Thorning: En ekstraordinær håndsrækning til de ledige

Regeringens aftale om akutjob er hverken en håndsrækning til Venstre eller Enhedslisten, men til de langtidsledige danskere, der risikerer at falde ud af dagpengesystemet, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau
Statsminister Helle Thorning-Schmidt Foto: Torkil Adsersen

Regeringen er klar med endnu en håndsrækning til de danskere, der står til at falde ud af dagpengesystemet efter nytår.

Sammen med Kommunernes Landsforening, Danske Regioner og Dansk Arbejdsgiverforening har regeringen lavet en aftale om at øremærke 12.500 job til de ledige, der er ved at løbe tør for dagpenge og dermed risikerer at miste deres indtægt, når den ny dagpengereform træder i kraft til nytår.

- Det er en meget kontant håndsrækning til de mange familier, der går og er bekymrede for, hvordan deres økonomiske situation ser ud, hvis de ryger ud af dagpengesystemet, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til Berlingske Nyhedsbureau.

Læs mere: EL roser »midlertidig« løsning på dagpengeproblem

- Vi har en situation, hvor mange på en gang risikerer at have opbrugt deres dagpengeret, og det er vi mange, der har været meget bekymrede for i lang tid. Derfor har vi haft en akutpakke, og derfor har vi nu indgået en aftale om de her akutjob, siger statsministeren.

Samlet set har regeringen lavet initiativer for næsten en milliard kroner, der skal hjælpe de ledige.

Statsministeren vil dog ikke udstikke nogen garanti for, at tiltagene vil være nok til at holde hånden under samtlige langtidsledige.

Læs mere: SF: Akutjob giver nyt håb til ledige

- Der er ikke nogle, der kan garantere noget som helst på det her område, men jeg tror, at alle kan se, at 12.500 akutjob er noget, der vil kunne mærkes hos de mange familier, der går og er bekymrede, siger Helle Thorning-Schmidt, der peger på, at det handler om at få de langtidsledige frem i jobkøen.

- Der er job derude, der er en jobomsætning, men vi ved, at mange af dem, der har været arbejdsløse i lang tid kommer bagerst i køen, og dem giver vi nu en ekstra chance for at komme forrest i køen, siger hun.

Aftalen, der koster 115 millioner kroner, bliver en del af finanslovsforhandlingerne. Helle Thorning-Schmidt vil dog ikke betegne det som en håndsrækning til Enhedslisten, hvis hovedkrav i finanslovsforhandlingerne er, at man finder en løsning på dagpengeproblemet.

Læs mere: Thorning vil redde 12.500 med ny akutpakke

- Det er en håndsrækning til de ledige. Det er det, det handler om. Vi er mange, der har været bekymrede for, at vi 1. januar står med mange mennesker, der på en gang risikerer at have opbrugt deres dagpengeret. Det har vi forsøgt at gøre noget ved i flere omgange.

Hvem, tror du, vil blive mest glad for den her løsning - Venstre eller Enhedslisten?

- Jeg tror, det er de arbejdsløse, der vil blive mest glade, og det er også dem, det handler om, siger Helle Thorning-Schmidt.

Statsministeren vil heller ikke give den nyslåede SF-formand Annette Vilhelmsen æren for aftalen.

- Det er noget, vi alle sammen har været optaget af. Det er noget, som både de Radikale, SF og Socialdemokraterne har været optaget af i ret lang tid, og det er også noget, vi har haft samtaler med arbejdsgiverne om i nogen tid. Vi er meget glade for, at den her aftale er faldet på plads nu, men det er klart, at det er en stor forpligtelse for både de private og offentlige arbejdsgivere, siger Helle Thorning-Schmidt.

Der er tale om en midlertidig ordning, der løber frem til juli 2013.

Aftalen indebærer også, at arbejdsgiverne kan få op til 25.000 kroner pr. stilling, de opretter til de ledige, der står til at falde ud af systemet.

Aftalen bliver præsenteret senere onsdag i Finansministeriet.

Kommentarer

Det er ...

... en ikke-løsning - ordningen udløber juli 2013.

Så Helle Thorning-Schmidt kan holde en flot nytårstale i 2013 og sige ...
- regeringen er kommet godt fra start
- regeringens politik virker
- regeringen har skabt 10.000 arbejdspladser i 2012 (ja, i grænsebutikkerne)
- regeringen har skabt to krise-pakker til de arbejdsledige
- og i morgen kommer en bedre løsning.

Og, når denne ordning udløber - er Helle Thorning-Schmidt taget på sommerferie fra Folketinget i fire måneder - og er nøjagtig så ligeglad med Danmark og danskerne, som hun plejer at være.

Alle ledige langtidsledige paa skift

Fedt! Nu bliver alle ledige langtidsledige paa skift :-) Transfer betales som saedvanlig af naboerne via solidarisk tvangshaftelse i form af hoejere skatter/afgifter, og af studerende, syge og plejekraevende i form af tredjerangsservice. Var der nogen, der sagde velfaerdssamfund?! Naa, pyt med det; det er der ingen, der lytter til laengere alligevel :-!

PS tror Hr Nyrup sagde det på ..

Rigsdansk og med Emma gadske ord ik ?

