Thor Möger fyret som skatteminister | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Thor Möger fyret som skatteminister

Den nye SF-leder, Annette Vilhelmsen, har mandag eftermiddag fyret Thor Möger Pedersen som skatteminister. Det oplyser han selv på sin Facebookprofil.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) bekræfter, at SF's nye formand, Annette Vilhelmsen, har fyret ham som minister. Arkivfoto. Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Thor Möger (SF) er mandag eftermiddag blevet fyret som skatteminister, oplyser han på sin Facebookprofil.

- Jeg er her til eftermiddag blevet ringet op af SF’s nye formand, Annette Vilhelmsen. Hun har fortalt mig, at jeg ikke længere skal være skatteminister. Det er jeg selvfølgelig ærgerlig over. Jeg er glad for og stolt over at have været med til at lede Danmark, og ville gerne være fortsat – men har samtidig fuld respekt for, at Annette som ny formand sætter sit eget hold, skriver Thor Möger.

Det var ventet, at den nye SF-formand ville afsætte sin skatteminister - og det bliver sandsynligvis Holger K. Nielsen, der kommer til at tage hans plads ved en ministerrokade tirsdag, erfarer Berlingske Nyhedsbureau. Her vil Anne Vilhelmsen ifølge Berlingske Nyhedsbureaus kilder selv tage pladsen som Erhvervs- og Vækstminister efter Ole Sohn, som i sidste uge meddelte, at han ville forlade posten frivilligt og i øvrigt droppe sit kandidatur ved næste folketingsvalg.

Læs mere: Her er Thor Mögers Facebook-opdatering

Men Thor Möger går altså imod sin vilje.

- Som skatteminister har jeg hele tiden været klar over, at det ikke var en billet til popularitet. Når man er i politik, skal man kunne tåle at få nogle øretæver og sådan er det. Jeg står ved det, jeg har sagt og gjort gennem tiden. Det ændrer ikke på, at det rammer særlig hårdt, når kritikken kommer fra ens egne og – i hvert fald ofte – har føltes uberettiget, skriver han på Facebook, hvor han også står ved sine fejl.

- Jeg vedkender mig, at vi også har begået fejl – nemlig beslutningen om at indføre en udvidet sukkerafgift. Jeg håber, regeringen får held til at afskaffe den og fedtafgiften fra VKO-tiden, skriver han.

Thor Möger har med sine kun 27 år gjort turbo-karriere i Folketinget. Han blev hentet direkte ind på posten som skatteminister i oktober 2011 og er altså ikke valgt ind som medlem af Folketinget. Det betyder, at han nu sættes helt uden politisk indflydelse.

Læs mere: Danmarks yngste eksminister

- Mange vil sikkert spørge, hvad jeg nu skal. Jeg ved det ikke. Selv om mange måske tror, jeg altid har en drejebog klar, så har jeg aldrig haft en færdig karriereplan. Det er nu første gang i 10 år, at jeg ikke besidder politiske tillidshverv – og selv om det føles mærkeligt, så har jeg hørt, det kan være sundt at kede sig. I hvert fald glæder jeg mig til at få lidt bedre tid, særligt til familien, skriver Thor Möger, der i øvrigt er nygift.

BNB

Tophistorier Gå til forsiden