Thorning opfordrer SAS-ansatte til lønnedgang | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Thorning opfordrer SAS-ansatte til lønnedgang

SAS står i en alvorlig situation, og derfor må man som aktionær tilslutte sig opfordringen til de ansatte om at acceptere en ringere overenskomst, siger statsministeren.

Mads Mostrup Jensen, Berlingske Nyhedsbureau
Statsministerens ugentlige pressemøde, hvor en mand blev smidt ud. Helle Thorning-Schmidt. Foto: Claus Bech

Normalt er Socialdemokraterne på lønmodtagernes side, men når det gælder flyselskabet SAS, opfordrer partiets formand, statsminister Helle Thorning-Schmidt, de ansatte til at gå ned i løn.

Læs mere: Kabineansatte vil ikke snakke med SAS-chef

Det slog hun fast på sit ugentlige pressemøde tirsdag, hvor hun betegnede situationen i det fællesnordiske selskab, som den danske stat ejer en syvendedel af, som »meget alvorlig«.

- Det er vigtigt at forstå, at vi fra regeringens side udtaler os som aktionær i SAS. Som aktionær er vi nødt til at sikre, at selskabet igen giver overskud, og jeg tror ikke, de danske skatteydere ønsker, at vi skal være involveret i projekter, der i længden ikke giver overskud, sagde Helle Thorning-Schmidt.

Læs mere: Trods spareplan - SAS flyver stadig for dyrt

Hun understregede desuden, at opfordringen til de ansatte, om at acceptere en ny og ringere overenskomst, ikke er i strid med socialdemokratisk politik.

Læs mere: SAS-chef: Ikke meget at forhandle om

- Det er socialdemokratisk politik, at statens selskaber skal give overskud. Eller er det et tab for samfundet, sagde statsministeren, der afviste at kommentere, hvorvidt det kan komme på tale at sælge den danske stats andel i SAS.

- Det vil jeg slet ikke gå ind i på nuværende tidspunkt. Vi er aktionærer og som sådan fokuserede på, hvad der skal ske her og nu, erklærede hun.

Tophistorier Gå til forsiden