Thorning støtter omstridt SAS-SMS | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Thorning støtter omstridt SAS-SMS

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kalder det "rigtigt godt", at finansminister Bjarne Corydon (S) sendte en SMS til kabinepersonalet i SAS midt under forhandlingerne.

Statsministeren bakker op om finansminister Bjarne Corydons (S) SMS til SAS-ansatte midt under forhandlingerne om selskabets fremtid og arbejdernes vilkår. Foto: Bax Lindhardt

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) bakker fuldt og helt op om sin finansminister Bjarne Corydon, der lagde pres på fagforeningen for kabinepersonalet i SAS for at få dem til at acceptere en plan om lavere løn og mere arbejde for at redde flyselskabet.

Bjarne Corydon sendte personlig en SMS  til formanden for de kabineansattes fagforening, Helge Thuesen, midt under forhandlingerne.

Læs mere: EL er rasende over Corydons SMS

- Jeg opfatter det som hans pligt at gøre opmærksom på præcis, hvordan tingene stod der søndag og mandag. Vi var meget bekymrede for SAS. Det var sidste chance, og vi var meget bekymrede for de mange arbejdspladser, der er tale om her. Så jeg synes, det var rigtigt god, at han gjorde fuldstændig klart over for det danske kabinepersonale, hvordan tingene hang sammen, siger Helle Thorning-Schmidt.

Læs mere: Forsker: Corydon-SMS er uhørt og utidig

Statsministeren vil dog ikke svare på, om hun på forhånd vidste, at finansministeren ville sende SMS'en. Fagforeningen betragter SMS-en som utidig politisk indblanding i lønforhandlingerne. Bjarne Corydon skal forklare sig i et samråd i Folketinget. 

Deltag i debatten: Er Corydons SMS rettighed omhu eller utidig indblanding?

Tophistorier Gå til forsiden