Topembedsmand: Sohn fik sovjetmillioner

Den mand, der havde ansvar for Moskvas kontante pengeoverførsel til kommunister uden for Sovjetunionen, afslører, at Ole Sohn (SF) har modtaget godt seks millioner kroner. Dermed bekræfter han informationer, som kom frem sidste år om Sohns sovjetiske belønninger.

Signe Damgaard, Berlingske Nyhedsbureau
ARKIVFOTO. Som formand for DKP fik SFeren Ole Sohn mellem 1987 og 1990 millioner af kroner kontant fra Moskva, siger den mand, som sad med regnskaberne, til JP. Foto: Claus Bech

Som formand for DKP fik SFeren Ole Sohn mellem 1987 og 1990 millioner af kroner kontant. Og pengene stammede fra Moskva, som overførte dem til kommunistpartier i Vesten. Sådan lyder det ifølge jyllands-posten.dk fra den mand, som sad med regnskaberne.

- Jeg førte Sohns navn ind i protokollen på baggrund af et kodet telegram fra KGB, hvoraf det fremgik, at Sohn havde modtaget pengene, siger Vladimir Versjinin til jyllands-posten.dk.

Han sad på posten i 10-15 år indtil 1990, og for første gang tager han bladet fra munden og berettet om den betroede opgave med at betale hård valuta til gengæld for udbredelse af kommunismen uden for Sovjetunionen.

I alt har Ole Sohn fået 6.385.311 kroner, viser fotokopier af håndskrevne protokoller. Protokoller med modtagernes navne, som blev smuglet ud fra Centralkomiteens hovedkvarter baseret i Moskva i 1991.

Vladimir Versjinin erkender kendskabet til dokumenterne.

- Ja, det er min håndskrift. Jeg stod for det hele sammen med chefen for international afdeling. Det må jeg indrømme. Der var ikke andre i Centralkomiteen, der havde med det at gøre, selv om nogle gættede sig til, hvad der foregik, siger den nu 83-årige til jyllands-posten.dk.

At Sohn blev belønnet af Sovjet for sin arbejde i kommunistpartiet blev allerede afsløret sidste år. Informationerne kom dengang fra KGBs chef i Danmark fra 1984 til 1992, Nikolaj Sjatskikh, og Centrakomiteens internationale afdelings sidste formand, Valentin Fallin.

I 20 år har hovedpersonen nægtet overhovedet at kende til pengene fra Moskva. Men den forklaring tror en historiker ikke på længere.

- Jeg har meget svært ved at fæste lid til Ole Sohns forklaringer. Hans troværdighed i denne sag kan næppe blive mindre, lyder det fra Kurt Jakobsen til jyllands-posten.dk.

Kommentarer

En gammel sag

Denne sag om Ole Sohn, med alle de Penge landsforræderen har modtaget fra Sovjet, er jo ældgammel. Det værste er, at de landsskadelige røde partier i folketinget, har holdt hånden over Ole Sohn i alle disse år. Men selvfølgelig kan man tærske langhalm om det i årtier, forræderen sidder stadigvæk i folketinget, ydermere som minister

Landsforrædderens ideologi..

Der er naive og uvidende fjolser forsøger at neddrosle kommunismen og Ole Sohns forsøg på at indføre hans elskede socialisme.

De tabere bør se nedennævnte film fra DR og fortælle alle os andre hvorfor de ønskede lignende billeder fra Danmark.

http://www.dr.dk/tv/se/ungarn-1956/ungarn-1956-vores-revolution#!/

Borgerlige tågehorn

Det er da tidligere V-ministre, der lige nu er på anklagebænken. Troels, Gade, Birthe Rønn. Sohn har forlængst erkendt at have modtaget penge til DKP og Land og Folk. Ulovligt? Næ. En senil russer mere gør ingen forskel i denne borgerlige hetz.

Misundelse

Ole Sohn stak de dejlige skattefri penge i lommen uden at dele med kammeraterne, han mente nok at han var den mest lige, hvis nogen er utilfredse med dette må de være misundelige:-)

MISUNDELSE

Misundelse er en frygtelig grim ting,der fører til en meget stor gældsætning blandt de borgerlige vælgere.GÆLD ER GODT OG MEGET GÆLD ER MEGET BEDRE.

Hvad med skatten?

Er der ikke basis for en skattesag mod Ole Sohn? Der er da sandsynligvis aldrig blevet betalt skat af de pågældende penge. Sådan ca. 3 mio. kr. i ekstraskat er vel også værd at tage med i statsbudgettet....

Hvad med skatten?

Der må da være basis for en skattesag mod Ole Sohn? Sådan ca. 3 mio. kr. i gode danske skattepenge er da vel også værd at få i kassen...?

Lars Løkke modtager så mange penge -

fra arbejdsgivere og kuponklippere at han ikke kan nå at bruge dem på valgkamp alene. Mange af disse arbejdsgivere og kuponklippere tjener deres penge på børnearbejdere i udlandet.
Kan Lars Løkke mon dokumentere at han ikke modtager penge der er tjent på børnearbejde og kan han mon dokumentere at alle hans millioner af valgstøttekroner ikke ryger i de forkerte lommer og unddrager skattevæsnets kontrol.
Hvis ikke er han værre end Ole Sohn.

Stop nu en halv.

Hvor mange millioner modtager Lars Løkke?

Det er jo i vort samfund ikke personer, der modtager valgkampsbidrag. De største gives forøvrigt af LO-forbundene til Socialdemokratiet og Co (uden at spørge medlemmerne om de har lyst). Men det er åbentbart ikke demagogisk nok at nævne et parti eller en organisation. Hadet skal helst rettes mod en person. Og jeg er sikker på at dagens politiske partier er mere omhyggelige med at lave regnskab end fortidens venstrefløjspartier.

Ole Sohn modtog i øvrigt pengene i en periode, hvor undertrykkelse af anderledes tænkende i Sovjet var god tone og Stasi huserede lige syd for os.

Endnu engang. Kære G. Nielsen kom med faktiske tal, der underbygger dine påstande.

Godt for ham....

Godt for ham at han tilhører den fløj i folketinget som skat skriver om på ligningspraksis for. Hvis man kan ændre ligningspraksis for at hjælpe Helle Thorning kan man vel også glemme nogle sovjetmillioner

Bent Bendtsen modtager millioner fra Maersk.

Joachim B. Olsen modtager formuer fra Saxo bank der også støtter doping forbryderen Bjarne Riis.
Den konservative tidligere sundhedsminister Jakob Axel Nielsen har modtaget et millionjob som "direktør" for et privathospital efter at han som minister deltog i at forære privathospitaler milliard beløb i overbetaling.
Søren Gade modtager millionjob hos landbruget efter hans regering forærede dansk landbrug 1,3 milliarder i kompesation for ingenting. Anders Fogh brugte millioner af skattekroner så han kunne søge beskyttelse som NATO generalsekretær efter alle de løgne og forbrydelser han stod bagved som statsminister.
Ole Sohn er historie i dansk politik - det er de andre desværre ikke men de er borgerlig så derfor hører vi intet om deres pengegaver i danske medier.

Sig mig lige engang G.Nielsen ...

Har du overhovedet ikke fattet hele sagen?
Dine indlæg er det rene vrøvl..

Ja..Du har ret i dine påstande, at stort set alle får penge fra stort set alle, det gælder politiske partier, fagbevægelser, erhvervsorganisationer, Lo osv...

OG DET ER 100% I ORDEN, FOR DET ER INDENFOR DANSK LOVGIVNING!

Men det er noget helt andet din landsforrædderven var igang medsammen med moderdiktaturet, militær-diktaturet styret af mord, deportationer til sibirien, mennesker der blir henrettet og forsvinder sporløst, mord på åben gade i London, hemmelige tjenester herunder KGB og Stazi.
De overførte i mange år store hemmelige beløb som blev smuglet in i Danmark, styret af din kommunistiske ven og formålet var at omstyrte det danske demokrati og indføre et sovjetstyret kommunistisk diktatur..

Hvis du ikke kan se forskel på dit vrøvl og hvad forrædderen Ole Sohn stod for..så er du simpelt hen et kæmpe fjols, som slet ikke burde skrive her, niveauet ligger milevidt over din tomme hjerne...sorry

Fakta tak!

G. Nielsen slynger om sig med udokumenterede påstande - vel sagtens ud fra tesen om, at gentager man en løgn tilstrækkelig mange gange bliver den nok til sandhed.

Alle dine påstande er jo udokumenterede - men det er påstanden om at Ole Sohn modtog millioner ikke.

At antage en tidligere sundhedsminister som direktør for et privathospital ser for mig ud som en god ide. Men hvis man stadig er tilhænger af, at der spildes milliarder på regionssystemet, så det naturligvis en dårlig ide. Tag ideologien op til overvejelse. Uden konkurrence ingen fremskridt.

Hvorfor har vi forøvrigt 5 regioner, der laver det samme. Systemet med de mange amter medførte at der blev spildt milliarder på journalsystemer - 15 eller 17 i alt, som ikke kunne tale sammen. Men bevares det giver jo job til politikerne i anden række. Men ærlig talt følger vi G. Nielsens logik, så burde een region jo være nok. Der går en historie om at en kinesisk sundhedsekspert kom hertil for at studere vort sundhedsvæsen. Han havde selvfølgelig læst på lektien hjemmefra. Her boede godt 5 millioner mennesker, så hans første spørgsmål var: Hvor ligger så hospitalet?

