Thorning: Den enkelte minister sætter altid sit præg | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Thorning: Den enkelte minister sætter altid sit præg

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har netop præsenteret den nye kulturminister, Marianne Jelved, på Amalienborg Slotsplads.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau
Statsminister Helle Thorning-Schmidt præsenterer sin nye kulturminister Marianne Jelved for den ventende presse foran Amalienborg. Foto: Søren Bidstrup

Danskerne har fået en ny kulturminister.

Det skete, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Marianne Jelved (R) efter et kort visit hos prins Joachim torsdag eftermiddag kunne træde ud på Amalienborg Slotsplads.

- Vi har været i audiens hos prins Joachim. Det var meget hyggeligt, meget fornøjeligt, og nu er Marianne Jelved altså kulturminister, sagde Helle Thorning-Schmidt til det frysende folk, der stod foran porten og ventede på den nye kulturminister.

Helle Thorning-Schmidt glæder sig til samarbejdet med Marianne Jelved, der tidligere har været blandt andet økonomiminister.

- Jeg er rigtig glad for hele ministerholdet og selvfølgelig også de socialdemokratiske ministre, så vi har en god regering, og jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med den nye kulturminister, siger hun.

Marianne Jelved overtager Kulturministeriet, efter Uffe Elbæk (R) onsdag valgte at trække sig fra posten. Det skete efter flere dages kritik af hans tætte forhold til Akademiet for Utæmmet Kreativitet, hvor han i sin tid som minister har brugt 180.000 kroner på fem arrangementer, og hvor hans mand arbejder som skolesekretær.

Marianne Jelved siger selv, at hun og Uffe Elbæk er to forskellige personer.

- Vi er to helt forskellige mennesker, men vi har kendt hinanden i en meget stor del af vores liv, og jeg er meget glad for, at vi har lavet ting og sager sammen. Jeg har hjulpet ham dengang, han lavede Frontløberne og Kaospiloterne, siger hun.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt får Marianne Jelved nu mulighed for at sætte sit personlige præg på dansk kulturliv.

- Den enkelte sætter altid sit præg, men vi er en samlet regering og har selvfølgelig en kulturpolitik beskrevet i vores regeringsgrundlag, men det er altid sådan, at den enkelte minister får lov til at folde det ud på sin måde, siger hun.

Både statsminister Helle Thorning-Schmidt og den radikale leder, Margrethe Vestager (R), har under de seneste dages forløb haft tillid til Uffe Elbæk.

- Sagen er efter min mening er ikke stor nok til, at han behøver at gå af, men jeg tager hans beslutning til efterretning, sagde Helle Thorning-Schmidt onsdag, da meddelelen om Elbæks afgang var kommet ud.

Tophistorier Gå til forsiden