Thorning støtter omstridt SAS-SMS

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kalder det "rigtigt godt", at finansminister Bjarne Corydon (S) sendte en SMS til kabinepersonalet i SAS midt under forhandlingerne.

Statsministeren bakker op om finansminister Bjarne Corydons (S) SMS til SAS-ansatte midt under forhandlingerne om selskabets fremtid og arbejdernes vilkår. Foto: Bax Lindhardt

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) bakker fuldt og helt op om sin finansminister Bjarne Corydon, der lagde pres på fagforeningen for kabinepersonalet i SAS for at få dem til at acceptere en plan om lavere løn og mere arbejde for at redde flyselskabet.

Bjarne Corydon sendte personlig en SMS  til formanden for de kabineansattes fagforening, Helge Thuesen, midt under forhandlingerne.

Læs mere: EL er rasende over Corydons SMS

- Jeg opfatter det som hans pligt at gøre opmærksom på præcis, hvordan tingene stod der søndag og mandag. Vi var meget bekymrede for SAS. Det var sidste chance, og vi var meget bekymrede for de mange arbejdspladser, der er tale om her. Så jeg synes, det var rigtigt god, at han gjorde fuldstændig klart over for det danske kabinepersonale, hvordan tingene hang sammen, siger Helle Thorning-Schmidt.

Læs mere: Forsker: Corydon-SMS er uhørt og utidig

Statsministeren vil dog ikke svare på, om hun på forhånd vidste, at finansministeren ville sende SMS'en. Fagforeningen betragter SMS-en som utidig politisk indblanding i lønforhandlingerne. Bjarne Corydon skal forklare sig i et samråd i Folketinget. 

Deltag i debatten: Er Corydons SMS rettighed omhu eller utidig indblanding?

Kommentarer

Fjols

Gucci er ikke politisk vidende, hun fjanter bare rundt, og viser, hvor udelig hun er i virkelighede.

En rigtig god og klog disposition.

Det havde da været totalt uansvarlig at lade disse tjenere og servitricer, pilotwannabees, tåge afsted med urealistiske krav, egoistiske og snæversynede krav, som kunne have kastet titusindvis af andre ud i arbejdsløshed foruden tosserne selv.
Men de havde jo nok kalkuleret med, at Staten igen, igen, igen ville bøje sig for deres utidige pengeafpresning og holdt en gylden hånd under dem.

Det er vist første gang, at jeg er enig med HTS :-)

Men helt klart rettidig omhu fra denne Corydons side, som viser sig som et rigtig mandfolk!
Tænk hvad S kunne være med ham som forMAND!

Sådan Corydon

Jeg er ikke tilhænger af HTS og hendes mildest talt uheldige regeringsførelse, men jeg må sige at det var fuldstændigt korrekt at fortælle det i forvejen forkælede og besværlige Danske flyvende service personale at NU var det alvor og at regeringen denne gang ikke kunne lægge et sikkerheds net ud under deres krav. Dette skulle være sket for lang tid siden, men netop på grund af at ingen fra de flyvende har fattede den virkelige verden og den reelle trussel fra konkurrenterne er det ikke sket. Det var det Corydon tydeliggjorde denne gang og ikke et sekund for tidligt, godt gået :-)

Sådan Corydon

Jeg er ikke tilhænger af HTS og hendes mildest talt uheldige regeringsførelse, men jeg må sige at det var fuldstændigt korrekt at fortælle det i forvejen forkælede og besværlige Danske flyvende service personale at NU var det alvor og at regeringen denne gang ikke kunne lægge et sikkerheds net ud under deres krav. Dette skulle være sket for lang tid siden, men netop på grund af at ingen fra de flyvende tidligere har fattet den virkelige verden og den reelle trussel fra konkurrenterne er det ikke sket. Det var det Corydon tydeliggjorde denne gang og ikke et sekund for tidligt, godt gået :-)

Sådan Corydon

Jeg er ikke tilhænger af HTS og hendes mildest talt uheldige regeringsførelse, men jeg må sige at det var fuldstændigt korrekt at fortælle det i forvejen forkælede og besværlige Danske flyvende service personale at NU var det alvor og at regeringen denne gang ikke kunne lægge et sikkerheds net ud under deres krav. Dette skulle være sket for lang tid siden, men netop på grund af at ingen fra de flyvende har fattede den virkelige verden og den reelle trussel fra konkurrenterne er det ikke sket. Det var det Corydon tydeliggjorde denne gang og ikke et sekund for tidligt, godt gået :-)

Ja..hvor er det dog forfærdeligt...

at DANMARKS Finansminister tænker på DANMARK mere end på sin egen person.

Det kunne den super egoistiske socialist Bente Sorgenfrey lære meget om, som jo var modpart i denne sag.
En person som i mange år har leflet for sine røde medlemmer for selv at kunne rage til sig..og vi taler om million-beløb.
Alt hvad denne socialist står for, har skadet- skader Danmark samtidig med at det gavner hende selv..hun vil skide på Danmark bare hun selv får magt og millioner!

Når hun forhåbentlig snart forlader FTF skal hun garanteret også ha millioner med ud! Sådan er hun jo!!

Så Bjarne Corydon...jeg vil bare sige: Godt gået, du har min fulde sympati (selvom jeg aldrig har stemt på den side i salen).

Du kan ikke engang stave

Det, Danmarks finansminister tænker på, staves ikke Danmark men København, som underligt nok samtidig blev udstillet som en forpjusket storby, som ikke kan klare sig selv.

Børge...du må være fra fagbevægelsen...

når man er krekilsk og taler udenom det faktiske og i realiteten ikke siger noget og har en ligegyldig holdning,
så kan man kun være fagligt aktiv og i flok synge "Internationale".
Det er jo det man har lært medens man holder et rødt flag i hånden.

Tak for udvist ansvarlighed!!!

Bjarne Corydon har udvist sund dømmekraft og ansvarlighed, og forstået vigtigheden i at fastholde SAS som virksomhed i Danmark. Tak for det Corydon.

Såvel bestyrelse som fagforeninger må efterrationalisere hvorfor det var nødvendigt at udsætte medarbejderne for den umenneskelige behandling. Det er kort og godt uhjælpeligt ringe!!!.
Ifølge bestyrelsesformanden havde fagorganisationerne længe været oplyst om planen. Hvis det er korrekt så må fagorganisationerne stå til ansvar over for deres medlemmer!!!

Virksomheden SAS har desværre på den hårde måde lært hvad den globale konkurrence betyder, og det vil klæde bestyrelen uvildigt at få undersøgt hvad hovedårsagerne har været til den katastrofale udvikling for SAS. Har strategierne være forkerte – manglende effektiviseringer – for lav produktivitet – hæmmet af fagorganisationer – hæmmet af det politiske ejerskab mm.

Jeg ser frem til at politikere/ledelser/fagorganisationer har fået undervisning i hvad global konkurrence medfører, og at det er pligtforsømmelse ’ikke at udvise rettidig omhu’ omkring forbedring konkurrenceevnen.
Det virker skræmmende, at partipolitik tilsyneladende forhindrer en fremadrettet forbedring af konkurrenceevnen indeholdende de gode intentioner fra såvel rød som blå blok.

Opråb til politikerne!!! Kom på forkant og vedtag en helhedsløsning hvor alle nødvendige parametre tages i brug herunder lønstop – lønreduktion – uddannelse – skattesænkning – brugerbetaling – jobsikkerhed – reform af dagpengesystemet efter forsikringsprincipper – overførselsindkomster – større personligt ansvar for at klare sig selv mm.

En fed form for hykleri

Tillad mig at synes, at fruens rosende udmelding til Bjarne Corydon, som i sin egenskab som finansminister sender en "presse"-sms til mødedeltagerne i SAS om, at de for Guds skyld skal acceptere en 15% lønnedgang og forlængelse af arbejdstid, fordi Staten har store interesser i SAS, så hvis firmaet går konkurs mister staten penge! Altså, slå hælene sammen og sig tak!

Samtidig står samme frue på sit ugentlige pressemøde og skoser Venstre, som på sit Landsmøde kom et forslag om, at holde lønudviklingen i ro frem til 2020 og samtidig gå efter skattelettelser, der skal afbalancere løntilbageholdenhed. Forslaget til fremme af konkurrencedygtighed og forbedring af erhvervsmulighederne i udlandet.

Hykleri, dit navn er S, SF og R.

Jean-Claude Briand

Corydon har tre kasketter.

1) Finansminister i Danmark
2) Socialdemokrat med tilknytning til fagbevægelsen
3) Aktionær i SAS

Hvis én af de personer under kasketten IKKE må sende en sådan SMS betyder det at han skal lade være.

Kan Finansministeren i Danmark tillade sig at sende en sådan SMS? Svært at sige. Ja, han er bekymret for arbejdspaldserne, men han må ikke blande sig i arbejdsmarkedets frie forhandlinger. Så det må hælde til et nej.

Kan socialdemokraten med tilknytning til fagbevægelsen tillade sig at sende en sådan SMS? Ja, ubetinget.

Kan aktionæren i SAS tillade sig at sende en sådan SMS? Nej, ubetinget. Ledelsen i SAS har ganske givet fortalt personalefagforeningen hvordan landet ligger. Aktionærene har ved generalforsamlingen valgt bestyrelsen. Bestyrelsen har udnævnt direktionen, der er dem der forhandler med personalet. Det tilkommer ikke enkeltaktionærer at kommunikere med fagforeningen. Lad os for eksemplets skyld sige at fagforeningen var blevet sur og havde forladt forhandlingerne med begrundelsen "utidig indblanding og usmageligt pres". Hvordan havde Corydon så set ud i forhold til de øvrige ejere? Det er grunden til at han simpelthen ikke MÅ blande sig som aktionær.

Konklusionen er altså at Corydon ikke bør sende en sådan SMS.

Og så min egen lille spekulation: "Gu' ved hvordan fagforeningen/socialdemokratiet/ekstrabladet havde reageret hvis det var en blå finansminister der havde sendt en sådan SMS?.............

Fornuftigt.

Den danske stat (danske skatteydere) ejer en stor del af SAS, og finansministeren varetager vores interesser i SAS.

Corydons sms er blot udtryk for rettidig omhu - tak for det.

hvis det var gjort for ...

10 år siden ...

Katastofal ringe.

Der kan vel efterhånden ingen tvil være. Helle Thorning er den mest elendige statsminister landet har haft. En katastrofe for S og ikke mindst for Danmark,

Som nu forhenværende S vælger, er ......

... det simpelthen ulideligt at se hvordan de der såkaldte Socialdemokrater fuldkommen udhuler den socialdemokratiske ånd/tankegang. Pampere eller ej, så må de personer som gennem det 20'ende århundrede kæmpede for arbejderne (og sådan nogle findes faktisk stadig) rotere i deres grave. Hold k*ft hvor har S taget r*ven på os. Når S om få år er udraderede, så forudsiger jeg at Thorning, Corydon og resten af deres slæng, er medlemmer af V, R eller Joakims tropper, som de opportunister de er. Rystende at partiforeningerne støtter op om de taburetklæbere.

Hvem lukker og slukker?

Helle gør da alt hun er i stand til for at få partiet væk fra sine vælgere.
Tilslutning 2001: 29,1%
Tilslutning 2005: 25,8%
Tilslutning 2007: 25,5%
Tilslutning 2011: 24,8%
Tilslutning nu: 19,4%

JA,,,

DET NÄR VED DF.STÖRELSE....FINT

OG HALVE STÖRELSE AF VENSTRE...

Socialdemokratiet -

Arbejdernes parti !!!

JEG SYNES;;

DET HAVDE VÄRET MERE PÅ SIN PLADS,OG SENDE
EN SMS. TIL VEJLE;; HVOR DE I LEDTOG MED DE SORTE,
MISHANDLER--ANSTÄNDIGE HÅRD ARBEJDENDE FOLK.

EN NYHED ER AT, DEN STORE FORMAND FOR 3F. SAD I
BESTYRELSEN FOR SELSKABET FÄR, DER GIK FALIT...SÅ DET
ER DA KLART DE NYE SKAL NED OGSÅ. OG DE HAR MELDT SIG
IND I EN ANSTÄNDIG FAGFORENING;
PC.

JEG SYNES;;

DET HAVDE VÄRET MERE PÅ SIN PLADS,OG SENDE
EN SMS. TIL VEJLE;; HVOR DE I LEDTOG MED DE SORTE,
MISHANDLER--ANSTÄNDIGE HÅRD ARBEJDENDE FOLK.

EN NYHED ER AT, DEN STORE FORMAND FOR 3F. SAD I
BESTYRELSEN FOR SELSKABET FÄR, DER GIK FALIT...SÅ DET
ER DA KLART DE NYE SKAL NED OGSÅ. OG DE HAR MELDT SIG
IND I EN ANSTÄNDIG FAGFORENING;
PC.

JEG SYNES;;

DET HAVDE VÄRET MERE PÅ SIN PLADS,OG SENDE
EN SMS. TIL VEJLE;; HVOR DE I LEDTOG MED DE SORTE,
MISHANDLER--ANSTÄNDIGE HÅRD ARBEJDENDE FOLK.

EN NYHED ER AT, DEN STORE FORMAND FOR 3F. SAD I
BESTYRELSEN FOR SELSKABET FÄR, DER GIK FALIT...SÅ DET
ER DA KLART DE NYE SKAL NED OGSÅ. OG DE HAR MELDT SIG
IND I EN ANSTÄNDIG FAGFORENING;
PC.

Bland jer udenom

Er det ikke politikkerne med socialdemokraterne i spidsen, der i tide og utide roser den danske model? Betyder det ikke, at politikkerne ikke skal blande sig i forhandlingerne? Eller tager jeg helt fejl?

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden