Thulesen: Alt tyder på finanslov med EL

Dansk Folkepartis formand mener, at DF primært er blevet brugt i et spil om at sænke Enhedslistens krav.

Dansk Folkepartis leder kalder det ”absolut mest realistisk”, at regeringen indgår en finanslovsaftale med Enhedslisten. 

Regeringen har næsten en finanslov med Enhedslisten på plads

Sådan lyder vurderingen nu fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, som ellers formelt fortsat er en del af forhandlingerne om den samlede finanslov.

- Som det står nu, er det absolut det mest realistiske scenarie. Der skal ske noget overraskende, før det kan blive anderledes. Når vi ikke bliver bragt ind i forhandlingerne i løbet af weekenden, så er det et udtryk for, at regeringen har brugt tiden med Enhedslisten. Det må vi andre tage som et udtryk for, at regeringen er kommet nogenlunde på plads med Enhedslisten. Dermed har Enhedslisten nogenlunde frit spil nu, siger Kristian Thulesen Dahl til b.dk.

Når han kigger tilbage på den seneste uges forhandlinger, mener han primært, at Dansk Folkeparti er blevet brugt som et middel til at presse Enhedslisten ned i pris.

- Vi havde et rigtigt godt møde torsdag. Men jeg må sige, at regeringen hovedsageligt har brugt det til at få Enhedslisten til at blive mildere i sine krav. Derfor har de siddet og forhandlet med dem hen over weekenden, og det ser ud til at være lykkes, siger Kristian Thulesen Dahl.

Læs mere: Fængselsaftale er næsten i hus

Han tror derfor, at DF maksimalt vil ende med at indgå delaftaler om f.eks. kriminalforsorgens økonomiske ramme og forskningsreserven.

- Det, som det handler om for os nu, er, om vi kan få indflydelse på nogle delområder om f.eks. kriminalforsorgen og forskning, siger han.

I går kom det frem, at regeringen blandt andet lægger op til, at udstationerede medarbejdere alligevel skal slippe for dansk skat, mens fedt- og sukkervarer skal være billigere. Til gengæld skal de danske skatteydere betale mere i personskat i 2013, og derfor vil hverken Venstre eller de Konservative bakke op om aftalen, da de var til forhandlinger i Finansministeriet i går.

De Konservatives formand, Lars Barfoed, trækker her til morgen formelt sit parti ud af forhandlingerne.

- Konservative bakker op om afgiftslettelser, men de skal finansieres gennem besparelser, så vi reelt sænker skattetrykket. Derfor er der ingen anden vej end at sige stop og konstatere, at regeringen tilsyneladende har smidt os ud af de centrale forhandlinger hos finansministeren, skriver Barfoed i en pressemeddelelse.

Kommentarer

Jamen - hvad kan man forvente

andet af en regering m.vestager som statsminister de facto.-

Politisk febervildelse

En finanslov baseret på samarbejde med EL?
Sker det, vil det være det endelige bevis på at den nuværende regering ender med at være meget midlertidig.
Godt for det. Nu skal regeringens politiske febervildelse have lov til at rase ud, og så bliver der udsigt til nye og bedre takter - med et klart borgerligt flertal.
Vel at mærke uden "hjælp" fra Radikale Venstre...

PS: Til Stanislaw: En god tone i debatten ligger ikke lige til dig.

XVI

Lidt verdens fjern.

Ingen regering som jeg husker det har lavet finanslov uden om sit parlamentariske grundlag.
Nu er fremmedhad så ikke rigtig en handelsvarer mere så de brune må finde noget andet hvis de vil være med, det kunne jo godt se ud til at de vil gøre sig stuerene, så spændende kan det komme til at se ud.

Den der med længere straffe, er blevet noget hul, og skattelettelser er en by i Grækenland, så pænt farvel til Konservative, ingen vil savne dem, Venstre kan godt skrige skingert uden der er ekko på.

Fedt afgiften hænger fast på Venstres hænder, og nu skylder de for en motorvej som der ikke er penge til.

Han der gud er måske ikke så tovlig endda, hvis det er guds vilje at de reaktionære ikke skulle indtage det hvide hus.

Alt går "den rette vej", men ikke for danske borgere. . .

Vi har haft den røde regering i Danmark, na oplever vi "fantastisk" rød finanslov for 2013. . .
USA har fået igen muhamedansk president, amerikanerne har afgivet sine stemmer uden at tænke på amerikanske unge soldater som kamper netop med muhamedaner i Afghanistan. . .
Vi oplever alle sammen globale "bordel" i verden?!
Idioterne er kommet ikke mindst til Danmark!

-

Finanslov med EhL...hmmm:
Grav dine værdier ned i baghaven, sy pengene ind i madrassen og søg dækning!

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden