V: Vi skal ikke tage ansvar for enhver pris

Venstre afviser, at de skulle have søgt flere kompromisser under forhandlingerne om finansloven.

Venstres forhandlerhold, Peter Christensen og Ellen Trane Nørby, på vej til forhandlinger i finansministeriet. Foto: Jens Astrup

I en rundspørge, Gallup har foretaget for Berlingske, svarer 88 procent af blå bloks vælgere, at de mener, at det er vigtigt, at Venstre har fokus på at indgå aftaler med regeringen for at få gennemført mest mulig borgerlig politik.

På trods af det store ønske fra de borgerlige vælgere ser politisk ordfører i Venstre, Ellen Trane Nørby, ikke grund til selvransagelse her to dage efter, at regeringen indgik hovedaftalen om næste års finanslov med Enhedslisten.

- Vi kan jo ikke tvinge regeringen til at vælge en mere ansvarlig vej sammen med os. Vi forsøgte med vores udspil at komme med et realistisk bud på en aftale. Der var mange elementer, vi undlod at tage med, fordi vi vidste, at det ville være en rød klud for regeringen. I stedet sagde vi, at vi har sådan set det klare ønske at lave en aftale, og derfor kommer vi også med et realistisk bud. Desværre kom det i højere grad til at handle om parterapi med Enhedslisten for at komme sig oven på sommerens skattereform, forklarer Ellen Trane Nørby.

Læs mere: Vælgerne havde foretrukket en blå finanslov

Med de krav, som regeringen stillede under forhandlingerne, mener hun ikke, at det ville give mening, at indgå kompromisser med det formål at pleje vælgerstemningen. Hun fremhæver, at Venstre har taget masser ansvar i kraft af, at partiet har været med i en lang række aftaler i løbet af det sidste år - blandt andet skatte- og energiaftalen og førtidspensions- og fleksjobreformen.

- Vi skal ikke tage ansvar for enhver pris. Når regeringens udspil ikke harmonerer med vores bud på, hvordan man skaber arbejdspladser i Danmark, så skal vi selvfølgelig ikke sige ja. Det, tror jeg, sådan set også de 88 procent er enige i, for det handler om at få de rigtige resultater, siger Ellen Trane Nørby.

Ifølge Gallups rundspørge mener 45 procent af de adspurgte, at Venstre har været mere drevet af spin og taktik, end af at levere politiske resultater. Den påstand afviser Venstres politiske ordfører "blankt".

Læs mere: Vælgerne havde foretrukket en blå finanslov

- Det, der har været væsentligt for os i forhold til den her finanslov, har været, at skabe arbejdsplader i Danmark. Det har været det, som vi ville måle finansloven på. Jeg ved godt, at finansminister Bjarne Corydon i et desperat har forsøgt at dreje fokus væk fra, at regeringen ikke har haft noget ønske om at lette byrderne for danske erhvervsliv, har behov for at gå ud med beskyldninger mod alle andre. Men det at skabe arbejdsplader handler ikke om spin og taktik, det handler om ren politik, siger hun.

Læs mere: Det mener danskerne om finansloven 2013

Kommentarer

ingen efterlysning.

Det er da vanvittigt at efterlyse nogen som ikke er savnet.
Det er absolut det bedste Venstre har gjort i de sidste 11 år.

Når nu kassen bliver gjort op så vil det ganske land glæde sig over at Venstres overbudspolitik ikke har nydt fremme.

Ud til håndvasken med dem, feddet sidder fast, jeg tror at Hr. Ahrentsen havde ret da han sagde at de ryger sjov tobak i Venstre.

Lad os håbe at Venstre bliver hvor de er - de har lavet u-Løkker nok.

Regeringens taktiske svigt

Lad være at bebrejde Venstre for ikke at være med i Finansloven. Regeringen havde brug for en aftale med Enhedslisten for at behage de oprørske elementer i både S og SF, og især sidstnævntes nye formand skulle tilgodeses. Det er direkte naivt at tro, at Corydon ønskede et forlig med Venstre, og når Statsministerinden på dagens pressemøde efterfølgende både roser Enhedslisten og skoser Venstre, viser det blot endnu engang, hvor komplet utroværdig denne parodi af en statsminister er.

Venstre mangler ansvarlighed!!!!

Det er Venstre som tænker i spin/taktik, samtidig med at partiet stort set ikke påtager sig noget ansvar.

Der er Venstre som har sovet godt og grundigt i 10 år, hvor de havde regeringsmagten.
Her soldede de det hele op i en uansvarlig fest hvor manglende styring af finanssektor var en af årsagerne, og man holdt sig ligeledes fra effektivisering af den offentlige sektor, og savnede modet til at forbedre konkurrenceevnen. Den tidligere regering har vist samme adfærd som ledelsen i SAS, hvor fremsynethed ikke ligefrem har været kompetence.

Hvis Venstre havde vist ansvar under forhandling om finansloven, havde vi også i år 2013 haft en job-boligordning til glæde for samfundet som helhed. Denne ordning har holdt gang i hjulene for såvel håndværkere som håndværksmestre i hele landet.
Det er en politisk skandale, at hverken Venstre eller Socialdemkratiet i strenge nedgangstider ikke har evnet at se betydningen af denne ordning.

Venstre kom dog her og nu i gang med et samarbejde med regeringen, om løntilbageholdenhed/lønnedgang - forsikringsordninger efter udløb af dengpengeperioden - effektivisering af den offentlige sektor - stop stigningen i offentlige udgifter, herunder langsigtede løsninger på udfasning af folkepensionen.

Selvfølgelig foretrækker de fleste en finanslov hvor Venstre er med. Derfor er det en sørgelig konstatering, at Venstre ikke udviser mere ansvarlighed i det daglige arbejde.

Vesntre vis ansvarlighed, og etabler et formaliseret samarbejde med regeringen så vi undgår, at regeringen 'træder vande' sammen med Enhedslisten'. Her forebedres konkurrenceevnen ikke tilstrækkeligt, og derfor har Venstre et alt for stort ansvar, til dagligt blot at spinne fra hængekøjen frem til næste valg.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden