Troels Lund undsiges i skattesag | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Troels Lund undsiges i skattesag

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) modsiges af hans egen departementschef.

Heidi Røndbjerg-Christensen, Berlingske Nyhedsbureau
Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) efter afhøringen i Skattesagskommissionen. Foto: Mads Nissen

Der bliver nu sået tvivl om centrale dele af det vidneudsagn, som tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) kom med i tirsdags i Skattesagskommissionen, skriver Politiken.

Her sagde Troels Lund Poulsen flere gange, at han ikke fik oplysninger om, hvordan sagen om statsministerparrets skat ville ende, før han fik en kopi af afgørelsen, den 16. september 2010, hvor Thorning og hendes mand også fik afgørelsen i et brev fra skat.

Men den udlægning udfordrer Troels Lund Poulsens nærmeste embedsmand, daværende departementschef Peter Loft.

- Det var mit job løbende at holde ministeren orienteret om vigtige sager, siger han ovenpå endnu en lækage i den spegede sag.

Læs mere: Ny lækage i skattesag politianmeldt

Torsdag kunne BT offentliggøre en central dagbog skrevet af skattedirektør Lisbeth Rasmussen fra Skat København. Dagbogen er nu en del af Skattesagskommissionens materiale, og den tegner et kritisk billede af Peter Lofts rolle i skattesagen.

Det fremgår blandt andet, at han på et møde 13. september får udleveret et udkast til afgørelsen i skattesagen, som Skat København ifølge dagbogsnotaterne frygter, at han vil udlevere til Troels Lund Poulsen. Også selvom minister og departementschef ikke må blande sig i konkrete afgørelser.

Peter Loft erkender, at der var et udkast til en afgørelse på bordet ved flere af møderne med Skat København.

- Jeg erindrer dog ikke, at jeg har taget en kopi med til brug for mødet med ministeren 14. september, eller om jeg overhovedet har drøftet sagen med ham den morgen. Men Skat København havde gennem de seneste par uger lagt frem, at de mente, at Kinnock ikke var skattepligtig, og der er vel ikke noget odiøst i, at jeg fortæller ministeren, at en afgørelse er på vej, og hvad indholdet er, forklarer han og svarer følgende på spørgsmålet om, hvorvidt han også holdt Troels Lund Poulsen orienteret om, hvad Skat København var ved at konkludere:

- Det var mit job løbende at holde ministeren orienteret om vigtige sager. Detaljerne vil jeg fortælle om, når jeg skal vidne i kommissionen til januar.

Læs mere: Peter Loft: Derfor fulgte jeg Kinnocks skattesag så tæt

Da Troels Lund Poulsen tirsdag blev afhørt af kommissionen om, hvorvidt han blev orienteret af Peter Loft om, hvor sagen ville ende, nægtede han at have fået et referat eller en briefing.

Han erkender at have hørt om Peter Lofts møder med Skat København, men siger om sin information omkring afgørelsen i statsministerparrets skattesag:

- Jeg bliver først klar over afgørelsen, da jeg på et møde 16. september får en kopi af afgørelsen.

Flere eksperter undrer sig dog over forklaringen fra den tidligere skatteminister.

Læs mere: Tidligere spindoktor sigtes for lækage

- Jeg fatter ikke, hvorfor Troels Lund Poulsen spillede smart i kommissionen. Enhver kan sige sig selv, at når embedsmændene bliver afhørt, vil nogen med stor sandsynlighed så tvivl om hans forklaring, og så har han ikke vundet noget som helst. Han kan let have gravet sin egen grav i denne sag, og på den baggrund forekommer hans forklaring mig naiv, siger professor i statskundskab ved Aarhus Universitet, Jørgen Grønnegård Christensen til Politiken.

Troels Lund Poulsen ønsker ikke at udtale sig til avisen.

Tophistorier Gå til forsiden