Thulesen Dahl: DF vil gerne samarbejde med S | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Thulesen Dahl: DF vil gerne samarbejde med S

For Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl er et fremtidigt samarbejde med Socialdemokraterne lige så naturligt som det nuværende med Venstre.

Jesper Termansen, Radio 24syv
ARKIVFOTO af Helle Thorning-Schimdt (S) i snak med Kristian Thulesen Dahl (DF). Foto: Keld Navntoft

Dansk Folkeparti støtter Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), som kommende statsminister, men på længere sigt vil et samarbejde med Socialdemokraterne være lige så naturligt. Det siger Kristian Thulesen Dahl (DF) til Radio24syv.

Dermed kvitterer Dansk Folkepartis leder for de tanker, som to markante, socialdemokratiske debattører, Mattias Tesfaye (S) og Peter Hummelgaard (S), kom med i Politiken forleden. Her talte de om at et samarbejde mellem DF og S »skulle udgøre rygraden i et alternativt bredt flertal.«

Læs mere: Presset S flirter med DF

Det er Kristian Thulesen Dahl helt med på:

»På social, sundheds- og velfærdsområdet bør vi se meget ens på tingene, og der hvor socialdemokraterne skal bevæge sig er i forhold til værdispørgsmål og udlændinge-og retspolitik, og er de parate til det , så bør det i virkeligheden give anledning til, at Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet kan arbejde tættere sammen.«

Læs mere: Thulesen Dahl afviser anbefaling fra Pia Kjærsgaard

Ser du så, at I overtager Det Radikale Venstres rolle?

»Det ser jeg jo meget gerne. Det handler om for mig som formand er at placere Dansk Folkeparti der, hvor vi får størst mulig indflydelse, og på længere sigt håber jeg, at vi får flere muligheder. I dag er vores klare vurdering, at vi får et regeringsskifte og får Lars Løkke Rasmussen ind som statsminister, men på længere sigt håber jeg da, at jeg får flere muligheder,« siger han til Radio24syv.

Debatten på det radikale stævne var blandt andet præget af en grundlæggende uenighed mellem den radikale leder, Margrethe Vestager (R), og Kristian Thulesen Dahl om hvorvidt de rigeste pensionister får for meget. Vestager ønsker at begrænse varmehjælp, boligstøtte og lignende fordele for de rigeste, hvor Thulesen Dahl ikke finder den debat så relevant, fordi en række ydelser i forvejen er indtægtsafhængig.

Tophistorier Gå til forsiden