Tusindvis bliver rigere på offentlig forsørgelse

Omkring 14.250 danskere ville få flere penge mellem hænderne, hvis de stoppede med at arbejde og i stedet levede af en ydelse fra det offentlige. Katastrofe, lyder det fra Venstre og Liberal Alliance.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau
Beskæftigelsesordfører Joachim B Olsen (LA). Foto: Jens Nørgaard Larsen

For tusindvis af danskere kan det bedre betale sig at blive hjemme på sofaen end at arbejde.

Af et svar fra Finansministeriet til beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen (LA) fremgår det, at cirka 14.250 danskere ville få en større disponibel indkomst, hvis de forlod arbejdsmarkedet til fordel for en overførselsindkomst.

Ifølge beregningerne vil det gennemsnitligt udløse en økonomisk gevinst på 1.350 kroner om måneden.

Venstre og Liberal Alliance er rystede over tallene.

- Det er et tal, der bekræfter, at der er nogle ret markante incitamentsproblemer i forhold til at få folk ud på arbejdsmarkedet, siger Joachim B. Olsen.

Læs mere: Corydon: Det skal kunne betale sig at arbejde

Arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs (V) kalder det »en katastrofe«.

- Det er nærmest tragikomisk, at vi er i en situation, hvor vi ved, at der er brug for alle mand, men at vi så betaler folk for at holde sig væk fra arbejdsmarkedet, siger hun.

Ifølge Finansministeriet indebærer den skattereform, der blev indgået i år, og som indfases fra 2013 til 2023, en markant styrkelse af det økonomiske incitament til at arbejde.

Men skattereformen er slet ikke nok, lyder det fra de to partier, der peger på behovet for en kontanthjælpsreform.

- Mange vil stadigvæk få meget lidt eller ingenting ud af at gå på arbejde, og det er i sig selv helt vanvittigt, siger Joachim B. Olsen, der håber på bred politisk opbakning til en gennemgribende reform af kontanthjælpen, der »en gang for alle hiver plastret af«.

- Det kunne være dejligt, hvis alle partier en gang for alle satte sig sammen og var sammen om at løse nogle af de her problemer, siger Joachim B. Olsen, der blandt andet gerne så, at flere grupper fik halveret kontanthjælpen.

Læs mere: EL: Man vælger ikke bare at være på overførselsindkomst

- Når vi diskuterer overførselsindkomster, bliver det til et spørgsmål om, at det er synd for nogle, og man bliver nærmest udlagt som om, man er et ondt menneske, men man er nødt til at forholde sig til nogle helt basale mekanismer, siger han.

Også Venstre peger på behovet for en kontanthjælpsreform.

- Vi har lavet en skattereform, og den bidrager til at lappe lidt på det. Men vigtigst af alt er der brug for en kontanthjælpsreform, og der har regeringen desværre ikke haft modet til spille ud med et forslag til at sikre, at det netop skal kunne betale sig at arbejde, siger hun.

Af svaret fra Finansministeriet fremgår det, at det særligt er udgifter i forbindelse med transport til og fra arbejde, der for de godt 14.000 danskeres vedkommende sluger gevinsten ved at arbejde. Også det er Venstre klar til at se på.

- Vi ønsker, at arbejdsstyrken bliver mere mobil, siger Ulla Tørnæs.

Kommentarer

15000*1350= 20,250,000

og er det ikke bare et latterligt lille beløb at føre sig frem på
for 20 mil kan man vel ansætte 50 personer i et år , og der brute da være en bagatel grænse om hvad det er vigtigt som polittiker og journalist at skrive og udtale sig om

Omdan dagpenge systemet til privat forsikring

Overførselsindkomsterne, dagpenge og kontanthjælp, skal overføres til private forsikringsordninger. Det kan ikke passe, at alle dem, som arbejder, skal betale overdådigt til dem, som skal forsørges. Det er helt urimeligt. I forsikringssystemet, skal man kunne forsikre sig selv for arbejdsløshed og med den dagpengeperiode, som man selv ønsker i tilfælde af arbejdsløshed.

Det er helt urimeligt af alle nassere blot kan nasse sig til et liv i vellevned og uden arbejde til ugunst for det arbejdende folk, som blot sættes op i skat den ene gang efter den anden, end gang mere, endnu en gang mere og endnu ....

"Das Apparat" og den maligne tumor i Moder Danmarks bryst

Den er gal på alle hylder i DK - SAMTLIGE!

I den uendelige båndsløjfe af taberforældre som producerer taberafkom til taber-Anders Bondo (med midler til 18 dages strejke i kassen)som sidenhen ender som cand. polyt i embedsmands-værket leder man desperat efter knappen at trykke på. Hvor kan jeg MELDE mig UD?

Ikke flere studentikose uvidenheder om hvorledes professionelle kontrakter indgås - Amanda, IC4, Tårnfalken, Rejsekortet, EH-101 Merlin - listen er jo dybt beskæmmende og ALEN lang (kommende skandaler Femern-forbindelsen og Metroen).

Og alle ønsker de at forvalte mine surt tjente skillinger i fælleskassen – nej tak Johanne Schmidt-Nielsen, Villy Søvndal og Magrete Vestager.

Den eneste lille sprække af forhåbning (om mulig vej ud af moradset) ligger hos LA.

Proportionsforvrængninger

At en gruppe mennesker bevisligt tjener mindre pga dårlige lønninger skulle betyde at folk på kontanthjælp får for meget, er den logik, som man kan forvente af personer, der hellere ser at de små i samfundet skal have mindre, medens bankdirektørerne, nationalbankdirektøren og adskillige politikere, der var medskyldige i den nuværende krise går fri og ovenikøbet får en bonus. Det er proportionsforvrængninger af værste karat.

Hvordan kan det være, at liberalismen, der bevisligt under VK har kostet samfundet milliarder og atter milliarder ikke bliver udsat for kritik?
Er det fordi, at Joakim B. Olsen selv er så afhængig af overførselsindkomster i form af partistøtte fra nogle af netop dem, der har forladt den synkende skude og rejst i skattely.
Ovenikøbet kan disse såkaldte liberalister nyde godt af den velfærd, som den arbejdende befolkning betaler til, medens de kan se på, at dem, der var ansvarlig for den nuværende krise, ikke bare går ansvarsfrit omkring, men ovenikøbet scorer bonus på bonus for at have drevet økonomien ud over afgrunden.
Hvem er det, der kan tillade sig at gå af som 60-årig med en pensionsopsparing, der er større end en almindelig lønmodtagers livsløn?
Hvem er det, der har scoret gevinsten på en boligboble og er rejst udenlands og nu kan leve i skattely?
Hvem var det, der på trods af, at han i USA som en anden Abu Laban og Akari rejste rundt og påstod, at i Danmark betalte han 80% i skat og samtidig kunne blive milliardær?
Hvem er det som den danske statskasse skulle yde garantier for, da den økonomiske liberalisme havde undergravet hele finanssektoren?
Det ville klæde halleluja-liberalisterne at se på fejlene i deres egen religiøse ideologi fremfor at skyde på de absolut svageste her i samfundet.

Derudover synes jeg netop, at det faktum, at mennesker hellere vil arbejde til en lavere løn end de ville kunne få i offentlige ydelser beviser, at det med den dovne Robert snarere skal findes i LA's egne rækker.
Simon Emmil Ammitzbøll viste med al tydelighed, at han aldrig havde begået et reelt stykke arbejde, da han i udsendelsen, hvor han kom i praktik hos en gartner, BROKKEDE sig over tempoet. Derimod klarede den arbejdsløse Mette fint tempoet og kunne få job, hvis der var en ledig stilling

Job giver status i samfundet.

V og LA overser totalt og aldeles dette: Er man i arbejde giver det status i samfundet. Og folk sidder aldeles ikke og regner på hvor mange penge de kan tjene ekstra - eller ikke tjene ekstra - ved at arbejde. Og man optjener timer til en ny dagpengeperiode - ikke at forglemme.

Ift. transport-udgifterne så findes der en meget enkel vej her: Nedsæt prisen på billeterne til tog, bus, metro mv. - så bliver der jo automatisk flere penge til folk som arbejder. Elementært, ikke sandt. Eller man kunne sætte transportfradraget i vejret til det dobelte eller det tredobbelte.

Ang. førtidspension så udgør den dette:

"Førtidspensionen er som udgangspunkt på 204.900 kr. om året (2012) og 208.176 kr. om året (2013) før skat, hvis du er enlig og modtager førtidspension efter de nye regler. Hvis du er gift eller samlevende, er beløbet 174.168 kr. (2012) og 176.952 kr. (2013)."

Dette svarer til max. dagpenge, altså cirka 17.000 kr. pr. måned (før skat). Efter skat svarer dette til cirka 12.-13.000 kr. pr. måned,og ja, det kan godt være 14.000 kr. udbetalt, men så kræver det også store fradrag. Eller at man er på invalidepensionen, den højeste, fra før reformen af førtidspensionen i 2003.

De lavt lønnedes dækningsgrad er for høj

Det er simpelthen ikke fair at nogen har så høj en dækninggrad, f.eks. kassedamen der har en på 80-100%, mens en akademiker har en dækningsgrad på 30 %. En kassedame har ingen uddannelse en akademiker 8-9 års uddannelse (inkl. gymnasiet). Hvor skal akademikeren, der har vist engagement have en relativ dårligere dækningsgrad sammenlignet med en der ikke aldrig har gidet at tage en uddannelse?

Sludder

Ingen kan have en dækning på mere end 80% af tidligere løn!

Dansk folkesygdom

Det er en udbredt dansk folkesygdom at have ondt i røven - især over folk, der insisterer på at klare sig selv og vover at stille krav til andre om at gøre det samme.
Hvis viljen og den personlige stolthed var til stede, kunne alle gøre mere for sig selv og dermed også for de få, som har et virkeligt behov for støtte.
Til de mindrebemidlede individer, som sviner Joachim B. Olsen til: Hvis det er så nemt for ham, hvorfor gør I så ikke bare som han gør? Nej vel?
Så er det lettere at skabe sig her - helt uforpligtende og gratis.
Og til sidst et godt ordsprog, som alt for ofte er blevet svinet til: "Enhver er sin egen lykkes smed".
Nemlig! Hvilket funktionelt menneske har krav på at ANDRE skal smede lykken for en selv?
Der er mange, som mangler et incitament til noget så enkelt som at tage sig sammen og få fingeren ud.

XVI

Velfærd?

Det glæder mig at det endelig er blevet afsløret at der findes folk der må arbejde for en sulteløn - sæt mindstelønningerne op - så er "problemet" løst!

Man kunne ellers nemt få en fornemmelse af at både Vænstre og Liberal Inkompetance ønsker at knægte et proletariat bestående af svage og arbejdsløse og trykke dem længere ned i fattigdommens sump!

Hvorfor kun forarges over de fattige og dovne?

Joachim BO og mange, mange andre forarges over Fattig-Carina og Dovne-Robert typerne. Carina og Robert blev eksponeret i medierne i vist nok op til flere uger og man husker det stadigt.

Men hvor mange, der blev forargede, har læst "Kammerherrens nye klæder" som beskriver Fritz Schur (FS), bl.a. formand for SAS, Dong m.m.? I hvor høj grad har denne mand været i mediernes søgelys? Nej, vel?

Og hvordan passer den ind i din politik, Joachim BO?

Her kommer et par enkelte oplysninger - ud af en hel bog - som JEG i hvert fald er blevet både forarget, vred og chokeret over, især fordi mennesker, som jeg ellers betragtede som "respektable", deltager i og bidrager til dette show:

1) I sommeren 2012 havde FS 65 selskaber, der optrådte under 143 forskellige navne. De tre journalister, der har skrevet bogen, sammenligner hans jonglering med virksomhederne som et kopspil fra Balkan. Han har i en periode fra 1995 og frem ifølge BT 20dec12 betalt 7,7% i skat om året.

2) Heldigvis lider han dog ingen nød: han bor på et "slot" i Klampenborg, hvor han gerne og ofte holder overdådige fester for vennerne, som bl.a. indbefatter Prins Henrik og Dronning Margrethe og deres familier, fejrer sig selv med fantastisk iscenesættelse på sine runde fødselsdage hvortil (på hans 60 års fødselsdag) bl.a. Bertel Haarder, Merete Stagetorn, Erik Norman Svendsen o.m.a. kendte mennesker var inviteret. Se selv resten af listen i bogen.

3)Læs om hvorledes han tvang Leif Beck Fallesen til at beordre en fotograf til at slette et foto af sig i arkivet.
Berlingske er heller ikke gået ram forbi.

4) Læs om at han har to lejligheder med altan og havkig i Hellerup til hhv. 3.500 og 4.000 kr. om måneden. Og hvordan han er så heldig at kunne låne en af sine i øvrigt adskillige lejligheder ud til sine venner, herunder Helge Sander.

Læs bogen - det er journalistik af højeste karat.
Den koster 300 kr. - eller spørg på biblioteket, jeg er sikker på den allerede findes dér!

De 10 år ved magten ændrede nok ikke noget

Det har jo været kendt i mange år, så hvorfor ændrede venstre det så ikke, da de havde magten....? Manglede de flertal eller, var der ikke stemmer i at ændre det

Hvorfor gider I og jeg?

Starter cyklen kl. 5:45 hver morgen og møder kl. 7:00 mandag til fredag (37 timer)- efter 25 km cykling.
Kr. 10.500 udbetalt hver måned - naboen på førtidspension har dokumenterbart kr. 14.000 udbetalt - HVER måned.

Han er klog og jeg er dum!

Det store spørgsmål er vel egentlig om

det rent faktisk i stedet ikke er de lave lønninger og de vanskelige vilkår for små selvstændige, som er problemet...? Måske er det for disse grupper, at der er et reelt efterslæb, som jo så nu stille og fredeligt bliver repareret på via den nye skattereform. (Desværre virker den nye lukkelov stik modsat indtjening - i hvert fald for detailhandelen).

Det er jo til syvende og sidst spørgsmålet, hvor meget man som lavindkomst familie skal kunne overleve på, og der er ingen tvivl om, at både lavtlønsfamilier og mange små selvstændige gennem tiderne har hutlet sig igennem på minimale indkomster.

Hvis man ser på de leveomkostninger, som er for familier i dagens Danmark med EU's dyreste priser, så må vi så afgøre med vores samvittighed, om hvor meget der skal til for at hjælpe de svageste i samfundet. Det gælder både de langtidssyge og de arbejdsløse, som er faldet ud af dagpengesystemet. Hvor hårdt skal de have det? Hvor lidt vil vi tilbyde? Det er vel det, som sagen drejer sig om. Og, hvordan hjælper vi dem bedst, når der er flere års ventetid på pensionsafklaringer og der mangler jobs til de arbejdsløse. Hvad er rimeligt? Hvor lidt skal vi tilbyde?

Et andet spørgsmål, som jo er særdeles relevant i dagens Danmark, det er hvordan den lave beskæftigelse med tilhørende reduceret forbrugskraft vil påvirke priserne på varer i fremtiden. Dette spørgsmål er også særdeles interessant, hvis det danske arbejdsmarked i større grad udsættes for social løndumping, og lønningerne bliver reduceret i væsentlig grad - til østeuropæisk standard.

Hvis virksomhederne fortsat vil bibeholde de høje danske priser, så vil de få en væsentlig lavere omsætning pga. den reducerede købekraft (se bare Grækenland).

Østeuropæiske (og tyske) lønninger på ned til 50 kr. i timen, vil umuliggøre danske huslejer og boligudgifter på nuværende niveau, samtidig med at medicinpriser, elpriser, benzinpriser, fødevarepriser, etc. heller ikke kan bibeholdes, ligesom skatteindbetalinger vil blive så reduceret, at velfærdssamfundet bryder sammen. Det er en lille krølle i debatten, som aldrig bliver berørt. Hvad gør vi som samfund, hvis lønningerne falder til bunds? Gør vi ligesom Tyskland, som subsidierer virksomhederne ved at holde hånden under de lavestlønnede med supplerende socialhjælp? Eller vil virksomhederne sætte deres priser ned i takt med lønningerne falder?

Men, kære Ulla Tørnæs, i lyset af nuværende arbejdsløshed samt det faktum at flere ældre bliver på jobbet længere, så ser jeg ikke rigtig problemet med at fremskaffe et større arbejdsudbud.

Hvor?

Er der nogen der kan nævne bare ét land, hvor de sociale ydelser - kontanthjælp og arbejdsløshedsdagpenge er højere end i Danmark (i forhold til gennemsnitslønnen på arbejdsmarkedet)?
Det er meget skægt at se, at det ene øjeblik raser og regerer man over alle de afgifter og skatter, der skal betales, og i næste øjeblik synes man, at kontanthjælp og dagpenge er for lave.
Er man ikke klar over, at både kontanthjælpen og alle andre sociale ydelser finansieres ved hjælp af skatter og afgifter.
Og hvorfor har vi så verdens højeste skatter og afgifter? Fordi vi har verdens højeste sociale ydelser.
Til dem, der gerne vil have sat dem op: Okay, fint, men så skal I altså til at betale meget mere i skatter og afgifter - og husk så lige at holde op med at købe stort ind i udlandet, men lad pengene blive herhjemme.
Den danske model var fra starten helt rigtigt tænkt: Ydelserne til dem, der midlertidigt var ramt af arbejdsløshed eller sygdom, skulle være af en sådan størrelse, at en social begivenhed ikke medførte en social deroute. Derved sikredes stor fleksibilitet på arbejdsmarkedet, hvad der var rigtig godt.
Men systemet, eller modellen, var aldrig tænkt på den måde, at mindretallet af befolkningen (49%) skulle forsørge flertallet (51%) gennem overførselsindkomster.
Det kommer nok bag på nogle, men "det offentlige" er ikke nogen magisk pengemaskine, der bare kan dele ud til de "fattige Carinaer" og de "dovne Roberter".
De, der betaler gildet, er de borgere, der arbejder og betaler skat.
Et af mine voksne børn, går hver dag på arbejde, for hun er opdraget til, at kan man arbejde, så gør man det. Men faktisk ville hun være økonomisk bedre stillet, hvis hun lod være med at arbejde. Det er ærligt talt totalt åndssvagt, når tingene fungerer på den måde.
Og nej, det forholder sig ikke sådan, at det er lønnen, der er for lav. Erhvervslivet kan ikke betale lønninger, der er væsentligt højere end lønningerne i de lande, vi konkurrerer med, og det offentlige kan ikke betale højere lønninger, for det er der ikke midler til, med mindre man afskediger en masse ansatte, så der bare er endnu flere der bliver arbejdsløse.
I øvrigt skal man lige huske, hvor mange ydelser, f.eks. kontanthjælpsmodtagere kan få ud over selve kontanthjælpen. Eksempelvis friplads i daginstitution m.m.
Endnu et eksempel fra egen familie: Et andet af børnene har brug for en temmelig omfattende tandlægebehandling. Hun arbejder, men kan simpelthen ikke finde pengene til tandlægen (20.-30.000 kr). Var hun derimod på kontanthjælp, ville hun kunne få dækket udgiften, da der er tale om en meget nødvendig behandling.
Det er da fuldkommen hen i vejret, at vort samfund fungerer på den måde, at folk der insisterer på at arbejde, nærmest bliver straffet for det.
Der må findes en mere rimelig måde at løse problemerne på.

@ Hans Lembøl

@ Hans Lembøl.
Tak for de gode og sande ord. Du har beskrevet det bedre end jeg kunne.
Du er nok af samme generation som jeg. En generation, som vil kæmpe med næb og klør for ikke at ligge andre til last.
Det handler om stolthed som menneske. Stolthed, der fører til vilje til at give før man kræver. Men den stolthed er forsvundet i et lille land, hvor man er mere optaget af hvad man kan kræve, i stedet for hvad man kan yde.
Røde fagforeninger og røde politikere har selv skabt miseren over de sidste 40 år ved at indoktrinere danskerne med at "kapitalisterne" er "dåmme" og at resten er samfundets skyld.
Det ved den nuværende regering udmærket, og nu forsøger man sig med "plasterpolitik", som bare ikke rækker længere end en istap i helvede.
Verden er for alvor blevet global, og velfærdssamfundet er under hårdt pres, for vi skal jo konkurrere med andre, som kan nøjes med langt mindre.
Hvordan gør vi så det?
Ved at kræve mindre og gøre mere.
- Ellers ender resterne af velfærden som en by i Grækenland.

XVI

Bliver rigere?

Nej, de kunne blive rigere, hvis de gik fra at bidrage til at belaste; men man kan ikke sige, at de 'bliver rigere', for de går næppe - og i hvert fald ikke alle - på offentlig forsørgelse.

Endnu et bidrag til sprogets forarmelse...

I snakker som du har forstand til

En arbejdsløshedsunderstøttelse er på kr. 15.800. Udbetalt giver det ca. kr. 11.000 udbetalt pr. måned. Huslejen napper over halvdelen, og så er der alle de andre udgifter: forsikring, A-kasse/fagforening, licens, telefon/internet, El og varme. Joakim B. har selv været støttet af staten, da han var eliteudøver, men det har geniet måske glemt? Nu får han jo i hoved og røv.....

piv og sludder

For det første. Hvis jeg er på kontanthjælp er der mange ting jeg ikke har brug for.
- A-kasse
- Fagforening
- Ekstra arbejdsløshedsforsikring
- Billån
- Bilforsikring
- Benzin
- Reparationer
bare for at nævne et par stykker.
Jeg har regnet på at jeg ville kunne spare ca 8000.- om måneden ved ikke at gå på arbejde.
For dermed ville jeg spare en del penge og jeg ville have de samme penge til rådighed på kontanthjælp.

På overførselsindkomst og sort arvejde

Dagpenge- og kontanthjælpsfolket glemmer helt at de lever af andres penge. Denne sociale skævhed bør der rettes op på med en kontingentforhøjelse, således at folk uden en forsikring ikke er med til at betale dagpengefolket. Penge er ikke, som nogle partier tror, blot noget som trækkes i dankortautomaten.

Når man har været uden job i 1 - 2 år, så er det på tide at man skifter karriere eller flytter hen hvor jobbene er. Mulighederne er, b.la, der hvor vi har polakker og udlændinge. Karrieren kan så være i Netto, opvasken i en restaurant, kantine, rengøring, avisbud, landbrugsmedhjælper, politiker eller andet, hvor man ikke behøver en professor. Den slags job er der masser af. Det kniber blot med at finde danskere som gider arbejde. De værste er akademikerne. Dem har vi finansieret lige fra deres fødsel til deres afsluttende akademiker eksamen (det må være rigtig mange millioner kroner). Akademikerne har allerede kostet samfundet og skatteyderne mere end rigeligt. Er disse ikke så kloge at de selv kan finde et job, så skal de selvfølgeligt nedprioriteres. Med andre ord, de er dumpede i livets egen eksamen. F. eks. bør disse ikke have mere end et 1/2 års dagpengeret og så er det over på overførselshjælp og suppekøkken. Danske borgere skal ikke sulte. Måske de endda kan lære noget om tilværelsen i et almindeligt arbejderjob. Cand. politterne kunne lære meget om samfundet i et almindeligt arbejderjob hvor man bruger hænderne. Det samme gælder folketingets ungdomsklub.

Mange arbejdsløse arbejder sort. Det kan giver en god indtægt ved siden af dagpengene. Specielt håndværkere, gartnere og andre med hænderne skruet rigtigt på kan lave sort arbejde. Disse grupper er specielt kede af dagpengeforkortelsen, da den ødelægger muligheden for heldags sort skatte- og momsfrit arbejde. For øvrigt er mange små selvstændige begyndt deres selvstændige virksomhed på dagpenge eller kontanthjælp og samtidigt sort arbejde og så siden hen blevet rigtige registrerede virksomheder.

Til Holger Larsen!!

Til Holger Larsen!!

De arbejdsløse skal overhovedet ikke stå til regnskab over for nogen og slet ikke folk som dig!!

De arbejdsløse har betalt tusindevis af skattekroner da de var i arbejde og mange i 35- til 40 år og nogle af dem skal de selvfølgelig have retur i en situation hvor de bliver arbejdsløse - det manglede da bare!!

Fis dog af til USA der kan du få alle de klamme ting du søger!!

Brug for alle mand?

Hvis Ulla Tørnæs har udtalt at der er brug for alle mand, så må hun være speciel godt orienteret. Hvor er det lige de jobs er. Er der ikke en journalist, der kunne undersøge det lidt nærmere. Måske kunne Ulla Tørnæs skaffe jobs til 50-100 personer - det ville da være en rigtig solstrålehistorie.

Brug for alle mand?

Hvis Ulla Tørnæs har udtalt at der er brug for alle mand, så må hun være speciel godt orienteret. Hvor er det lige de jobs er. Er der ikke en journalist, der kunne undersøge det lidt nærmere. Måske kunne Ulla Tørnæs skaffe jobs til 50-100 personer - det ville da være en rigtig solstrålehistorie.

Det ender som i frankrig i året 1789!!

Det ender som den franske revolution i året 1789 hvor det var adelen det gik ud over - enevælden faldt - men i året 2013 gentager historien sig hvis ikke politikerne snart bliver medmenneskelige igen - hvor det bliver politikerne der falder - tro ikke at folket bliver ved med at finde sig i det - det kan blive rigtig farligt - åben bare øjnene og se spændingerne i de sydeuropæiske lande.

revolutionens bagrund var den voksne økonomiske og sociale spænding i frankrig i gennem 1700 tallet - den franske enevælde byggede på adelens skattefrihed mens borgeskabet og bønderne holdtes udenfor politisk al magt.

Demokratiet er efter min mening sat fuldstændig ud af spil da S og SF overhovedet ikke "arbejder" for de vælger der desværre stemte dem til magten og handler lige modsat de fleste af deres valgløfter!!

Brug for alle mand

hvorfor kan Ulla Tørnæs udtale - "Vi er i en situation, at der er brug for alle mand."
Jeg synes ikke det er sådan virkeligheden er. Jeg oplever at folk søger og søger men ikke kan få job. Men hvis Ulla er sikker på at der er brug for alle mand, så kan hun vel hjælpe. Hvad med om hun skaffede job til måske 10 personer. 10 personer kunne jo være en start og så dygtig som hun er kunne det måske blive mange flere. Jeg synes at tiden er kommet til at vi stopper med at acceptere alle de udtalelser politikerne kommer med. Nu må vi bede om praktiske eksempler, så kom bare igang.

Tyv tror hver mand stjæler

Lad os glæde os over, at disse mennesker netop ikke har valgt livet i slæbesporet, men har valgt at arbejde i stedet for at ligge samfundet til byrde.

Sagen er jo, at ingen foretrækker offentlig forsørgelse for arbejde. Det er kun hos en lille smalsporet kreds af højreorienterede småtbegavede arbejdshadere, at den idiotiske forestilling findes.

De fatter simpelthen ikke, at mennesket elsker at arbejde for arbejdets skyld. De lever på nas og tror at sådan ønsker alle mennesker det. De tager fejl - heldigvis.

Ja, Ulla Tørnes det er s.. tragikomisk at høre på jeres kommenta

Ja, Ulla Tørnes det er s.. tragikomisk at høre på alle jer politikeres tåbelige kommentarer!!!

Fordi nogle går for en sulteløn så skal de personer der har omkring 10.000 om måneden selvfølgelig i.flg. jer politikere have endnu mindre??? Og de ligger bare på sofaen?? Og der er brug for alle mand??? Hvor rigtigt synes du selv lige det lyder, Ulla Tørnes!! I aner simpelt hen ikke hvordan tingene ude i samfundet hænger sammen - men vi må da håbe at i selv får af jeres egen medicin på et tidspunkt!!

Arbejdsløse der har betalt til deres a-kasse har jo selvfølgelig betalt så de netop ikke skal gå helt ned økonomisk i en situation hvor de bliver arbejdsløse - men det har alle i politikere hvis lige overset!!! - lige med undtagelse af EL.

Regeringen skal ikke tro at fordi de slipper ovennævnte tal ud til alle de arbejdsløse i julegave at de kan gemme deres svinestreger og uduelige akutpakker bag disse tal. Men de arbejdsløse skal da lige have en ekstra sviner i julegave.

Tro ikke at vi glemmer alle jeres svinestreger - SF skal nok få men mening ved valget ude i kommunerne lige om lidt - i får aldrig mere min opbakning. SNYDERE!!

Hvor er PRESSEN??

De borgerlige hyler over noget som også var under VKO....

Det er jo helt fiktivt

eftersom de her 14.250 mennesker alligevel går på arbejde. Og hvorfor? Fordi det sgu da på alle mulige måder kan betale sig at arbejde. Der er bestemt ingen grund til at være misundelig på de ledige. Ta' dog lige og styr jer.

Lønnen er for lav.

Det eneste det viser er at mindstelønnen i landet er for lav.

NEJ -

Overførselsindkomsterne er for høje !!!

Hvis lønningerne hæves vil Danmarks konkurrenceevne blive endnu værre - med YDERLIGERE tab af arbejdspladser som følge.

Til T Hansen - hvilken konkurrenceevne?? skatteundragelse??

Til T Hansen- hvilken konkurrenceevne?? den konkurrence virksomhederne har om at betale mindst mulig skat i Danmark??

Var det 3/4 af alle virksomheder der ikke betaler skat i Danmark og dermed ikke bidrager en s... til fællesskabet - men er "NYDERE" og man skal jo YDE for man kan NYDE!! Ved i jo nok!! Virksomhederne har perfekte forhold i Danmark og mange har jo også været her i rigtig mange år - og ikke betalt en s... i alle de rigtig mange år!! FØJ og de bliver jo nok ikke her hvis det vitterligt har givet underskud i alle disse år??

Nej, istedet for at jagte alle arbejdsløse som alle politikerene ynder at gøre (EL undtaget) så må vi stå sammen og kræve skat af de virksomheder som undrager!!!

Øhhn.

Husk at de virksomheder jo har medarbejder der betaler en meget høj skat af en høj løn,i forhold til mange andre lande vi samlinger os med. Virksomhederne unddrager jo ikke skat, de bruger de regler der findes. Vi burde oplyses noget mere i Danmark omkring dette emne, måske skulle Holger K. Lave en liste der viser de enkelte firmaers medarbejders samlede skatte betaling til staten, som bruger pengene til alt muligt mærkeligt. Husk at 42 procent at indtægterne til staten kommer fra samlede personskatten ( amb , personlig indkomst osv ) ..

Ja men så ...

... bidrager virksomhederne med et masse andre skatter og afgifter - bl.a. energiafgifter og mange andre virksomhedsrettede afgifter - som de ikke kan undgå at betale, uanset om de er danske eller udenlandske.

Det fremgår bare ikke af Holger Ks simplificerede "trofæliste" - det ville blive for kompliceret, som Holger K sagde.

Og derfor har han fået nøjagtig det ud af det, som han ville, nemlig at de nettobeløb Holger K viser opfattes som om, at virksomheder ikke bidrager med noget som helst.

Men men, marianne - tage en snak med dine venner her ...

Arbejdernes Landsbank - 0 kr. (Danske Bank: 315 mio, Nordea 1,2 mia.)
LO - 0 kr.
3F - 0 kr.
HK - 0 kr.
Forlaget Sohn - 0 kr.
A-Pressen - 0 kr.

... de kan nok forklare dig hvordan det hele hænger sammen, og hvordan man gør !!!

Hvis der er brug for alle?

Hvorfor afskediger CSC så snart ca 180 personer. Hvor er der brug for den.
De kan måske få ansættelse i Venstres partiapperat?

Det forholder sig lige omvendt. Lønningerne er for lave i dk.

Det bevise dog lige netop det modsatte..

Nemlig at lønnen for at arbejde er for lille for en meget stor del af den danske befolkning..
Her tænker jeg på "manden på gulvet" som igennem årtier har fået meget små løn stigninger. Det er ikke den offentlige hjælp som er for stor, det er simpelthen fordi at Lønningerne for rigtigt mange ikke har fulgt udviklingen i samfundet og derfor nærmer sig almisse lønnen som bla. kontant hjælps modtagere får.

Det er jo de højt lønnede som år efter år får bonusser og får høje løn stigninger, det er jo ALDRIG kassedamen..!!!!

Det gør det jo heller ikke bedre at der er kommet en form for ekstrem løn dumping med polakker som arbejder til sulte lønninger her i dk. For de lønninger kan folk jo ikke engang leje en 12m2 lejlighed og betale mad og udgifter hvis
de altså skulle betale fuld skat i dk osv.
Priserne/husleje/skatter/afgifter og hvad ved jeg er jo ekstreme.

Jeg tror ærligt talt ikke at Liberal Alliance og Især Joakim har ret mange kugler at flytte rundt med!!

Jeg kan kun sige at Danskerne må sku på barrikaderne og kræve et stop for gæste arbejdere her i krise tid, for løn dumpingen kommer til at koste jer og jeres børn rigtigt meget i fremtiden.. Ærligt talt hvis man sendte alle gæste arbejderne hjem så var der job nok til samtlige arbejdsløse personer i DK.. Det er da værd at tænke over.
HVORFOR kræver I/VI danskere ikke at vi her i krise tid først og fremmest skaffer job til vores EGNE BORGERE som betaler skat og lever deres liv her i dk, frem for at gæste arbejdere kommer og tager disse job og sender pengene hjem.
Det er jo vandvittigt at danske borgere skal gå fra hus og hjem pga. ovenstående. Nogen brancher oplever endda løndumping og pga. dette mister de arbejde og må sørme også gå fra hus og løn. Er man så uheldig man er lidt oppe i årene så er det ikke sikkert folk kan få et job igen, eller at de kan skifte branche.. Ergo ender de på forsørgelse.

I bund og grund er EU noget lort for Danmark, og jeg kan ærligt talt kun opfordre hele den danske befolkning til at tage vores politikere og smide dem ud af dk og opsætte grænsen igen. Når det er gjort så melder vi os ud af EU og ind i EFTA og så vil der ikke gå længe før vi vil se fremgang/vækst og gå fra at være en marionet dukke stat til at være en Suveræn stat igen !

Den lille mand på gulvet

Det er så trættende konstant at blive konfronteret med "den lille mand" og de nedslidte. De, der kommer med disse henvisninger må leve i en anden tid.
I hvertfald lever de i et forvrænget billede af virkeligheden, for den lille mand og de nedslidte hører fortiden til.
I dagens Danmark er der ingen, der lider virkelig nød. Af de der i øjeblikket flokkes om uddelingen af gratis julehjælp, er det max 5%, der har behovet.
De der påstår at være nødlidende skulle tage en tur med færgen til Polen og søge asyl der.

Du aner ikke hvad du snakker om

Vibeke
Du aner jo ikke hvad du snakker om, når du påstår, at der ikke findes nedslidte. Din viden om menneskers vilkår er jo skrækindjagende snæversynet.

Er lønnen for lav i Danmark ?

Har du noget statistik på det ? ellers vil jeg hævde det modsatte og sige at vi er blandt de aller mest højtlønnede og snotforkælede, men alligevel altid klar til at brokke os, befolkninger i verden.

EU er en gigantisk toldmur, som gør at andre EU lande skal købe vores varer før der handles uden for EU, (landbrugsstøtte) uden EU ville vores landbrug ikke have en chance på verdensmarkedet.

Jeg mener dit lange indlæg bygger på to påstande der er forkerte.

Vrøvl

Gider ikke at kommentere dit halvracistiske bavl, men det er ikke lønne der skal op. Det er priserne der skal ned.
Du skal beholde din købekraft, med udlandet skal have råd til at købe varer og ydelser i Danmark. Går lønnen op, sker lige det modsatte.

LA

HVIS joachim og ulla ville arbejde,var de jo nok ikke medlem af de 2 skodpartier.Se nu ULØKKEN ,han har ikke lavet dagens gerning siden han gik med aviser,efter den tid fik han en panisk skræk for at røre sig.At tylle fadbamser og skovle snitter indenbords er vist kun ULØKKEN der kalder det arbejde.

Aupair piger vil 5 doble deres indtægt.

Hvis de meldte sig arbejdsløse istedet for at knokle for rige skattebegunstigede politikere m.fl.

Du har misforstået noget...

Når man er i landet som au pair, er man ikke i et formelt ansættelsesforhold - der er tale om en særlig aftale mellem parterne, en slags kulturudveksling, hvor der tilbydes kost, logi og en smule lommepenge. Det har intet med ansættelsesforhold på det ordinære arbejdsmarked at gøre og det er slet ikke muligt at melde sig arbejdsløs på jobcenteret da au pairs har kun tilladelse til at arbejde som netop au pairs. At nogle danske familier så udnytter au pairs er en anden snak.

Nedsæt prisen på offentlig transport

Nedsæt prisen på offentlig transport. Det er åbenbart det, der er problemet.

Joachim B. Olsen er et skræmmende eksempel.

Han har aldrig haft en times produktivt arbejde og alligevel scorer han kassen. Enten som kuglestøder eller som Saxo Bank sponsoreret levebrødspolitiker.

Drop det mundlort

Du kan ikke bortforklare problemet så i stedet må du fyre lort af på budbringeren.
Hvad hjælper det?

Og de andre politikere?

Hvad med alle de andre 'levebrødpolitikere', som end ikke har færdiggjort deres uddannelser og derfor aldrig har brugt den 'produktivt'?

Hvorfor ikke?

Hvis politikerne virkelig mener, at det er så vidunderligt at leve af understøttelse eller bistandshjælp, hvorfor tager de så ikke bare deres afsked fra Folketinget og melder sig til?

Joachim B. Olsen og Ulla Tørnæs kunne så prøve en anden måde at leve arbejdsfrit på end deres sædvanlige Folketings-metode, og de ville have hele 1350 kroner i gevinst om måneden i forhold til en lavtløn. Hvor vidunderligt!

Det værste ved demokratiet er, at idioterne i Folketinget ikke kan holde deres k..., men bestandigt stiller deres dumhed til skue.

Dumhed til skue

"...stille dumhed til skue..."

Det klarer du da ganske godt selv!

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden