V-topfolk: Godt at Banke går | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

V-topfolk: Godt at Banke går

Thomas Bankes beslutning om at trække sig er den eneste rigtige, lyder det fra to af Venstres kommunale topfolk.

Mads Mostrup Jensen, Berlingske Nyhedsbureau
Den 31-årige Thomas Banke oplyste på et pressemøde torsdag d.10. januar 2013, at han trækker sig som borgmester i Fredericia. Foto: Fotografhuset Brian Rasmussen

Thomas Banke (V) trækker sig som borgmester i Fredericia. Det glæder to af hans partifæller, Venstre-borgmesteren Lars Krarup fra Herning og den nyligt afgåede borgmester i Rudersdal, Erik Fabrin.

- Det er det eneste, han kan gøre. Det er på høje tid, siger Erik Fabrin til Berlingske Nyhedsbureau.

- Det er en nødvendig beslutning oven på den tumult, der desværre har været i Fredericia. Hvis man som borgmester ikke har tillid i byrådet, er det et problem både for borgmesteren og for kommunen. Derfor er man nødt til at drage sådan en konklusion, siger Lars Krarup, der er borgmester i Herning Kommune.

Erik Fabrin, der også er næstformand i Kommunernes Landsforening, fastholder, at borgmestre ikke skal kunne væltes, hvis byrådet ikke er tilfredse med dem.

- Det stiller til gengæld et vigtigt krav til selvdisciplin, nemlig at hvis man af den ene eller den anden grund agerer sådan, at et flertal ikke har tillid til en, så skal man selv drage konsekvensen og gå, siger Fabrin.

- Hvis man ikke har forstået, at en borgmester kun kan agere i samarbejde med kommunalbestyrelsen, så har man ikke forstået noget, fastslår han.

Lars Krarup understreger, at sagen først og fremmest har haft konsekvenser for Fredericias anseelse.

- Den har været skadelig for Venstre i Fredericia, for byen og kommunen Fredericia, men jeg mener ikke, at den har skadet Venstre på landsplan, siger Herning-borgmesteren.

Tophistorier Gå til forsiden