Når man antager chefer, så er det både deres viden og deres kontaktnet, man er interesseret i. Derfor er der ikke noget odiøst i at Søren Gade fik et job i landbruget. Og det er forøvrigt landbruget, der betaler hans løn - ikke dig som skatteyder. (F.eks. i regionerne).

Og hvad med vor afgåede skatteminister (der nu nok må tilbage til studierne) som får over en million i fratrædelsesgodtgørelse. Noget af et SU-beløb ikke?

Tænk blot tilbage til krigens tid

hvor Venstres bønder samarbejdede med gullaschbaronerne i Tyskland og satte de knappe , nødvendige fødevarer op til stor skade for den danske befolkning. Venstre har aldrig været og vil aldrig blive på folkets side. De er kun ude på een ting: at rage til sig af andres penge!!

Millioner

Jeg synes da det er en dejlig tanke,at så stort et land som sovjetunionen vil støtte en så lille mand i et så lille land som danmark,det er da stort.Mon ikke USA under Bush også sendte en pæn lille slat penge til ULØKKEN og hans borgelige slæng bare for at udbrede deres lede kapitalistiske budskaber,eller måske de ikke var fem flade øre værd.Den tanke kan vi nok allesammen havde nu efter BANKFALLITBOET DANMARK,KONKURSER FALDENDE FRIVÆRDIER OG ELLERS ALSKENS ARMOD.

Sag opklaret

Sådan fik Sohn råd til den fine lejlighed sydpå.

Paradoksalt er det, at han blev godkendt af PET.

ja, os, der stemte rødt

må efterhånden erkende, at Sohn og Søvndal kun havde ministerposterne som mål for personlig vindings skyld.
Er der ikke noget med, at Sohn ejer en ø? hvor har han dog fået pengene til den fra?
og at der bliver ført mest rød politik under en blå regering.
og at røde politikere prædiker solidaritet med de laveste mens de selv rager til sig.

Videts I, at Grauballemanden...

modtog skind fra tyskerne i den sene bondestenalder....

Come on - hvem interesserer sig for hvilke lovligheder vores politikere foretog sig for 30 år siden..

?

Han lyver stadig om det, så klovnen bringer selv problemet ind i nutiden.

x

x

ALT, der vedrører de røde socialister...

er løgn, bedrag, hemmelige aftaler, brudte løfter i massevis, mulvarpearbejde, ragen til sig, ja selv landsforræddere skal sikres et "vennejob". Hvor er det klamt!

I behøver ikke gå længere end her til Danmark, bare se Enhedslisten/gammelkommunister , SF, Socialdemokratiet, se Helles over 100 brudte løfter, se Frank Klams kammerateri på rådhuset, se socialisternes fifleri med adresser, arbejdsaftaler o.s.v.

Men de slipper godt fra det, for Danske vælgere er formentlig verdens mest naive og stupide individer.

problemet er bare, at højrefløjen er langt værre !

til at begunstige deres venner,have sugerøret nede i fælleskassen, nepotisme osvosvosv

Universets mest naive og stupide...

Politikerne kan rage til sig, sige hvad de vil og direkte pisse på danskerne.

Politikerne ved godt, at der ikke sket et skid !

Overlad vurdering til læseren, tak

Artiklen og konklusionerne heraf forekommer valide, men det sidste afsnit er irrelevant. En historiker udtaler "blah blah blah" - og? Det virker som en bevidst farvning af artiklen og trækker niveauet ned. Det mest relevante må vel være at forsøge en få udtalelse fra Sohn selv. Andet er en al for tydelig afsløring af Berlingskes ståsted og ikke særligt klædeligt.

Fhv. korruprupt dansk socialistisk minister!

Man må aldrig stole på socialister, kommunister og på islamister. Disse mennesker er største fjender af dansk demokrati!

En nu tidligere dansk minister udnævnt af Helle Thorning-Schmidt

Dette sammenrand af korrupte socialistiske, socialdemokratiske og kommunistiske ministre som Helle Thorning-Schmidts regering består af og omgiver sig med er jo ikke overraskende for et land der som et af de få i verden rent faktuelt jo er tættest på at have indført socialisme og kommunisme. Verdens højeste skattetryk, laveste fællesnævner for alle, herunder offentlig "service" og dermed ingen rimelig værdi for vederns højeste skattetryk. Ingen skal have mere end andre og janteloven længe leve!

Jo ...

... de skal selv have mere end andre - Ole Sohn var jo heldig også at få skaffet sig en ministerpensionsordning inden han stoppede.

x

x

x

x

-

Erkend nu bare, Ole Sohn! Få det overstået og gå din bodsgang nu du alligevel træder ud af politik!

Præcis!

Så kunne han måske redde sig bare en lille smule af en slags respekt, hvis han indrømmer sin forbrydelser og ikke mindst angrer dem.
Det kunne hende, der kalder sig statsminister, også gøre i samme ombæring.

NB dette indlæg er en kommenter til: søren pedersen
4. november 2012, 09:38

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden