Unge SFere vil finansiere DR over skatten | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Unge SFere vil finansiere DR over skatten

Bidraget til DR skal være afhængig af den personlige indkomst, mener SFs ungdomsparti, der opfordrer regeringen til at afskaffe licensbetalingen.

Michael Ørtz Christiansen, Berlingske Nyhedsbureau
ARKIVFOTO. De unges utilfredshed med DR skal ifølge SFUs landsformand blandt andet ses i lyset af den høje, årlige medielicens. Her ses værterne ved DRs Melodi Grand Prix 2012, Louise Wolff og Emil Thorup. Foto: Camilla Rønde

Drop det håbløst forældede licenssystem og opkræv pengene til DR over skatten.

Opfordringen kommer fra SF Ungdom (SFU), efter 45 procent af de 18-35-årige i en Gallup-måling for Berlingske erklærer sig klar til at droppe DR, hvis de kan slippe for at betale licens. Den unge utilfredshed med DR skal ifølge SFUs landsformand, Carl Valentin, blandt andet ses i lyset af den høje, årlige medielicens på 2.436 kroner.

»Når man er studerende og skal betale licens, så rammer det en rigtig hårdt. Hvis man gør det over skatten, sikrer man, at det bliver progressivt indrettet, så det ikke rammer de unge så hårdt. Det er langt mere retfærdigt, at det fordeles efter indkomst,« siger Carl Valentin.

Læs mere: Unge klar til at droppe DR

Han mener også, at en skattefinansiering af DR vil spare os for en masse bureaukrati, da man i så fald ikke længere skal tjekke, om der er sortseere.

»Det er fuldstændig håbløst at kigge på det på den måde, da man kan se, at stort set alle mennesker på en eller anden måde har adgang til TV eller internet,« siger Carl Valentin.

Læs mere: Etikken er under pres i DR

Trods utilfredsheden med licenssystemet er de unge SFere dog ikke klar til at gå over til brugerbetaling, som Liberal Alliance foreslår via en abonnementsordning.

»At afskaffe public service vil være katastrofalt for demokratiet. Det er helt afgørende, at vi har en god, skattefinansieret, objektiv og reklamefri nyhedsdækning. Det får vi blandt andet med DRs kanaler, og det er vigtigt at holde fast i,« siger Carl Valentin.

Læs mere: Liberal Alliance: Man skal kunne tegne abonnement på DR

Formanden for Liberal Alliances Ungdom siger i tirsdagens udgave af Berlingske, at man roligt kan lade være med at betale licens, da det ikke har nogen konsekvenser, og Konservativ Ungdom opfordrer til en privatisering af DR.

DEBAT | Hvordan synes du, at DR skal finansieres? Bland dig i snakken her på Berlingskes Facebook-side.

Læs mere: Socialdemokrater afviser DR-abonnement

Tophistorier Gå til forsiden