Thorning har ikke længere Europas yngste hold | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Thorning har ikke længere Europas yngste hold

Ud med regeringens yngste minister – ind med den ældste.

Det var virkeligheden, da SFs nye formand Annette Vilhelmsen fyrede tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen og erstattede ham med Holger K. Nielsen.

Siden er Holger K. så blevet overgået som regeringens alderspræsident, da Marianne Jelved i sidste uge blev udpeget til ny kulturminister efter Uffe Elbæks farvel.

Dermed er aldersgennemsnittet i regeringen steget betragteligt, og det betyder også, at Danmark ikke længere har Europas yngste regering, viser en opgørelse, metroXpress har foretaget.

Da Thorning-regeringen trådte til sidste år, var den ifølge en analyse i Ugebrevet A4 Europas yngste med Estland på en andenplads, men sådan er det ikke længere:

Mens de danske ministres gennemsnitsalder ved tiltrædelsen var under 43 år, er den i dag krøbet op på 45,7. Dermed er de danske ministre gennemsnitligt næsten et år ældre end i Estland, hvor regeringsmedlemmerne i dag i snit er 44,9 år gamle.

Det kan imidlertid vise sig at blive en fordel for regeringen, at den er ældet en smule, mener forsker i politisk marketing på Københavns Universitet, Sigge Winther Nielsen.

- Centrale folk i regeringen har draget den lære, at det nok er meget fint at have nogen, der ved noget om, hvordan det foregik i gamle dage, siger han til metroXpress med henvisning til de to nye ministre Marianne Jelved (R) og Holger K. Nielsen (SF), der begge var partiformænd under Nyrup-regeringen i 90erne.

BNB

Tophistorier Gå til forsiden