V giver grønt lys til forsøg med gruppeeksamen | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

V giver grønt lys til forsøg med gruppeeksamen

Venstre bakker op om børne- og undervisningsminister Christine Antorinis beslutning om at lave forsøg med gruppeeksamener i folkeskolen. Det er vi ikke bange for, lyder det fra Venstre.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau
Gruppeeksamener - eller gruppeprøver, som det hedder i folkeskolen - blev indført i 1997, men afskaffet igen i 2005 af den borgerlige regering. Efterfølgende har Venstre ændret holdning til gruppeprøverne, men gruppeprøver skal kun finde sted i de fag, hvor det giver mening, lyder det fra Karen Ellemann (V). Her et billede af en demonstration imod daværende undervisningsminister Bertel Haarder og VK-regeringens afskaffelse af gruppeeksamen. Foto: Jeppe Michael Jensen

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) giver nu landets folkeskoler mulighed for at lave forsøg med gruppeeksamener, og det giver god mening, lyder det fra Venstres folkeskoleordfører, Karen Ellemann (V).

Hun kalder det oplagt, at prøverne i folkeskolen i højere grad kommer til at afspejle undervisningsformen.

- Det, der er afgørende for os, er, at man bliver bedømt individuelt, men det er oplagt, at man laver forsøgene i de fag, der er kendetegnede ved, at der har fundet gruppearbejde sted, så eksamensformen afspejler undervisningssituationen, siger Karen Ellemann til Berlingske Nyhedsbureau.

Gruppeeksamener - eller gruppeprøver, som det hedder i folkeskolen - blev indført i 1997, men afskaffet igen i 2005 af den borgerlige regering. Efterfølgende har Venstre ændret holdning til gruppeprøverne, men gruppeprøver skal kun finde sted i de fag, hvor det giver mening, lyder det fra Karen Ellemann.

- Det er helt naturligt, at man afprøver forskellige ting. Men det er ikke ensbetydende med, at vi nu skulle gå ind for, at man kun laver gruppeeksamener som afgangsprøver. Det gør vi ikke, siger Karen Ellemann, der peger på, at visse færdigheder, for eksempel retstavning eller færdighedsregning, ikke kan bedømmes via en gruppeeksamen.

Regeringen har for kort tid siden præsenteret sit udspil til en reform af folkeskolen. Gruppeeksamener er dog ikke en del af udspillet, og Karen Ellemann forventer ikke, at det vil blive en del af reform-diskussionen.

- Nej, det gør jeg ikke, fordi vi kommer ikke til at kende resultaterne af de forsøg, der iværksættes nu, siger hun.

Den tidligere regeringsmakker, de Konservative, er skuffet over Venstres holdning.

- Det bliver lidt hippiesnak. Skal vi også sidde i rundkreds? Jeg deler ikke Venstres holdning, og det lader til, at Karen Ellemann nu ligger tæt op ad regeringen, siger uddannelsesordfører Mai Henriksen (K) til Politiken.

Tophistorier Gå til forsiden