V-borgmester opfordres til exit efter morfinbrug | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

V-borgmester opfordres til exit efter morfinbrug

Thomas Banke, borgmester i Fredericia, beskyldes både for morfin- og embedsmisbrug. Tilliden til ham er definitivt væk, lyder det fra Socialdemokraterne og SF i Fredericia Byråd.

Louise Kastberg
ARKIVFOTO af borgmester i Fredericia Thomas Banke. Foto: Claus Fisker

Fredericias 31-årige borgmester, Thomas Banke (V), der fredag valgte at gå på orlov på grund af den senere tids beskyldninger om morfin- og embedsmisbrug, opfordres nu til at trække sig. Bag opfordringen står Socialdemokraterne og SF, skriver BT.dk.

- Vores tillid til borgmesteren er definitivt væk og kan ikke genskabes, lyder det i en pressemeddelelse fra S og SF, der nu fremlægger dokumentation for, at Thomas Banke har haft rod i regnskaberne.

De to partier har modtaget aktindsigt i borgmesterens kørselsregnskaber og hans brug af kommunalt kontokort.

- Vi kan konstatere, at der har været stort rod og mange private træk på kontokortet, hvilket er helt uacceptabelt. Vi ønsker, at der kommer fuld klarhed over, hvad der er foregået, skriver de.

Ifølge byrådsmedlem Marianne Thomsen (SF) er der ikke tale om de store beløb.

- Men der er tale om rigtig mange tilfælde, hvor der er givet urigtige oplysninger. Han har fået gentagne advarsler, og retningslinjerne er blevet trukket op mange gange, men alligevel fortsætter det, siger hun til Fredericia Dagblad.

I pressemeddelelsen opfordrer S og SF desuden borgmesteren til at modtage behandling for »sit åbenlyse morfinmisbrug«, der skulle være opstået i forbindelse med en række tandoperationer – og ifølge flere af hans kolleger i byrådet har påvirket hans virke som borgmester.

På Facebook begrunder Thomas Banke dog ikke sin pludselige exit med morfinmisbrug, men med de seneste måneders intense medieopmærksomhed.

- Det har, med de mange spørgsmål det har rejst, fungeret som et usædvanligt hårdt pres på mig selv, men endnu værre; også på min familie og mine nærmeste. Jeg er derfor nu kommet til den konklusion, at jeg er nødt til at trække stikket ud, skriver han på sin profil.

Læs mere: Borgmester lover at trappe ned på morfinen

SFeren Marianne Thomsen vil overfor P4 Trekanten ikke afvise, at der kan blive tale om en politianmeldelse i forbindelse med sagen.

Formanden for Venstres byrådsgruppe i Fredericia, Peter Hvejsel, har ifølge P4 Trekanten ingen kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

Tophistorier Gå til forsiden