Seneste nyt

Thorning betaler prisen for triste udsigter

S står til en lussing ved kommunalvalget i november, og det er årsagen til, at der er korridorsnak i partiet om Thornings fremtid som formand, lyder det fra politisk redaktør.

Der er megen korridorsnak om Thornings politiske fremtid, hævder politisk redaktør og kommentator, Jesper Termansen. Foto: CLAUS FISKER

- Det er udtryk for den frustration, som tager til i takt med, at kommunalvalget nærmer sig.

Sådan beskriver politisk redaktør på Radio24syv, Jesper Termansen, den utilfredshed med statsminister og partiformand Helle Thorning-Schmidt (S), der tilsyneladende breder sig i Socialdemokraternes egne rækker.

Fredag skrev Weekendavisen, at der er ministre, som ikke regner med, at Thorning står i spidsen for partiet ved næste valg, og lørdag var det BTs tur med historien om, at det generelt står sløjt til med tilliden til Thorning i den socialdemokratiske folketingsgruppe.

- S skal møde vælgerne igen inden så længe, når der er kommunalvalg til november, og der er allerede en voldsom nervøsitet i det kommunale bagland for, hvordan det skal gå. Det er de færreste i »partiets kommuner«, der tror på, at partiet ikke går markant tilbage. Flere steder sidder S med et smalt flertal med SFs stemmer, og alt tyder på, at SF også går tilbage, siger Jesper Termansen til Berlingske Nyhedsbureau.

- Der vil være et blodbad af S-borgmesterposter, som forsvinder til november, og det er selvfølgelig det, der får gang i disse korridorsnakke og spekulationer, fastslår Jesper Termansen.

Ifølge kilderne er der dog næppe nogen, der tør satse deres egen karriere ved at prøve at presse Helle Thorning-Schmidt ud, skriver BT. Men flere håber, at hun selv indser, at hun står til et nederlag ved næste valg og tager konsekvensen deraf.