Og når vi ved DK`s forbrug - husholdningspunge pr anno er 1000 milliarder , så ser det ud som om du smider 4 korn til 100 høns ex på en dag hvor den står på kulde og blæst i rønnen/hønsehuset

Mens Nordea skuffer med et + på kun 5 milliarder

Vi/Dk har lige "Tabt" 25 milliarder på åbenlys og klar fejl i rettidig omhu på Vores voldsomme valutareserver

Helle hvor meget giver Vores Bank (skraldespanden) i * plus div broer o s v ? plus Jeres nye tiltage på fotovogne/afgiftskuske og bøder på 1 gr urt 3000 kr 1 gr heroin 3000 kr , kan du selv se det ? mens du støtter alkohol fordærv økonomisk - soical - menneskeligt , øger forskelle yderlig på rig fattig mens retorikken gøre på Fogh mantraet Dem_Os , fordi du åbenbart ligesom søvndal hellere vil magten end jeres værdi , sgu trist der ikke skulle mere endet årti før I faldt til patten på sælg ud sig et gør det modsatte og give Samfundet skylden

Skam på dig Helle , du noss.løse kvindemenneske lad da Margrethe fortælle om hendes nye DANMARKS Plan

Helle hvor mange SSAèr contra djøffer har Du/DK ansat i dit år in office ? avvvs oops lidt skam også ?

Helle har mere indestængt harme ! du skriver bare hilsen en fra det virkelige liv små 20 år i industrien 9 år i det off.

Gå dog af , lad LLR/løgner/lovbryder/ligesinde komme til eller lad LLR female lookalike blåsorte R komme til

hvis bare ikke man var ateist vil man udbryde ...

herre jereami og jesus cristh hvor langt vil du op i r.ven(undskyld tante B) på din blåsorte Mærsk sponsoret veninde m.vestager helle-HTS ?
Mens en anden veninde/museumsforkæmper: spec. ud i det religiøse familie på news sidder og siger nu må vi gør noget i stedet for at flytte de jobs rundt der er tilbage efter jeg/vi/vko solgte/slagtede ca 200 tusinde jobs i opgangstider i det private mens ansvaret var vores !

ps Helle hvormange jobs skabte DIT ( Du er Statsminister/Ansvarsbærer ) akutpakke"1" ?

Hvor blev solidaritet af over for dem der bære og løfter ansvaret , og som du lovede at gøre ret(tilbage rulle en vanvittig dagpengereform i lorte tider skabt af Kapitalen ) når du fik magt ? så slip da tøjlerne Helle og lad din veninde tag over ! for er du ikke bare hendes ho ? pardon mit fransk

Tisse i bukserne

Tåbelig løsning, som selvfølgelig passer fint ind i regeringens tankegang med kvoter for alt.
Nu kommer folk der bliver arbejdsløse nu og her til at stå bagerst i køen til potentielle jobs, selvom de måske er de mest eftertragtede og egnede. De jobs går nu til typer, som sikkert alligevel ikke gider jobbet, men som heller ikke vil miste sine dagpenge.
Dem der bliver arbejdsløse nu og her har heller ingen mulighed for at redde deres økonomi, men må pænt vente til de er i sidste del af dagpenge perioden før de får tilbudt job. Sælg huset osv., du får ikke job før om 2 år, uanset kvalifikationer - tosser Knud stod før dig, og han vil gern arbejde et halvt år inden han siger op og går på dagpenge igen!
Man presser dermed (som altid) flittige mennesker, som har god tilknytning til arbejdsmarkedet.
Løsningen er til med dyr og giver faktisk ikke flere jobs, alt i alt en rigtig dårlig løsning, som kan sammenlignes med at tisse i bukserne på en snevejrsdag.
Men regeringen har løst deres problem, og har sminket liget!

Genoptjeningsperioden er 52 uger.

Og dine øvrige påstande tyder heller ikke på at du ved hvad du snakker om!
Du kan få hjælp mod at tisse i bukserne, f.eks hos Blå Kors.

SUK.

Gud fader hvor lever politikerne i en osteklokke. Det hjælper ikke en pind !

Nemlig

ATTER en lappeløsning.

Det som det handler om er, at redefinere hele Velfærdsstaten. Det mestre politikerne nemlig ikke fordi de ingen visioner har - og kun har DJØF'ere uden anden baggrund en universiteternes teoribøger som redskaber.

Det hele vælter hvis der ikke snart sker noget drastisk !!!

Det er dælme godt gået!!

Meget vigtigt at vi gør noget for de mennesker, som Venstres reform sender ud over kanten...

Smart - eller ej?

Betyder dette, at man nu vil lokke arbejdsgiverne penge for at ansætte dem der har været ledige længst tid, også selvom der måske er andre kandidater der er bedre kvalificerede? Og er det ikke en (in)direkte belønning til det (fåtal?) af dagpengemodtagere, der simpelt hen ikke har gjort en stor nok indsats for at finde et job?

Det ligner en form for jobrotation. Det gode ved det er selvfølgelig, at nogen bibeholder deres indtægt og dermed kan øge forbruget i samfundet. Det dårlige er, hvis der så bare er andre der så mister deres job, og så er vi vel lige vidt?

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden