Thorning betaler prisen for triste udsigter | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Thorning betaler prisen for triste udsigter

S står til en lussing ved kommunalvalget i november, og det er årsagen til, at der er korridorsnak i partiet om Thornings fremtid som formand, lyder det fra politisk redaktør.

Christian Nørgaard Larsen, Berlingske Nyhedsbureau
Der er megen korridorsnak om Thornings politiske fremtid, hævder politisk redaktør og kommentator, Jesper Termansen. Foto: CLAUS FISKER

- Det er udtryk for den frustration, som tager til i takt med, at kommunalvalget nærmer sig.

Sådan beskriver politisk redaktør på Radio24syv, Jesper Termansen, den utilfredshed med statsminister og partiformand Helle Thorning-Schmidt (S), der tilsyneladende breder sig i Socialdemokraternes egne rækker.

Fredag skrev Weekendavisen, at der er ministre, som ikke regner med, at Thorning står i spidsen for partiet ved næste valg, og lørdag var det BTs tur med historien om, at det generelt står sløjt til med tilliden til Thorning i den socialdemokratiske folketingsgruppe.

- S skal møde vælgerne igen inden så længe, når der er kommunalvalg til november, og der er allerede en voldsom nervøsitet i det kommunale bagland for, hvordan det skal gå. Det er de færreste i »partiets kommuner«, der tror på, at partiet ikke går markant tilbage. Flere steder sidder S med et smalt flertal med SFs stemmer, og alt tyder på, at SF også går tilbage, siger Jesper Termansen til Berlingske Nyhedsbureau.

- Der vil være et blodbad af S-borgmesterposter, som forsvinder til november, og det er selvfølgelig det, der får gang i disse korridorsnakke og spekulationer, fastslår Jesper Termansen.

Ifølge kilderne er der dog næppe nogen, der tør satse deres egen karriere ved at prøve at presse Helle Thorning-Schmidt ud, skriver BT. Men flere håber, at hun selv indser, at hun står til et nederlag ved næste valg og tager konsekvensen deraf.

Tophistorier Gå til forsiden