V: Regeringen skaber ikke job her og nu | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

V: Regeringen skaber ikke job her og nu

Regeringens sænkning af selskabsskatten er et skridt i den rigtige retning, men den løser ikke den aktuelle jobmangel, mener Venstres Peter Christensen.

Mads Mostrup Jensen, Berlingske Nyhedsbureau
»Jeg er overrasket over, hvor lavt regeringens ambitionsniveau er. Statsministeren havde annonceret en jobpakke, men i stedet får vi nogle initiativer, der ikke giver job nu og her,« siger finansordfører Peter Christensen (V). Arkivfoto Foto: Torkil Adsersen

Der er skattelettelser til erhvervslivet på vej. Regeringen vil ifølge TV 2 snart præsentere en pakke, der blandt andet sænker selskabsskatten fra 25 til 22 procent.

Målet er at styrke den danske konkurrenceevne, men ifølge Venstre er skattelettelesen langt fra nok til at løse de aktuelle problemer med arbejdsløshed.

»Jeg er overrasket over, hvor lavt regeringens ambitionsniveau er. Statsministeren havde annonceret en jobpakke, men i stedet får vi nogle initiativer, der ikke giver job nu og her,« siger finansordfører Peter Christensen (V).

»Hvor er for eksempel boligjobordningen, der giver fradrag til renoveringer og rengøring i de danske hjem? Hvor er opgøret med afgifterne, der gør livet sværere for virksomhederne,« spørger han.

Peter Christensen medgiver dog, at skattelettelsen er et skridt i den rigtige retning set med Venstres øjne. Der er behov for at styrke konkurrenceevnen, også på længere sigt, og her er en lavere selskabsskat en vigtig faktor, mener han.

»Problemet er, at regeringen fører en zig-zag-kurs, hvor de jævnligt øger skatter og afgifter. Det er godt at sænke selskabsskatten, men det opvejer ikke de ulykker, som regeringen har lavet med Enhedslisten,« siger Venstres finansordfører.

Ifølge Berlingskes oplysninger vil konkurrenceevnepakken blive fremlagt i løbet af den kommende uge.

Tophistorier Gå til forsiden