Thor Möger fyret som skatteminister

Den nye SF-leder, Annette Vilhelmsen, har mandag eftermiddag fyret Thor Möger Pedersen som skatteminister. Det oplyser han selv på sin Facebookprofil.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) bekræfter, at SF's nye formand, Annette Vilhelmsen, har fyret ham som minister. Arkivfoto. Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Thor Möger (SF) er mandag eftermiddag blevet fyret som skatteminister, oplyser han på sin Facebookprofil.

- Jeg er her til eftermiddag blevet ringet op af SF’s nye formand, Annette Vilhelmsen. Hun har fortalt mig, at jeg ikke længere skal være skatteminister. Det er jeg selvfølgelig ærgerlig over. Jeg er glad for og stolt over at have været med til at lede Danmark, og ville gerne være fortsat – men har samtidig fuld respekt for, at Annette som ny formand sætter sit eget hold, skriver Thor Möger.

Det var ventet, at den nye SF-formand ville afsætte sin skatteminister - og det bliver sandsynligvis Holger K. Nielsen, der kommer til at tage hans plads ved en ministerrokade tirsdag, erfarer Berlingske Nyhedsbureau. Her vil Anne Vilhelmsen ifølge Berlingske Nyhedsbureaus kilder selv tage pladsen som Erhvervs- og Vækstminister efter Ole Sohn, som i sidste uge meddelte, at han ville forlade posten frivilligt og i øvrigt droppe sit kandidatur ved næste folketingsvalg.

Læs mere: Her er Thor Mögers Facebook-opdatering

Men Thor Möger går altså imod sin vilje.

- Som skatteminister har jeg hele tiden været klar over, at det ikke var en billet til popularitet. Når man er i politik, skal man kunne tåle at få nogle øretæver og sådan er det. Jeg står ved det, jeg har sagt og gjort gennem tiden. Det ændrer ikke på, at det rammer særlig hårdt, når kritikken kommer fra ens egne og – i hvert fald ofte – har føltes uberettiget, skriver han på Facebook, hvor han også står ved sine fejl.

- Jeg vedkender mig, at vi også har begået fejl – nemlig beslutningen om at indføre en udvidet sukkerafgift. Jeg håber, regeringen får held til at afskaffe den og fedtafgiften fra VKO-tiden, skriver han.

Thor Möger har med sine kun 27 år gjort turbo-karriere i Folketinget. Han blev hentet direkte ind på posten som skatteminister i oktober 2011 og er altså ikke valgt ind som medlem af Folketinget. Det betyder, at han nu sættes helt uden politisk indflydelse.

Læs mere: Danmarks yngste eksminister

- Mange vil sikkert spørge, hvad jeg nu skal. Jeg ved det ikke. Selv om mange måske tror, jeg altid har en drejebog klar, så har jeg aldrig haft en færdig karriereplan. Det er nu første gang i 10 år, at jeg ikke besidder politiske tillidshverv – og selv om det føles mærkeligt, så har jeg hørt, det kan være sundt at kede sig. I hvert fald glæder jeg mig til at få lidt bedre tid, særligt til familien, skriver Thor Möger, der i øvrigt er nygift.

BNB

Kommentarer

Søvndal er den anden halvdel af oprydningen

Med Sohns og Mögers afgang er Vilhelmsen kun halvvejs. Hun mangler, at vi også slipper af med Søvndal, som hele vejen igennem har være en belastning for regeringen og ikke mindst Danmark, hver gang han kvajer sig i udlandet.
Det kan da godt være, at Villy Søvndal går rundt med en "Yours Excellency" i maven, men når evnerne ganske enkelt ikke rækker, så er han ganske enkelt ikke den rigtige udenrigsminister. Nu forlyder det, at hensynet til SF's bagland på under 15.000 medlemmer gør, at Vilhelmsen ikke tør skille sig af med ham her i første omgang.
Hvad med hensynet til alle os andre og Danmarks udenrigspolitik i det hele taget? Kan vi være tjent med at have et fjols til udenrigsminister? Har Villy Søvndal allerede smidt det hele på gulvet? Ellers giv ham bare et halvt år mere på posten som udenrigsminister, så skal han snart få sat de sidste rester af Danmarks omdømme over styr!

Mögungen skal da ikke kede sig!

Knægten har en stor og god opgave i at gøre sin skole færdig.
Og ellers kan han træde an her, og jeg skal give ham lidt livsvisdom.

er hun blevet statsminister

Er jeg gået glip af nyheden om en vigtig ændring i den danske regering?
Er Helle Thorning ikke længere Statsminister?
Er det nu Anette Vilhelmsen??

Det er jo kun Statsministeren, der kan afsætte ministre.
Og kun Statsministeren, der kan udpege ministre - som Dronningen så skal udnævne.

??

Klog beslutning ...........

Det vil klæde Thor om han lige huskede at tage sit absurde korstog mod paragraf 33A med i listen over fortrydelser. Jeg er ked af at sige det men Thor bliver nødt til at lære at lytte til fornuft og tro på at når hele kongeriget vender sig i graven, så er han faktisk gået forkert. Jeg tror helt ærligt at Danmark er langt bedre tjent uden at der sidder en med naive SFU-tanker i skattens ministerium. Virkeligheden kalder på ham. Tænker det vil være godt for ham at prøve et job i blå kedeldragt bare for at han ligesom kan forstå at det er alvor når han smider arbejdspladser ud til højre over kanten pga barnlig stædighed.

-

* synes umådeligt godt om *

En god start, ikke mere

Det er da en god start. Men det ser da ud, som om SF's nye partileder ikke tør at fyre andre uduelige ministre, som f.eks. Astrid Krag (det ville jo se ud som hævn). Så personlige hensyn bliver stadig væk højere proioriteret end faglig kompetence – ingen overraskelse. For ikke at tale om, at S jo ikke ser ud til at skifte partilederen og derfor får folk som Morten Bødskov lov til at forsætte. Øv, øv, øv!

På tide

Ikke for at være skadefro, men det var på tide, at der kom en person med erfaring - ikke mindst livserfaring - på den post.
Hverken Möger eller Holger K. er min kop the rent politisk, men Holger K. må formodes at have noget mere forståelse for hvad der skaber værdier i samfundet.

Skatteministeren skaber ikke værdier

Tværtimod.
Han konfiskerer dem.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden