Udstationerede slipper for dansk skat

Udstationerede medarbejdere slipper for dansk skat, mens flæskestegen og de søde sager bliver billigere. Det lover regeringen. Enhedslisten bakker op. Venstre raser over finansieringen.

Bjarne Corydon er klar til finanslovaftale. Foto: Keld Navntoft

Regeringen vil afskaffe tre udskældte skatter og afgifter, som er blevet beskyldt for at skade virksomhedernes konkurrenceevne og koste danske arbejdspladser. Det gælder skatteforhøjelsen for udstationerede medarbejdere, som blev indført med forårets skattereform, samt fedt- og sukkerafgifterne.

Til gengæld skal de danske skatteydere betale mere i personskat i 2013, og derfor ville hverken Venstre eller de Konservative bakke op om aftalen, da de var til forhandlinger i Finansministeriet i går. Det undrer finansminister Bjarne Corydon (S).

»For den enkelte dansker er det ikke noget, der kan mærkes. Man sparer lidt på fødevarerne og betaler lidt mere i den anden ende. Det går lige op. Men for vores erhvervsliv er det virkelig en hjælpende hånd,« sagde Corydon.

Samlet set koster det regeringen knap 2,4 mia. kr. at fjerne de udskældte skatter. Penge, som regeringen kradser ind ved at nedsætte personfradraget med 900 kroner og hæve bundskatten med 0,19 procentpoint. »Det er samlet set en skatteomlægning, der ikke gør det dyrere at være dansker,« sagde finansminister Bjarne Corydon (S).

Siden forårets skattereform har der været voldsom kritik af ophævelsen af ligningslovens paragraf 33a, som betyder, at danskere, der arbejder i udlandet, skulle betale dansk skat. Både fra hjælpe- og erhvervsorganisationer, som forudså et markant fald i antallet af udstationerede medarbejdere.

Lettelse i Dansk Erhverv og hos NGOer

I Dansk Erhverv er direktør Jens Klarskov lettet over, at ændringen nu sløjfes sammen med fedt- og sukkerafgifterne.

»Det er positivt, at man slipper af med de her to forbandede afgifter plus den her skatteurimelighed over for udstationerede,« siger Jens Klarskov. Han ville dog foretrække, at regeringen fandt pengene et andet sted end på personskatterne. »For nu at sige det ligeud, er det ikke en beundringsværdig finansiering,« siger han.

Det slår imidlertid ikke skår i glæden hos Vagn Berthelsen, der er generalsekretær i Ibis og formand for NGO Forum, der samler 50 af de største danske ikke-statslige organisationer.

»Vi synes alle, at det var en skidt måde, man havde sat 33a sammen på. Den underminerede udviklingsbistanden, som man havde forhøjet lidt i kroner og øre. Man tog det tilbage igen med den her ordning. Det er rigtig godt, at de fjerner den,« siger Vagn Berthelsen.

Selv om Venstre også har haft et ønske om at komme af med de tre skatter og afgifter, så er chefforhandler Peter Christensen vred over, at regeringen ikke vil finde en anden finansiering. »Vi har fået et tilbud, der ikke er til forhandling. Det må vi studere nærmere. Det er overraskende, at det slet ikke er til diskussion,« sagde Peter Christensen, da han forlod Finansministeriet i går eftermiddag.

Ifølge ham var Venstre på det tidspunkt ude af forhandlingerne. I løbet af aftenen brugte Venstres forhandlere deres tid på at nærstudere regeringens forslag, men kom ikke med nye meldinger.

Helt fint med Enhedslisten

Enhedslisten er med på at afskaffe afgifterne og paragraf 33a, så længe forslaget ikke øger uligheden i samfundet. Det forventer partiets finansordfører, Frank Aaen, ikke, at det gør. Han kan tilmed leve med at indfri de danske virksomheders krav om at droppe beskatningen af udstationerede.

»Paragraf 33a var heller ikke et yndlingstema hos os, fordi bistandsorganisationerne også ville blive ramt. Men afskaffelsen er ikke født hos os,« siger Frank Aaen.

Kommentarer

Hvorfor ikke bare stemme imod

Når nu de borgerlige partier har så meget imod aftalerne, hvorfor gør man så ikke langt om længe noget ved sagerne og stemmer imod finansloven?? Glem dog al den forkvaklede polemik om hvad man tidligere har gjort eller ikke gjort. En blank stemme her er lige så god som en "ja"-stemme. Som borgerlig vælger ville jeg foretrække, at man nu fik indblik i hvor de borgerlige reelt står!!!

usendte soldater?

Hvad vil det betyde for udsendte soldater?...vil de få mere ud af den i forvejen ekstreme lave løn de får?

I øvrigt er det ikke lønningerne der forhindrer konkurrenceevnen - men det faktum at alt er på aktier efterhånden, så der er helt enkelt flere der skal dele et overskud..så fokus er flyttet fra medarb. til aktionærerne.

Regeringensgrundlaget var en markant sænkelse af personskatten..

Regeringensgrundlaget var en markant sænkelse af personskatten og ved først kommende lejlighed hæver regeringen personskatten...det er da ynkeligt og viser endnu engang at hver gang den nuværende regering siger en ting ender den med at gøre det stik modsatte!

Ja ja Corydon ...

... din "det er ikke dyrere at være dansker" er en sandhed med modifikationer.

For S SF R EL har jo samtidig forhøjet afgifterne på el med 2,4 mia til 2020, gennem omlægning af støtten til solenergi - den regning overlades til elforbrugerne (kan læses andet sted på B.dk).

Men, den dårlige meddelelse er blevet overladt til energiministeren, så Corydon selv slipper for det.

Så, Corydon - samlet er det igen i år blevet dyrere at være dansker og skal bidrage til verdens dyreste "sociale cirkus" - og velfærdssamfunder, der altid er der for de svage - f.eks. dem der falder ud af A-kassen fra januar 2013 !!!

Ikke sandt, Corydon - det har Poul Nyrup og Marianne Jelved jo prædiket i hele 1990erne.

Uanset hvordan man ser på det - S SF R EL skaber ikke stabilitet i det danske samfund og tro på fremtiden.

Det er jo kun på grund af massiv omtale af fedtafgifter og udstationeringsskatten, at der er sket ændringer - ellers var det jo bare "kørt i gennem som venste hånds arbejde".

Og, Corydon - du mangler fortsat at dokumenterer at der kommer de 10.000+ arbejdspladser i 2012, som du har talt så meget om siden maj 2012 med alle S SF R "krisepakkerne" - seneste statistik viser stigende ledighed i september www.dst.dk/pukora/epub/Nyt/2012/NR546.pdf ligeledes er antallet af konkurser og virksomhedslukninger stigende.

Husk også, Codydon - du har lovet 21.000 NYE arbejdspladser i 2013 med alle S SF Rs nye "krisepakker". Altså ikke kun de 12.500 "pseudo job" der skal komme ud af "akut krise pakken".

Spørgsmålet er jo efterhånden Corydon, om ikke Danmarks krise bibeholdes med S SF R "krisepakker" og den uro og usikkerhed som S SF R skaber i det danske samfund med alle jeres politiske og sociale eksperimenter.

.

.

Helle har en plan

Den eneste grund til, at udstationerede ikke skal betale skat ligger jo lige til venstrebenet. Helle skal ned og have en toppost i EU, og så skulle budgettet jo nødig falde fra hinanden på grund af dansk skat. Helle lader sig udstationere af partiet - vupti, så er den klaret.

Hvorfor er jeg ikke overrasket over kreativiteten.

Har lige opsagt mit kabeltv

For at modvirke regeringens tyveri af mine penge. Et sted skal de jo komme fra.
Alt efter hvad de mere finder på kan det tænkes at folkekirken endelig også får sparket. Der er også de 250 jeg giver om måneden til UNICEF, de kan godt nok trækkes fra i skat de fleste af dem.

Men pengene kommer jo ikke ud af den blå luft.

Glem det

Den korrupte EU-Kommission vil i forvejen kradse samtlige skatter ind på alle tænkelige planer, importere hundredetusinder af muslimer til Europa og ellers grine ad befolkningen.

Paradokset.

Afgifterne var en mulighed for at skrue yderligt op i detailhandelen.
Lur mig,om priserne falder, tilsvarende med en afgiftslettelse, eller om smørpakkerne igen sælges i halve pund, til samme pris som før.

Uanset.

900,- i reduktion på personfradraget for en lavtlønnet, er trods alt, lettere fordøjeligt, end afgifter der der langt overstiget det beløb.
Afgifter, der betalte skattelettelser for de der havde så rigeligt råd til oksemørbraden - for de, er 900,- et lille beløb, i bytte for minimering i afgifter, der betyder alverden, for mennesker der i forvejen kæmper for, at få tingene til at hænge sammen....

-

Først indfører man afgifter, som alle er enige om er noget skrammel. Så "fjerner" man efterfølgende de samme afgifter, og så ikke alligevel. I stedet stiger personskatterne.

Sig mig, hvad regner finansministeren egentlig vælgerne for, blinde og døve idioter??

Hængekøje-partiet.

Venstre raser over alt. Så er de fri for at tage ansvar for noget som helst og kan blive liggende i hængekøjen.

ja -

Ja men venstre har jo også en baggårdsaftale med RV om at vælte regeringen hurtigst muligt!!!...hvorefter RV skal erstatte DF som støtteparti.....det bliver mere og mere indlysende.

- og jeg fatter ikke at S-baglandet ikke gør mere oprør og skubber RV væk og bringer DF ind som DERES støtteparti!!!

HTS gør ikke noget godt for S!!

Uanset.

Afgifter på livsfornødenheder, vil uundværligt vende den tunge ende nedad, og gøre det endnu sværere for de der har det svært -

Destruktivt. Regeringen mangler fuldstændig nye visioner.

At finansiere evt. kommende fjernelse af sukker/fedtafgifter plus de utiltalende ekstraskatter for udstationerede danskere ved at forhøje personskatterne - her bundfradraget - er jo det "rene nonsens". Vi har et af verdens højeste skattetryk (selv om vi burde være lidt af et smørhul) og nu barsler disse uduelige S SF R + EL'folk med ren og pure hokuspokus omfordeligs-skattepolitik i stedet for at finde de rigtige nødvendige besparelser i den offentlige sektor gerne også med f.eks. lidt mere brugerbetaling. Hvad vil HTS og Co. gøre for at sætte skub i det private erhvervsliv: Intet åbenbart - der mangler totalt et regeringsudspil og en væsentlig/stærk erhvervsvækstpakke !.

.

.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden