Thomas Larsen: Tiltrængt sejr til Thorning

En vigtig og tiltrængt sejr. Så enkelt kan resultatet gøres op for Helle Thorning-Schmidt (S) efter, at hun fik forhandlet sin EU-rabat på plads i Bruxelles.

Thomas Larsen, politisk kommentator Thomas Larsen, politisk kommentator
Helle Thorning-Schmidt har demonstreret, at hun er en kontant forhandler, der kan hente et resultat hjem. Arkivfoto. Foto: Torkil Adsersen

Hun har demonstreret, at hun er en kontant forhandler, der kan hente et resultat hjem, og de fleste vælgere vil uden tvivl påskønne, at Danmark »vandt« over EU. For langt de fleste vil det være kærkomment, at vi fik presset en milliard ud af et stort, fjernt og uoverskueligt EU-regnskab. Med sin optræden får Thorning samtidig cementeret sit image som en regeringschef, der er dygtig til at optræde på den internationale scene og er en god ambassadør for nationen udadtil.

Var Thorning kommet tomhændet hjem, ville det omvendt have været et eklatant nederlag. Så ville hun have tabt kampen mod EU – hvilket formentlig ville have forstærket mange danskeres skepsis overfor EU yderligere – og hun vil have fået slået nye skår af sit lederskab. »Failure was not an option«, som de siger i udlandet. Thorning havde ganske enkelt ikke råd til at fejle. Det ville have været en ydmygelse af de store, hvis hun havde skullet rejse hjem fra topmødet uden at have fået sin rabat.Netop dét forhold rejser et interessant spørgsmål om, hvor vidt statsministeren reelt »satte alt på et bræt«, da hun forud for topmødet truede med at nedlægge veto mod EU-budgettet, hvis ikke hun fik sin rabat.Der vil gå tid, før vi kender den fulde sandhed, men et kvalificeret gæt er, at hun har haft en god fornemmelse af, at det ville være muligt at nå sit mål, og at det derfor ikke har genereret hende det mindste, at der blev fremmanet et David-mod-Goliath billede forud for de afgørende forhandlinger.

I dokumentarfilmen »Fogh bag facaden« findes en sigende scene, hvor Anders Fogh Rasmussen holder møde med sine nærmeste i Statsministeriet før det vigtige EU-topmøde i Bella Center i december 2002, hvor flere lande fra Central- og Østeuropa skulle indlemmes i EU. Alle omkring bordet var klar over, at meget stod på spil, og at forhandlingerne ville blive hårde, men de var absolut ikke kede af, at det også så sådan ud i pressens beskrivelser, for så ville Foghs triumf virke så meget desto større ud, hvis øvelsen lykkedes. Også dengang var chancerne for, at tingene ville falde på plads ganske gode.

For Thorning er den barske virkelighed, at hun først og fremmest vil blive målt på sin evne til at bringe Danmark ud af krisen.

Dermed ikke sagt, at rabatten på forhånd var hjemme for Thorning – for det var den ikke. Men hun har haft en åbenbar interesse i at iscenesætte sig selv som en stålsat chefforhandler, velvidende at hun selv, europaminister Nicolai Wammen (S) og embedsapparatet i Statsministeriet og udenrigstjenesten har arbejdet målrettet på at bygge alliancer med de afgørende stats- og regeringschefer, heriblandt kansler Angela Merkel, så Danmark ikke var venneløs på topmødet.Hvad kommer Thornings sejr til at betyde for hende herhjemme? Stort set ingenting.Som en klog politiker engang har sagt, kan statsministre tabe valg, men aldrig vinde valg på udenrigspolitik.

For Thorning er den barske virkelighed, at hun først og fremmest vil blive målt på sin evne til at bringe Danmark ud af krisen og få skabt nye job. Faktum er, at regeringen netop nu styrer mod en serie forhandlinger, som har potentiale til at skabe endnu større frustrationer hos de mange centrum-venstre vælgere, som enten allerede har forladt S og SF eller er tæt på at gøre det.

Mens Thorning har forhandlet i Bruxelles, er flere ministre herhjemme blevet heftigt kritiseret for at have begået nye løftebrud. Indenfor de sidste døgn er anklager om løftebrud blevet rettet mod beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, efter at hun har fremlagt sit udspil til at ændre sygedagpengene, ligesom uddannelsesminister Morten Østergaard er blevet stærkt kritiseret for at have kortsluttet tidligere løfter om ikke at ville spare på SU.

Thorning kan med rette fejre sin sejr på den internationale scene, men hjemme venter en grum hverdag, og som Berlingskes nye Gallup viser, strømmer vælgerne ikke til rød blok. De siver.

Kommentarer

En statsminister med en atombombe har ikke forhandlet men truet

Det har jo overhovedet ikke været en legal forhandlingssituation. Statslederen har fra starten gjort det klart, at hun ville sabortere EU-arbejdet med et veto, hvis hun ikke fik sin vilje. Et veto-kort svarer i EU´s budget forhandlingssituation til at kaste en trussel ind om at ville kaste en atom-bombe. Se blot hvordan selv USA bøjer sig i støvet for lille Nordkorea. Veto-kortet i EU´s budget forhandling detyder reelt at uanset, hvad alle de andre måtte blive eninge om, ville det ikke blive til noget, fordi den, der sidder og vil bruge veto-kortet, ved brugen af veto-kortet fejer alle andre aftaler af bordet. Derfor har de andre ved forhandlingsbordet ikke haft andre muligheder end at føje hende. Derfor har der overhovedet ikke været tale om, at hun har FORHANDLET sig til en rabat men derimod, at hun har TRUET sig til rabatten. Margrethe VEstagers regerings trussel om at nedlægge veto, hvis den ikke fik sin vilje er ikke nogen sejr men derimod en kæmpe skamplet på Danmarks generalieblad i EU - og man kan frygte, at andre lande lurer Margrethe Vestagers regering kunsten af og vil nedlægge veto, hvis de ikke får deres vilje i lignende og andre sammenhænge. Hvis de gør, så må den nuværende regerings ledere tage en dyb indåndning og huske på, at de selv banede vejen for den slags. Det vil nemlig føre til EU´s sammenbrud - og det er Margrethe VEstagers regerings ansvar. Det må hun og socialdemokraterne huske, når veto-truslerne fremover begynder at blive smækket på bordet i EU´s forhandlingslokaler. De har selv vist vejen - og så er de vel så redelige, at de husker at rose, dem der gør dem kunsten efter!

Olympe

Den omvendte ordstilling er vist ellers noget som kun Yoda i Starwars bruger?

Skal Lars Løkke rose Thorning?

Så har man hørt den med. S-ordføreren 'forlanger' at Lars Løkke skal rose HTS for den opnåede mrd.
Ros har den anatomi at den ingenting er værd hvis man selv skal bede om den, jan man gør sig nærmest til små-grin. Lykke Friis har da forrestem rost HTS.
Så komikken er efterhånden ved at være fuldendt

De penge er forlængst væk !

Leasing-Schmidt bliver fejlagtigt rost for sin milliard i rabat hos EU. Men de penge er forlængst brugt!
Den siddende regering har løst alle bånd ift. den tidligere førte flygtningspolitik - og allerede i 2012 kom der over 2.000 ekstra personer til DK - dette før evt. familiesammenføringer.
Det samme ekstra antal flygtninge kommer ihvertfald også i indeværende år = 2.000 personer!
Regnestykket = min. 4.000 ekstra på 2 år, og da de hver koster ca. kr. 250.000 om året - så er der lynhurtigt brugt 1 milliard ! Og så er regnestykket lavet under den forudsætning - at alle f/i-erne i 2012 har fået deres sag afgjort i 2012 - og ikke sidder og venter på svar i 2013 !! Så milliarden er forlængst-længst-længst gået op i røg - hos Leasing-Schmidt!

EUs SHOWBOAT TO CHINA!

- rystende af en kommentator som T.L. ikke har mere "imellem ørene" end han ikke kan se følgende fase.:

- hele skuespilet var aftalt på sidste møde - nemlig med to
hovedformål.:

1.: - at give indtryk af, at HTS er en handlekraftig statskvinde, der formår at få "sin dagsorden" igennem hos EU ( for at berolige alle danskerne der er modstandere af EU-projektet )

2.: -at indhente "billig reklame" for EU, der jo er særdeles upopulær i den danske befolkning ( og resten af de europæiske )- underforstået - ...."Så er de jo nok ikke så slemme endda"..vel..?

Heldigvis er den danske befolkning ikke så naiv at de hopper på denne "limpind", men så meget desto mere rystende er det at kunne konstatere, at store dele af den danske presse er så BUND NAIV!...
PS.: EUs samlede budget er nedsat med ca. 80 milliarder Euro = ca. 595 milliarder DKR - så er en enkelt Sølle MILLIARD JO HELT TIL GRIN..? Hvor mange af de andre lande, mon, fik også nedsat deres kontingenter og med hvor meget..mon.??? Og, hvad med bortfaldet af landbrugsstøtten på ca. minus 1,4 milliareder..?? Og hvad nu med det evt. bortfald af tyskernes milliard-tilskud til Femernforbindelsen..??
Prøv at TÆNK- bare for en gangs skyld!

3.

Thomas Larsen - hvor er den kritiske journalistik blevet af?

TL kalder det en sejr. Ja det er det først når journalister glemmer at være kritiske eller benytter et minimum af sund fornuft.
Netto taber danmark 2,2 mrd kroner. er det en 'sejr'? Hvorfor gås det tal og den proces ikke efter i sømmene.
Rent logisk ville en HTS ikke melde bombastisk ud at vi ville få den såkaldte 'rabat' medmindre den var temmelig sikker. 27 stats- og regeringsledere har ifølge det oplyste forhandlet budget i et døgns tid. Alligevel får HTS det til at se ud som om hun har svedt tran i hårde forhandlinger, hvor simpel matematik siger at der må være brugt minimum af tid.
Sidste: At sammenligne med Thatcher er ren til grin. Thatcher opnåede meget få resultater i EU fordi Frankrigs Mitterand effektivt blokerede for englænderne. Thatchers resultater blev opnået hjemmefronten, hvor hun evnede at omstillede et fagforeningstruet land(læs : kulminearbejderne)til moderne markedsvilkår.
HTS har ingenting præsteret på hjemmefronten, selvom hun blærer sig med det i DAVOS, og denne her 1 mrd er et stort paradenummer.
Rystende at vi har en så ringe statsminister der udelukkende tænker på sig selv.

Win - win.

Godt gået Helle! Det er en ren win - win.
1 mia. i rabat.
forhåbentlig fjernes alt EU - tilskud til non-landbrug, såsom golfbaner, hobbylandbrug, rideskoler m.m.
Desuden skulle det gerne føre til at Fehmern forbindelsen bliver sløjfet. Dette vil betyde et betydeligt bedre regnskab for Storebælt.
Fehmern var i forvejen kun til gavn for svenske transitlastbiler (og københavnere der skal ned og grænsehandle)Disse penge bliver iilandet, til gavn for hele samfundet.

Gør vi HTS uret?

Mange kommentarer (jeg vil tro 75%) er negative over for HTS som vitterligen fik en rabat på 1 mrd kroner. Så kan der fremføres at vi har betalt for meget i mange år, at landbrugsstøtten blev reduceret osv.
Tilbage står imidlertid billedet af en statsminister som - efter min opfattelse - er så lidt tillidsvækkende at hun mødes med en byge af kritik.
Personlig reagerer jeg nærmest per automatik allergisk og gider end ikke høre på hende fordi man på forhånd ved at det er taktik det hele og en gang indstuderet on-liners spin der bare skal sætte fruen i et flatterende lys.
Samtlige tidligere statsmisnistre - tilbage til Kampmann - bibragte den følelse og havde den fællesnævner at de alle ville danskerne og nationen det bedste - uanset det aktuelle politisk ståsted. Med HTS har man - som noget nyt - den kedelige fornemmelse at hun - undskyld - er pisse hamrende ligeglad med os andre bare hun selv tager sig godt ud.

Meget enig!

Glem den skide milliard!
Det er de andre ting, hun fik igennem.
Hug i landbrugsstøtten så konkurrencedygtigt dansk landbrug kan komme til fadet.
Hele den "klima" infrastruktur, der kommer.

TV AVIS I GÅR AFTEN 2,7 TRILION KRONER TIL LANDBRUG FRA EU

BERLINGSKE TRÆNGER til at sætte sig ind i tallerne for at undgå forviring og dumme kommentarer fra læsere som er åbenbart slet ikke informeret om de egentlige forhold og om hvor méget det danske landbrug får i bistand fra Eu landerne. en bistand som de ikke har brug for! for mens de døde af sult i portugal og spanien så brænder danske landmænd 9 millioner griser årlig og systematiske for at sikkre sig forstsat del af den enorme kapital ganske gratis!
og så vioser de sig i fjernsynet og klager over kontnathjælp yddelsen til de fattige!
skam på jer!

LANDBRUG FÅR 2 TRILIONER OG 700 MILLIARDER KRONER I STØTE FRA EU

Det malplaceret af landbrug at komme og klage for sølle 1.4 milliard kroner når landbrug i danmark får hele 360 MILIARDER EURO OM ÅRET!!
DVS. 2 TRILLIONER OG 700 MILLIARDER KRONER OM ÅRET!!!

TYGGER DET!

DEN REDUKTION ER EN PRUT I VANDET!

Jo landbrug i danmaRK er på EU bistand som den modtager fra EU landerne!
en stort tyk bistand som gør at landrbug kan tillade sig at destruer 9 milioner griser om året hvilket er 3 gange den del af produktion som bliver solgt og forbruget af danskerne!!
skam på jer
og i gør det kun fordi så kan i får mere grisefedt fra EU for det!
skam!
og så taler liberal alliance og venste om kontanthjælp!
du gudeste!
i de borgerlige er allesammen del af en store mafia!
landrbug skal fandemne ikke spise hele eu støtte til sig samtidig med at de kritiser kontanthjælp ydelsen!
gud bevares!!

EU støtte til danske landbrug er 30.000 gange større end omkostninger til kontanthjælp for det danske stat.
og vel at mærke at antal landrbugmænd er langt mindre end antal arbejdsløse..
så hold kæft og lad være med at klynke og bebrejde andre når i skummer mælken konstant!

den eneste forskel er at medierne omtaler kontanthjælp som store synder konstant, mens de aldrig siger et ord om de reelle astronomiske beløber som landrug rager til sig selv fra EU landerne!
Nok fordi landbrug er en store mafia støttet af det borgerlige mafia som hovedsagelig kommer fra jytland, og finansieret af banksektoren med LP møller mærsk som el capo del capi!! the godfather!

Vi har behov for konkretisering af rabatten

Vi har behov for at udenrigsministeriet og finansministeriets embedsmænd viser os nogle sammenlignelige størrelser som vi kan forholde os til hvis vi skal begejstres:
1. i forhold til EUs globale budget er 1mia jo pebernødder for at lukke munden på en dansk statsminister;
2. Hvis EUs budget falder de næste år - jeg hører kommentatorer tale om ca. 100 mia om året eller?, så måtte Danmarks andel vel også falde proportionalt - med uændret %-sats i andel;
3. En rabat, går den på at Danmark alene har fået den, eller er det samtlige andre EU-lande der også får?
4. Hvis samtlige andre lande også får, hvor er så det fantastiske projekt?
5. Går rabatten på en ændret %-sats af vores andel af budgettet?
6. er det en rabat kun i 2013 og derefter vender vi tilbage til normalen, eller er det en blivende besparelse om briterne i sin tid fik?
7. sum hvis vi taler om en kombination af andel i de 100 mia PLUS en rabat så er det godt gået, men endnu har vi ikke fået nogle tal lagt frem.

FÆLG MED NYHEDERNE!

RABATEN VIL VARE TIL 2020

DET ER KUN DANMARK SPOM FÅR DET, PRØV AT BRUG PÆREN.
HVIS DET VAR ALLE EU LANDER SÅ HAVDE HELLE IKKE HAFT BEHOV FOR AT KÆMPE FOR DET I SÅ MANGE DAGE!

BUDGET FOR HVER EU LANDE BEHANDLES SÆRSKILT.

VI FÅR RABATEN PÅ TOPEN AF DEN ANDEL VI ALLEREDE HAVDE.

DANMARK MODTAGE ÅRLIGT HELE 360 MILIARDER EURO I LANDBRUG STØTTE ALENE!
DET SVARER TIL 2 TRILLIONER OG 7OO MILLIARDER KRONER ÅRLIGT FRO DANMARK ALENE HVIS MAN SKAL TRO TALLERNE FRA TV AVISEN PÅ DR1 I GÅR AFTEN OM EMNET.

##########

Der har da vist været skunk i natpotten, da du har drukket af den ...

Teater!

Journalistisk venstreparti og HTS opfører en forestilling, som er så gennemskuelig, at man kan undre sig over voksne mennesker tror man hopper på den fiktion.
Forklar lige hvorledes en rabat på en milliard er en politisk sejr, når finansieringer foregår via et minus på 1.7 mia. i landbrugsstøtten.
Vi betaler selv rabatten, så enkelt er det.

Helle kører på frihjul

Danmark er berettiget til en langt højere rabat. I over et årti har vi årligt betalt op til 6,6 mia. kr. for meget i forhold til lande som Sverige, Tyskland, Holland og England, så vi har et samlet efterslæb på op mod 60 mia. kr. Det er derfor på ingen måde en sejr, at komme hjem med sølle 1 mia. kr., der samtidig er frataget os igen med en reduktion af landbrugsstøtten med 1,4 mia. Så det er mere berettiget at tale om en skandale end om en sejr. Var Helle kommet hjem med 60 mia. i form af f.eks. en fuldt finansieret Femern Bælt forbindelse, samtidig med en årlig rabat på 3 til 6 mia. kr. så kunne vi tale om en rimelig indsats. Nu harhun bare kørt på frihjul og svigtet Danmark og danskernes interesser. Men hun overgår selvfølge ikke Anders Fogh Rasmussen og Lars Lykke Rasmussen, der i fællesskab lykkedes med at formøble for 200.000 mia. kr. råstofforekomster i den grundlovsstridige selvstyrelov for Grønland. Her er der basis for endnu en rigsretssag.

Aftalen er fin

Til Torben Mark:
Nu har alle Folketingets partier selv Venstre i årevis sagt at vi ønskede et frit landbrug uden støtte, men så snart at de endelig begynder at begrænse støtten til bistandsklienterne i landbrugssektoren så er det også galt. Hvad vil I egentlig ha. Både støtte og ikke støtte - bestem jer dog. Jeg troede at I var liberalister - men det gælder måske kun overfor de fattige bistandsklienter og ikke godsejerne???

Hurra så kan vores søfolk løskøbes

1 milliard i vores budget på 1000 milliarder, bliver nok ikke måleligt, men hvis pengene bliver brugt synligt, giver det mening, at underprioritere EU.
Løskøb vores søfolk/gidsler fra Somalia, og brug resten af pengene på Asfalt, således synligheden kommer i højsædet, og Danskerne får glæde af gevinsten.
Løskøb vores søfolk nu . Finn Bjerrehave Vig

De sædvanlige syge kommentarer og så de andre

I ytringsfrækhedens hellige navn er der en stribe af syge kommentarer, man blot må hoppe over, så er der en række kommentarer, der er knap så syge, men alligevel går på copy paste knappen, vi nedgør alt hvad rød blok står bag-hop over-så er der blå emærkninger, der kritisk på en konstruktiv måde peger på hvordan sagen ellers kunne være håndteret-dem læser vi og så er er alle dem der er for-dem noterer vi og læser argumenterne.
Det må være mærkeligt, at sætte sig til tangenterne og forhånd forbinde disse til den indre skraldespand.

Jeg synes ytringsfriheden er skøn

Bare man kunne blive fri for nogle af ytringerne.

Som der sås, -høstes der.

Jeg ville meget hellere have viden om, -hvem domptøren nede i Bruxelles er, -der har iscenesat dette makværk. Men "den" træffes måske ikke grundet den månedlige rejsevirksomhed til Frankrig und zurück!

Stur stur nummer! Dagens artikel i JP desangående sidder lige i plet!

Skidt skidt men til den gode side som landbruget siger

en god ambassadør for nationen udadtil.
Var Thorning kommet tomhændet hjem, ville det omvendt have været et eklatant nederlag. Så ville hun have tabt kampen mod EU – hvilket formentlig ville have forstærket mange danskeres skepsis overfor EU yderligere – og hun vil have fået slået nye skår af sit lederskab. »Failure was not an option«, som de siger i udlandet. Thorning havde ganske enkelt ikke råd til at fejle. Det ville have været en ydmygelse af de store, hvis hun havde skullet rejse hjem fra topmødet uden at have fået sin rabat.
Rigtigt morsom at se Thomas Larsens blå argumenter-et par linier om 'sejren' og mange linier om hvad der kunne være sket hvis det ikke var lykkedes!!!!
Thomas Larsen kan så endvidere afgøre, at det ikke har effekt på HTS stilling i Danmark.
Just you wait and see Mr. Wiseguy.

Dyr sejr for Dansk landbrug

Denne underlige sejr , hvor regnestykket nok aldrig kommer frem, nemlig er det 1 milliard mindre end 2012 budgettet, eller bliver det status quo.
Det lader imidlertid som om landbrugsstøtten nedsættes med 1,5 milliard kroner, og vupti , Danmark som land bliver fattigere, og statsministerens turban i hatten blev den såkaldte Phyrrus sejr.
Et EU i store vanskeligheder, hvor medicinen bliver nedskæringer, hvor Statsministeren i Danmark valgte Kick Start, netop for at få udvikling og ikke som nu afvikling, fortæller, vi ønsker ikke EU det rigtige værktøj, netop fordi hjemlandenes politik udfordrer.
Dårlig sejr for Danmark.Finn Bjerrehave Vig

Hvafforenfisk?

"Turban i hatten"?

Jens Illum: Forklaringen er enkel!

Det er fordi, hun står med appelsinen i hånden.

.....????.....

Landbrugsstøtten reduceres med 1,4 mrd kroner - hvem betaler?

Helle Thorning havde en arrogant tilgang nemlig noget i retning af 'det var landmændene nok kede af'...
Men ikke desto mindre skal de 1,4 mrd kroner betales af os forbrugere i sidste ende. Glemt er det at landbrugsstøtten ikke er bistandshjælp til landbruget, men en sikring af lave priser og forsyningssikkerhed til a l l e landet borgere.
Derfor er HTS såkaldte sejr en gang sædvanlig gas fra den kant.
Der er altså en grund til at 1 liter mælk koster 12 kroner, men 1/2 cola koster 16 kr. For at få den første skal du fordre en ko og hive den i patterne, transportere til mejeri etc. Den sidste er ren kemi.
Jeg tror nu ikke den danske befolkning er dummere end at de har kigget HTS ud

FØLG MED OPLYSNINGER ELLER SØG DEM. BARE IKKE I BERLINGSKE

STOP FORDREJNING AF FAKTER

Reduktionen på de 3,2 mia er et led i reduktionen af EUs budget og den ene milliard er en reduktion af Danmarks bidrag.

SO HTS HAR IKKE GIVET KØB PÅ ANDRE STØTTE FOR AT FÅ 1 MILIARD MERE HJEMME.

REDUKTIONEN VAR ALLEREDE AFTALT AF EU KOMMISSIONEN SOM LED I EN GENEREL DRIFT REDUKTION I EU, SOM RAMMER ALLE EU LANDER.

MEN DANMARK FIK SIG EN 1 MILIARD KRONER RABAT, ELLER VILLE LANDBRUG STØTTE VÆRE FALDET IKKE MED 1,4 MILLIARDER, MEN MED 2,4 MILIARDER.

De engagerede forhandlere fra Danmark med HTS i spidsen sparer altså Danmark for 1 mia!!

VI FÅR 2 TRILLIONER OG 700 MILLIARDER KRONER /ÅR I LANDBRUGSTØTE

DU er virkleigt dum. for det første koster en liter mælk ikke 12 kroner men 4 kroner, og det andet er det malpæaceret af landburg at komme og klage for sølle 1.4 milaird kroner når landbrug i danmark får hele 360 MILIARDER EURO OM ÅRET!!

DVS. 2 TRILLIONER OG 700 MILLIARDER KRONER OM ÅRET!!!

TYGGER DET!

DEN REDUKTION ER EN PRUT I VANDET!

og jo landrbug er på bistand som den modtager fra EU landerne!
en stort tyk bistand som gør at landrbug kan tillade sig at destruer 9 milioner griser om året hvilket er 3 gange den del af produktion som bliver solgt og forbruget af danskerne!!
skam på jer
og i gør det kun fordi så kan i får mere grisefedt fra EU for det!
skam!
og så taler liberal alliance og venste om kontanthjælp!
du gudeste!
i de brogerlige er allesammen del af en store mafia!
landrbug skal fandemne ikke spise hele eu støtte til sig samtidig med at de kritiser kontanthjælp ydelsen!
gud bevares!!

EU støtte til danske landbrug er 30.000 gange større end omkostninger til kontanthjælp for det danske stat.
og vel at mærke at antal landrbugmænd er langt mindre end antal arbejdsløse..
så hold kæft og lad være med at klynke og bebrejde andre når i skummer mælken konstant!

den eneste forskel er at medierne omtaler kontathjælp som store synder konstant, mens de aldrig siger et oprd om de reelle astronomiske beøber som landrug rager til sig selv fra EU landerne!
Nok fordi landbrug er en store mafia støttety af det brogerlige mafia som hovedsagelig kommer fra jytland, og finacieret af banksektoren med LP møller mærsk som el capo del capi!! the godfather!

Naivitet

"Hun har demonstreret, at hun er en kontant forhandler". Fri mig. Den er der ikke nogen, der hopper på. Det var da aftalt på forhånd, og så var der lidt skuespil for folket. Hun ville ikke have meldt tallet ud, hvis ikke det var på plads med vennerne i EU. Der må være grænser for naiv man kan være. Glem ikke at hun er pot og pande med vennerne dernede. Hun skal jo selv ned og have et fedt ben så snart det kan lade sig gøre.

Kontant forhandler my ass.

Nå hvis hun er så dygtig i Bruxelles hvorfor er hun så ikke en forligsmager i Danmark?
Næh enig i at det er aftalt på forhånd og spil for galleriet.
Kontant er hendes 'resultat' at Danmarks nettobidrag er øget og vi kan se frem til alle at skulle betale med for fødevarer
Hvor længe skal vi trækkes med hende?

Jantelov...

En dygtig kvindelig statsminister leverer et solidt stykke arbejde i Europæisk sammenhæng... og voila - hele blå blok er på banen med tudekiks og nedsættende kommentarer...

Ikke at en milliard redder landet, eller at der ikke er torne på roserne, men at tro, at Helle Thorning ikke er hamrende dygtig, og at det ikke betyder noget vigtigt for Danmark i international sammenhæng er direkte ubegavet.

Danmark er en økonomi på størrelse med Hamburg - vi er 100% afhængig af Europa og verden - derfor er det ekstremt vigtigt, at Helle Thorning kan styre den arena. Og NEJ, det kan Lars Løkke og hans hold ikke hamle op med. Der er han simpelthen ikke dygtig nok - basta.

Begyndende protektionisme

Eller indirekte protektionisme. Det er spræng farligt at man begynder at favorisere indland på bekostning af fællessskabet. Hun skulle hellere have sagt at hun nedlægger veto, hvis de andre landes rabat ikke ophører. Så længe Europa har det skidt har vi det skidt. Men måske har vi fået en ny "Anker Jørgensen" på posten. Økonomisk forståelse er begrænset.

Rabat hvor ?

Jeg syntes den røde regerings statsminister repræsenterer danmark godt uden for landet,hun er en flot kvinde med holdninger,lyst hår,taler godt engelsk,alle der nede ved hun vil have et job der når hun forhåbentlig taber næste valg,de behandler hende pænt,de ved hun har det meget svært hjemme i danmark,så herre gud,lad hende da tro hun får 1 mia rabat. alle er glade, medierne,tv 2 news DR update kører Breaking News,det bruges jo bare en stork har brækket et ben,ihvertfald på tv 2 news,så hvad, hvor er den mia kr henne,vi betalte i 2012 19,5 mia til EU, det vil sige rabatten betyder at vi i 2014 betaler 18,5 mia, det er jo ret nemt at regne ud. rabat er jo rabat,eller er det nu det,hørte man regerings medlemmer,politiker i aftes kunne ingen sige hvor den mia fremkommer, jo vi skal betale 1 mia mindre fremover end vi ellers ville have kommet til iht det nye EU budget, et regnestykke kunne se sådan ud..
EU havde udregnet (tænkt)at danmark fremover skulle betale 20,5 mis om året,nu kun 19,5 mia,det samme som nu, så er det jo ikke rabat kr de kunne bruge i skatte forliget sidste år,for der indgik den ene mia nemlig, hvordan kunne man i regeringen vide sidste år hvilket beløb danmark vil skulle kunne påføres at betale til EU flere måneder før forhandlingerne var afsluttet,i mit hoved må det da være fordi man sagde vi betaler 19,5 mia nu,vi vil have 1 mia i rabat,det får vi nok og kan rolig bruge dem på forhånd.
Vi kan da ikke bruge en mia i forventet rabat af noget vi ikke ved bliver til noget,eller hvad det bliver.
Min konklusion er at vi IKKE har fået rabat,vi skal bare IKKE betale så meget som vi ellers har skulle,regningen bliver reduceret med 1 mia,men betalingen kan fint blive mere end vi plejer at betale netto til EU.
Det er det rene fup og humbug. fatter ikke at medierne ikke kan se det.
Der er ingen fjer i hatten til regeringen eller den leder,det er SPIN og journalister,tv værter,kommentator,skribenter hopper på den,hvor er de kritiske journalister....realistiske af slagsen....
1 mia rabat er kort og godt 1 mia mindre end vi betaler nu,hvor svært kan det være at se det...

TAG EN ORDBOG ELLER KØB EN

AT BETALE MINDRE END DET MAN SKULE ER JO DEFINITION AF EN RABAT DIN TUMPE!

OG RABATEN GÆLDER TIL 2020.

DU LYDER VIRKELIGT DUMME NÅR MAN LÆSER DIG.
GLEM IKE AT BELØBER ER I EURO SÅ DANMARK MODTAGER 360 MILIARDER EURO OM ÅRET BARE FOR LANDRBUGET..

DET ER NÆSTEN 3 TRILLIONER KRONER

2 TRILLONER 700 MILIARDER KRONER
SÅ VI SKULLE VÆRE TAKNEMLIG OG HOLDE KÆFT.
VI BRUGE LIGESÅMEGET SOM DE BELØBER SOM KUINNE REDDE GRÆKENLAND PÅ EN GANG.

??????????????

Ja det er da ikke ordbøger du spilder pengene på.
Prøv at slå caps lock fra - og stavekontrollen til....

Stuurt, stuurt nummer!!

1 milliard rækker jo som en skrædder i helvede og er forøvrigt allerede indkalkuleret i finansloven. Distanceblænderen Helle Thornng skulle hellere koncentrere sig om at løse de hjemlige problemer men hun er jo nok ved at gøde jorden for et job på de bonede gulve i Bruxelles!

Istedet for alt det mudderkastning partierne imellem burde de koncentrere sig om Danmarks store problemer, nemlig at etniske danskere skal arbejde mere og længere for at de kan betale alt for høje overførselsindkomster til disse fattigdomsflygtninge og mørkemænd som overstrømmer Danmark og som vi istedet burde hjælpe i deres nærområde da de bliver en evig social og økonomisk belastning for vores samfund da de fleste er analfabeter!

De 3 gamle partier - Venstre, De Konservative og Socialdemokraterne - burde danne en samlingsregering og få ryddet op efter al det skidt som de skiftevis har lavet gennem årene! Efter den røde regerings og Liberal Alliances lempelse af opholdsreglerne strømmer det til med flygtninge som aldrig før! I forvejen har vi jo rigeligt med Enhedslistens segment af bistandsklienter og arbejdssky elementer som ikke gider bidrage med noget til samfundet! De produktive er nu i mindretal i 95 af Danmarks 98 kommuner og man behøves ikke at være nationaløkonom for at vide hvad det udvikler sig til – i landet med verdens dyreste offentlige sektor og verdens højeste skattetryk! 810.000 mennesker i den arbejdsdygtige alder er nu på overførselsindkomster og ialt er 2,1 mio. på overførselsindkomster!!!! Vi har stort statsunderskud, stigende grænsehandel og arbejdspladserne fosser ud landet, men de taburetklæbende politikere tør ikke gøre noget ved problemerne men overlader det bare til vores efterkommere! Utroligt hvor nemme vores stupide politkere er at bedrage! Og for få dage siden så vi i Nyhederne at ikke kun er Danmark det land som har fhv. flest mennesker på overførselsindkomster men også det land hvor man giver så høje overførselsindkomster, tilskud m.m. at det ikke kan betale sig at tage et lavtlønsarbejde som f.eks. kassedame, arbejder, kontorassistent m.m.!

Vi så interviews med svenske politikere som var rystede over det høje niveau på de danske sociale ydelser som ikke animerer folk til at søge et ordinært arbejde! Græske tilstande venter!

Det er fup. Vågn nu op!

HTS har brug for point Hun ved på forhånd, at hun har en "aftale".

Den forkerte resource allokering

Uden at nedgøre vigtigheden at have adgang til sunde og friske fødevare, så bør EU gøre op med tilskud til landbrug og fødevareindustrien, den største modtager af tilskud i England er Dronningen som er den største landejer i England og de få og meget indflydelsesrige agrar monopoler i Frankring specielt og i mindre grad i Sverige og Danmark. Hvis EU har blot de mindste ambitioner om at løfte EU ud af arbejdsløshedskrisen, blive mere konkurrencedygtig og investere i fremtiden så er det på tide at gøre op med at give tilskud til en sektor der ret beset er den største klods om benet for EU´s udvikling.

Det er meget, meget dygtig gjort!

1) Det fineste var at Helle fik svensk støtte til milliarden - og de opdagede slet ikke noget - før det var for sent: Det var svenskere, kommer til at betale: Den milliard tæller dobbelt.
2) Landbrugsstøtten bliver beskåret, så fransk unfair konkurrence beskæres - det skulle hjælpe på mælkepriser og svinenoteringer. Meget væsentligt, når vi skal redde, hvad reddes kan i landbruget.

3) Klima - dvs. HVDC transmissionsnet ("ren" vandkraft energi fra Norge/Sverrig + vindenergi - kan det blive mere kvalmende klimabevidst). Lykke Friis har så ret i at de tilskud IKKE er på plads endnu!
Men det er dæleme svært at argumentere at det at binde Sverrig og Norge til Tyskland og tysk industri, at det IKKE skulle være i fælles EU interesse!

Det bedste er at både HVDC og Femarn er transit trafik - formentlig med en fast årlig afgift: Penge lige ned i foret! Ingen omkostninger i driftsfasen.

Det er afsindig velforberedt - i modsætning til 2020 plan og andet gas: Det er en rigtig dygtig statsminister, der kan bruge de knojern som en kompetent administration giver. Hun har præsenteret de tunge argumenter på rette tid og sted og sat modstanden til vægs.

Det er meget vigtigt at en statsminister kan bruge den styrke et embedsapparat giver.

Om det giver stemmer? bob-bob-bob.

Opdelingen i rød og blå blok er forkert!

Sagen er, at S + V hele tiden har haft flertal på 92-95 mandater (en énkelt måling på 89).

Om det bliver Thorning eller Løkke, der bliver den næste statsminister - det afgør Vestager!

Vestagers hovedmission i tilværelsen er at holde DF, SF og Enh. uden for enhver form for indflydelse - betyder det at man må gå i regering med dem, så gør man dét: Bare de dør!

Når dét mål er nået, så er det kvalifikationerne i at bruge embedsapparatet, der er afgørende: Her har Helle Thorning scoret virkelig overbevisende! Virkelig overbevisende!

Big Surprise

Verden har næppe før set så veltilrettelagt, planlagt og forberedt ” … overraskende gennembrud for milliarden … “.

Helle Thorning-Schmidt har nævnt det så mange gange den seneste tid, så det var sikkert på forhånd, at "hendes aftale" var på plads - så dumme er danskerne altså heller ikke.

Men, hvad skal hun ellers tale om - hendes løsninger af danskernes og Danmarks problemer er jo alle sendt i "hurtigtarbejdende udvalg", der tidligst kommer med forslag til efteråret.

Lad nu EU Parlamentet afgøre det først, før "sejren" er hjemme - så vidt jeg husker, var EU budgettet i kriseforhandlinger sidste gang og de bliver ikke mindre denne gang.

JA JA I DINE DRØMMER...

JA OG HELLE EU KOMMISIN HAR AGREE TIL AT VÆRE MED ALLE TUSINDER ARBEJDER I EU KOMMISION OG STATSLEDERE, BARE FOR DANMARKS OG HELE SKYLD, VEL?
ER DU PÅ PILLER??
DU LYDER SÅDAN
LIGEGYLDIG HVAD TU TAGER SOM STOFER, SÅ VIRKER DET!

Danmark taber penge

Det må da være let at se, bare med en let gang regnskab, så er DK taberne igen, uanset hvad flommeeuropæerne skræpper op om. Men det med at regne, kan de heller ikke finde ud af, så Helle må ned i eu og omfavne disse tykmavede fjolser igen

Helle T-S koster Danmark 2,2 mia kr.

Helle Thorning-Schmidt er en dyr dame for Danmark. Hun skaffede ganske vist Danmark en rabat på 1 mia., men samtidig mister Danmark 3,2 mia. kr. i støtte fra EU:

- Dansk landbrug mister støtte på 1,4 mia. kr.
- Den såkaldte landdistrikt pulje skæres ned med 1,8 mi8a. kr.

Resultatet er, at Danmark bliver en endnu større nettobidragsyder, end vi var før, og samfundsøkonomisk kommer danskerne til at lide et tab.

Det må også give et underskud for statskassen, når der tages højde for den manglende betaling af skatter og afgifter af den 3,2 mia. kr. mindre støtte.

Har politisk kommentator overhovedet tænkt sig om, før han kaldte det for en tiltrængt sejr?

I hvert fald er det danskerne, der står tilbage som taberne

MEGET UVUÍDENDE ER DU!

SOM IKE VED AT DET DANSKE LANDBRUG STØTTE TIL DANAMRK FRA EU ER PÅ 360 MILIARDER EURO OM ÅRET!
DVS 2 TRILLIONER OG 700 MILLIARDER KRONER!
(GANGE MED 7,43 FRA EURO TIL KRONER)

DERFOR OGSÅ HAR HELLE THORNING SCHMIDT BESLUTET AT 33 MILIARDER EURO FRA DEN PULJE SKAL GÅR TIL FORSKNING ISTEDET FOR LANDBRUG!
OG SÅ GRÆDER I FOR SØLLE 1,4 MILLIARDER!

JYSK KLYNKERI FRA SJUSK LANDRBUG SEKTOR SOM FÅR ALTID MESTE I STØTTE, SOM SÆDVANLIGT!

Ideologi og fordrejning

Forstår jeg det ret, at reduktionen på de 3,2mia er et led i reduktionen af EUs budget og den ene milliard er en reduktion af Danmarks bidrag?
De engagerede forhandlere fra Danmark med HTS i spidsen sparer altså Danmark for 1 mia!!

Helle T-S koster Danmark 2,2 mia kr.

Helle Thorning-Schmidt er en dyr dame for Danmark. Hun skaffede ganske vist Danmark en rabat på 1 mia., men samtidig mister Danmark 3,2 mia. kr. i støtte fra EU:

- Dansk landbrug mister støtte på 1,4 mia. kr.
- Den såkaldte landdistrikt pulje skæres ned med 1,8 mi8a. kr.

Resultatet er, at Danmark bliver en endnu større nettobidragsyder, end vi var før, og samfundsøkonomisk kommer danskerne til at lide et tab.

Det må også give et underskud for statskassen, når der tages højde for den manglende betaling af skatter og afgifter af den 3,2 mia. kr. mindre støtte.

Har politisk kommentator overhovedet tænkt sig om, før han kaldte det for en tiltrængt sejr?

I hvert fald er det danskerne, der står tilbage som taberne

....

Hvorfor hører vi ikke noget mere til de milliarder EU har taget fra andre tilskud?
Det hele er jo ikke andet end fis i en hornlygte, og absolut ikke noget at være specielt stolt over.

DEN UVIDENDE SPILLER SIG KLOG I DEBATEN...

STOP FORDREJNING AF FAKTER

Reduktionen på de 3,2 mia er et led i reduktionen af EUs budget og den ene milliard er en reduktion af Danmarks bidrag.

SO HTS HAR IKKE GIVET KØB PÅ ANDRE STØTTE FOR AT FÅ 1 MILIARD MERE HJEMME.

REDUKTIONEN VAR ALLEREDE AFTALT AF EU KOMMISSIONEN SOM LED I EN GENEREL DRIFT REDUKTION I EU, SOM RAMMER ALLE EU LANDER.

MEN DANMARK FIK SIG EN 1 MILIARD KRONER RABAT, ELLER VILLE LANDBRUG STØTTE VÆRE FALDET IKKE MED 1,4 MILLIARDER, MEN MED 2,4 MILIARDER.

De engagerede forhandlere fra Danmark med HTS i spidsen sparer altså Danmark for 1 mia!!

....

Hvorfor hører vi ikke noget mere til de milliarder EU har taget fra andre tilskud?
Det hele er jo ikke andet end fis i en hornlygte, og absolut ikke noget at være specielt stolt over.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden