»Vælgerne fravælger S i protest over løftebrud«

Socialdemokratiets historisk lave 16,5 procent af stemmerne skyldes, at løftebrudsdebatten fortsat klæber til statsministeren, vurderer to politiske eksperter.

Michala Rask Mikkelsen Simon Windfeld Møller, Berlingske Nyhedsbureau

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vågner i dag op til den laveste vælgertilslutning siden 1990, hvor Greens Analyseinstitut lavede den første måling af samme slags for Børsen.

Jesper Termansen, politisk redaktør på Radio24syv, vurderer, at lavpunktet blandt andet skyldes den gamle løftebrudsdiskussion, »der bliver ved med at klæbe til Helle Thorning-Schmidt«.

- Samtidig går det stadig ikke godt med økonomien, og så mangler hun at levere på jobs, siger han.

Læs mere: Katastrofal lav tilslutning til Socialdemokraterne

I meningsmålingen ligger Venstre stille med 32,9 procent mod 33,1 procent i sidste måned. Jesper Termansen mener dog, at der i højere grad er tale om et fravalg af Socialdemokraterne frem for et tilvalg af Venstre.

- Halvdelen af landets befolkning er ikke pludselig blevet liberale, men der skal ikke så meget til, før denne her midtergruppe beslutter sig for at stemme enten V eller DF i stedet for S. Det er en gruppe, der er impulsstyret, og når man er utilfreds med Socialdemokraterne, bliver det et protestvalg, hvor man vælger oppositionen, forklarer han.

Læs mere: »Ærlige svar« giver Venstre flot meningsmåling

Thomas Larsen, politisk kommentator på Berlingske, mener, at »Socialdemokratiet er ude af takt med sine vælgere i et historisk omfang«.

- Det her handler slet ikke om kommunikation, det handler om politikken, konstaterer han.

Ej heller er det hjælpsomt for en socialdemokratisk formand, når en gammel kollega og tidligere partiformand som Poul Nyrup Rasmussen på Socialdemokraternes kongres i Aalborg går op og »trækker tæppet væk under Thorning på det allermest ømme punkt i øjeblikket, nemlig dagpengediskussionen«, mener Jesper Termansen.

- Nyrup sagde, at hvis bare statsministeren ellers gad at tage en diskussion med Margrethe Vestager (R) og sætte hende på plads, så kunne Socialdemokraterne sagtens ordne det problem. Det er ikke noget, der høster anerkendelse hos de vælgere, som synes, det er for galt, at en socialdemokratisk ledet regering står vagt om nogle dagpengeforringelser, de ikke en gang selv har vedtaget, fortæller Jesper Termansen.

Også Thomas Larsen peger på dagpengestriden.

- Den er stadig uløst. Vi har set en statsminister, der gang på gang har sagt, at hun ikke vil gøre mere for at hjælpe de ledige, der ryger ud af systemet fra årsskiftet. Jeg tror ganske enkelt, at det ikke er godt nok for en hel masse socialdemokratiske vælgere. De mener, at det er helt forkert, at regeringen ikke gør mere. Derfor er statsministeren helt ude af samklang med sine vælgere, siger Thomas Larsen.

Kommentarer

HTS siger hun har is i maven!

Hun fastholder at ville videreføre sine politiske modstanderes politik, selv om det er åbentlys, at hendes bagland falder fra i hobetal.
Når man gør sådan noget, så har man ikke "Is i maven", man har "jord i hovedet"!

Noget, der ikke stemmer

Hvis det er løftebruddene, hvorfor blev hun så genvalgt på kongressen?
Hvis det er dårlig kommunikation, hvorfor har fornyede formuleringer så ikke hjulpet?
Hvis det er modstand mod den blå politik, hvorfor er vælgerne så gået til Venstre og DF?
Nej, det handler om autencitet. HTS er uautentisk, insubstantiel og ser forkert ud i forhold til sit budskab. Det behøver man ikke tilhøre et specielt parti - eller være Thomas Larsen - for at se. Det ligger i generne, vi er født med evnen til at aflæse hinanden.
Hos HTS mangler både logikken, autenciteten og mimikken.
Derfor!

Paradoksalt og en misset pointe

Der er ikke begået løftebrud af nævneværdig karakter. Har man ikke flertal for noget kan man jo af indlysende grunde ikke gennemføre det. Det handler om at tælle til 90 og se hvem der vil være med til hvad. Og de radikale vil kun være med til radikal politik.

Det paradoksale er jo at S og SF i høj grad gennemfører blå politik, der er aftalt i forlig som de Radikale har indgået med den tidligere regering. Og eftersom de radikale selv efter et nyvalg, hvor man normalt kan ændre eller forkaste forlig ikke har villet det, er de dem der skal fokuseres på. Hvad er det de har taget med i regeringen.

Forløbet i det forgangne år indikerer at netop den lange process med forhandlingerne om regeringsgrundlaget, var alt andet end uproblematiske og de radikales fastholden af indgåede forlig før valget, sikkert er grunden til det tog så lang tid. De radikale har kort og godt lykkedes med at videreføre en anden regerings politik langt ind i en ny regering. Og har det vel perfekt med det. Det er jo deres politik.

At de så er med til at sætte et indtil videre ukendt antal folk fra hus of hjem er de åbenbart ligeglade med. Uanset det på sigt kun kan have negative effekter langt ud i fremtiden. Man skal huske de afledte effekter af en økonomisk deroute (for almindelige mennesker) har masser af følgevirkninger. Det går ud over børnene og det kommer vi så til at samle op efter fremadrettet.

Det er jo ikke ligesom Amagerbanken der lader nogen af deres fallenter bo i de kæmpevillaer de skylder penge på for at de kan passe på dem... Men nu er de radikales vælgere jo heller ikke almindelige mennesker. Det er elitære veluddannede, navlepillere der er sig selv nok.

Det drejer sig ikke om løftebrudsdebatten!

Det er ikke debatten om løftebruddene der er årsag til at S, SF står skidt. Det er at de fremturede med løgne, fortielser og tomme løfter, og at det er ret klart at det de vil er magten og de fordele der følger med. De har ingen politisk rygrad, de har ikke begreb om hvordan man skaber vækst.

Når vores statsminister stiller sig på talerstolen og i ramme alvår siger at danske industriarbejdere ikke skal konkurrere med Spanske, Portugisiske, Polske overenskomster, så viser damen at hun på ingen måde fatter at DET GØR DE ALLEREDE. Udover at en Dansk industriarbejder skal konkurrere med disse lønninger, SÅ SKAL HAN/HUN OGSÅ SLÆBE RUNDT PÅ VERDENS DYRESTE OFFENTLIGE SEKTOR.

Det er direkte uvidende eller ubegavet. Det er selvmål der er Öslem Cekic værdige. Vi har en regering hvor alle ministre har været med undtagelse af gammelkommunisten Ole Sohn har været på offentlig forsørgelse hele livet, og tror at man blot kan snakke sig fra realiteterne.

Socidemokratiet falder af samme årsag som kejseren i H.C. Andersens eventyr

Eller også....

har det noget at gøre med, at den parlamentariske sammensætning gør, at den førte politik bliver anderledes end den, for venstrefløjen, ønskværdige af slagsen.
Det er dog for kedeligt at himle op om, da det ikke er nær så polariserende for den politiske debat. Næ, hvis man istedet bliver ved med at råbe på 'løftebrud' og henvise til ligegyldige meningsmålinger, så bliver det til sidst til en sandhed. I stedet for eksempelvis at fremhæve afskaffelse af fattigdomsydelsen eller skattereformen. Må jeg citere mandag morgen - "Ud af 315 fælles forslag fra S og SF – lige fra talrige store reformer, økonomisk kickstart og vækststrategi til asylcentre og kollektiv trafik – er 270 forslag enten gennemført, påbegyndt eller en del af regeringsgrundlaget". 14 procent af løfterne er droppet. Fordi den parlamentariske sammensætning ikke er FOR at gennemføre det. - Selv fedtskatten er gjort til et af regeringens taberprojekter på trods af, at det var den tidligere regering, der søsatte det. Suk!

Logisk udvikling

Partier som udviser ansvarlighed har det hårdt i Danmark. Vælgerne blev i mange år købt at Anders Fog, og det er der ikke mere råd til.

Når et parti ikke er i balance med sine vælgere flytter vælgerne til andre partier. Konservative - SF - S har og vil få straffen for at udvise ansvarlighed, men hvor deres politik er i ubalance med deres kernevælgere.

Det er et problem, at politisk ansvarlighed i dag 'staffes', alt imens overbydere - drømmere og politikere i hængekøjen belønnes.

Til: Sven Reinhold Jensen

Til: Sven Reinhold Jensen

Det er bestemt ikke ansvarligt at lade mange tusinde mennesker stå med en indtægt på 0 kroner lige om lidt når de falder ud af dagpengsystemet og vel at mærke folk der har bidraget til fællesskabet med massevis af skattekroner da de var i arbejde og for at man kan give skattelettelser og allermest til dem der i forvejen har allermest og det skal selvfølge straffes -

Statsministeren kan ikke tillade sig at lade så mange mennesker gå runde i så utryg en situation - hun burde netop gå forrest og sørge for tryghed for sit folk!!

Regeringen har ændret mange gange på regeringsgrundlaget og de kan ikke gemme sig bag det - de kan hvad de vil og de kan skaffe penge til hvad de vil det er et spørgsmål om prioritering.

S og SF skal nok få vælgernes dom hvis ikke før så når der er valg i kommunerne lige om lidt!! SNYDERE!!!

Kære Marianne

Hverken S eller SF stemte for at dagpengeperioden skulle nedsættes. Men da S-SF ikke har 90 mandater, er de ikke i stand til at ændre på det billede. I stedet for at brokke dig her, skulle du mobilisere dit netværk og sørge for, at S får et større antal stemmer ved næste valg, så balancen i samfundet igen kan betragtes som solidarisk. Du skubber i stedet dig selv i armene på en ny VK-regering, der, hvis de får lov, vil skære yderligere i budgettet for arbejdsløse og bruge dem på skattelettelser til de, der har et job. Og jeg skal nok love dig for, at de vil samme lejlighed IKKE sætter dagpengeperioden op. Jeg håber, at det hjalp på din forståelse af sammenhængen. Og god weekend. PS. Her er linket til indsatsen mod arbejdsløshed jvf. VKO. http://politiken.dk/politik/ECE1772463/rystet-frank-jensen-vkos-budgetfo...

Kunne ikke være mere enig

Det er en sørgelig og uansvarlig fantast-tendens, der har ramt danskerne.

Nej - de fravælger S, fordi Løkke lokker med småkager

helt ærligt - enhver dansker ved jo, at der skal være parlamentarisk grundlag for politiske beslutninger. At S har haft visioner, som R ikke er med på, er jo bare ærgerligt. Det kan jo ikke kaldes løftebrud.

Vælgerne fravælger S, fordi de er kortsynede og egoistiske. De vil hellere have lidt skattelettelser nu, end de vil sikre en sund samfundsøkonomi til den næste generation. Det er uansvarlighed så det basker, og der må være nogle forældre derude, der stemmer på V, som er i dyb fornægtelse omkring, hvad deres visioner vil medføre for deres børn.
Ja - det gør ondt når regningen skal betales efter en regering, som har haft et kæmpe underskud på de offentlige finanser! Men hvad er alternativet? At DK skal føre økonomisk politik som Grækenland, og regne med gældssanering? Skidt med, om den næste generation får en kæmpe regning - bare JEG kan få, hvad der tilkommer mig, NU.

Jeg synes det er forfriskende med en regering, som er deres moralske og økonomiske ansvar bevidst, og jeg finder det hovedrystende, at det kun er så lille en del af befolkningen, der mener det samme og kan se ud over deres egen lille næsetip.

Ja ...

... eller også har befolkningen fået er mere realistisk syn på S / Helle Thorning-Schmidts "evner" og den rodebutik, hun har fået sat sammen.

Helle Thorning-Schmidt har haft SYV år til at forberede sit statsministerliv - alle vidste det ville komme - bare vente.

Og hvad har hun brugt de SYV år til - ingenting - se smart ud, svinge med håndtaske - lave lidt smart politisk markedsføring med Villy Søvndal i stort opsatte mediestunts, der blev pillet ned på substans og indhold hver eneste gang - ingen visoner ud over at "blive statsminister".

Men -

der er jo ingen substans i det du skriver - kun nedladenhed omkring "svinge med håndtaske" osv. Klassisk blå mandschauvinisme.

Hvordan forbereder man sig på, at overtage en kæmpe gæld, om jeg må spørge? S kunne jo ikke gøre så meget ved det voksende underskud på de offentlige finanser, så længe VKO kørte blokpolitik.

Og hvordan fører man visioner ud i livet uden parlamentarisk grundlag? Se det er også lidt svært. Man kan jo ikke klandre S for at mangle visioner, bare fordi deres politiske samarbejdspartner R ikke deler disse visioner.

Jeg kunne godt tænke mig at høre om, hvilke fantastiske visioner venstre har, hvis de da kan finde finansiering til det - men det plejer de jo som regel ikke at kunne. Derfor priser jeg mig lykkelig for, at de ikke er ved taburetten pt - jeg synes nemlig ikke, at mine børn skal betale for deres urealistiske og yderst fantasifulde forsøg på styring af samfundsøkonomien.

Tjaaa ....

... det gør man jo ved at sætte sig ind i tingene på forhånd.

Der blev et reelt underskud på statens finanser i 2011 på 35 milliarder, det kunne Bjarne C sikkert have regnet ud på egen hånd, specielt når der kun er tre fire måneder tilbage af et år - som det var i september 2011.

Der blev i stedet "markedsført" som et skræmmebillede på 88 milliarder af S under valget. Og siden har det ikke været nævnt, for det tjente jo sit formål.

S sad i hele VKO periode sammen med SF og EL og råbte "velfærdsmassakre" ved hver eneste VKO tiltag. Nu har S SF R overtaget nøjagtig samme kurs som VKO.

Hvem har skabt "blokpolitikken" ?

S SF tabte valget og kunne derfor ikke "gennemføre sin politik" - og verdens dårligste undskyldning er så, at der skal 90 mandater til.

Ja men, når S SF førte sig frem som "sejrssikre græske guder" længe før valget og alligevel tabte - så har de jo netop ikke evnet at fortælle hvad visionerne var, så hr og fru Jensen forstod det - måske netop fordi der kun var "varm luft".

Og, hr og fru Jensen er ikke så dumme og naive som Helle og Villy troede, ellers havde S SF nok fået et REELT flertal - det er logik for burhøns.

Ud over det, var R slet ikke en politisk samarbejdspartner før valget - de stakkels Margrethe V og Marianne J var jo netop sat i skammekrogen af Villy Søvndal.

Så, hvis Helle Thorning-Schmidt havde brugt sine SYV år til at skabe politiske venner og alliancer uanset hvordan valget ville ende - så havde hun nok ikke skulle bruge tre uger i Det Sorte Tårn på Amager, for at "skabe resterne fra bunden sammen" for lige nøjagtig at kunne blive statsminister.

Det er så gennemskueligt og logisk, så selv burhøns kan følge med.

Men, hun var så sejrssikker at hun kunne "gå på vandet" - desværre gav det efter, og hun plumpede i.

For hr og fru Jensen er ikke så dumme og naive som Helle og Villy gerne vil gøre dem til.

Og det har hr og fru Jensen fået bevis på nu !

Har du både mistet synet og hørelsen?

Hvordan synes du, at du kan sammenligne VKO's blokpolitik med den nuværende regering, som har lavet en skattereform med oppositionen i form af V?

Politiske alliancer, tja - hvis du bifalder den bytte-købmand politik, hvor DF stillede op til ALT (selv forringelse af dagpenge, som de jo nu prøver at slippe væk fra) til gengæld for alverdens tåbeligheder og indrømmelser som grænsekontrol og udlændingefjendske tiltag, så skal du selvfølgelig have lov til det. Jeg bifalder derimod selvtænkende partier, der styrker demokratiet.

At du stempler hr. og fru Jensen som dumme og naive - altså nu hedder jeg sådan set selv Jensen, men hvis du mener den almene dansker - så JA - de er vel lidt dumme og naive, hvis ikke de havde forstået, at der ikke kan gives skattelettelser i en krisetid, og at der skal finansiering som grundlag til politiske beslutninger. Dét er da logik for burhøns, for nu at bruge dine egne ord.

Rød blok hader Helle Thorning og den politik regeringen fører.

S politikerne har åbenbart fået et totalt tale forbud og en opskrift på hvad man skal svare, hvis man bliver spurgt, og det er utroværdigt.

Det er især utroværdigt når R, S og SF svarer nøjagtig ens på alle spørgsmål som om de er en flok duracel kaniner der har fået en tale plade implementeret med spin svar.

Hvad man bare ikke gider høre mere, er Helle Thornings peptalks om regeringen fordi alle ved de ikke passer.

Afgifterne ødelægger virksomheder i Danmark og ødelægger vores eksport af Wienerbrød, småkager, sylt og marmelade. Gartnerierne kan ikke overleve med de fuldkommen urimelige grønne afgifter og butikkerne nær grænsen lukker dagligt.

De mange jobs man praler af at have skabt i byggesektoren vil blive taget af Østeuropa eller andre underbetalte arbejdere i EU, der efterhånden har ødelagt hvad de Socialdemokratiet opstod på, nemlig en ordentlig løn for et arbejde.

AT Helle Thorning ydermere hylder EU, og grinende og pjattende med Merkel, har skrevet under på Europagten der fastlåser Danmark til en økonmisk politik der har slået fejl i Chile og i England under Thatcher, gør kun raseriet over Helle Thorning større.

Det idiotiske praleri over at man har skabt flertal for sin skattereform, hen over midten, passer jo heller ikke. Regeringen er gået fra rød blok til blå blok og den har fået sin aftale i hus som en blå regering, med de blå fra V og K.

At SSF kan finde på at give skattelettelser til de mest velstående, mens man sparer på folkepensionisternes hjemmehjælp, og belaster de fattigste med både grønne afgifter, sukker og fedtafgifter. Det er uanstændigt - Efter man har hånet DF for at være med til at give skattelettelser de rigeste og efter man havde lovet at rulle dem tilbage, gør Helle til en politisk løgnhals man ikke har set magen til nogen sinde.

At hun så stiller sig op og hylder EU i folketinget, og påstår at det er EU der sikrer os arbejde, økonomi og fremgang, det er bare for meget.

EU har destabiliseret hele Europa med sin magtbrynde og sin magtgale kommission, der misbruger skatteborgerne i Europas penge på de mest afsindige og unødvedige projekter man kan tænke sig, men ikke nok med det.

EU's regler om udlicitering gør at danskerne betaler udenlandske firmaer og udenlandsk arbejdskraft for at udføre de store bygningsarbejder, som Metrobyggeriet, og nu Femrn broen, der før gjorde at danske arbejdere var i arbejde og betalte skat til vores velfærdssamfund.

Schengen har åbnet for mafia aktivitet i Danmark og så grov kriminalitet i Danmark at man tror det er løgn.

Og så skal vi finde os i, at en Socialdemokratisk Statsminister, stiller sig op og lyver op og ned af stolper i folketinget, i et hvidt jakkesæt der får folk til at tænke på Beverly Hills cocktailparties, frem for en Rød Statsminister der taler for velfærd og tryghed i arbejdet i Danmark.

Helle Thorning og Villy Søvndal har ødelagt rød blok og EU medlemskabet er ved at ødelægge Danmark.

AT Vestager vover at påstå at hele regeringen står bag den politik der føres den Helle Thorning ledede regering og at Villy og Helle repeterer den påstand som papegøjer, det er en pilighed, der baserer sig på at Helle Thorning på valgnatten stillede sig op og skreg at "Vi gjorde det" - Før regeringsgrundlaget var i hus og hun derfor måtte æde alt hvad Vestager serverede for hende, eller se Vestager gå til Løkke.

Helle står for en katastrofe regering, der er så pinlig og uanstændig i sit virke at rød blok kan se efter en valgsejr i vejviseren de næste mange valg. Helle og Villy har ødelagt Rød blok.

En gang løgner altid løgner

Griber du en person i een løgn, så kan du roligt regne med at der har været flere.

Man kan, tage vælgerne ved næsen !

Men kære Helle !
Man kan ikke, blive ved med det !!!

fejlagtig analyse

Jeg er uenig i analysen. Det er rigtigt at for et år siden og nogle måneder frem var der utilfredshed med løftebruddene som da også var voldsomme. Men siden er folk også blevet utilfredse med politiken.

Folk gider ikke flere skatter, det er for alt alt alt for voldsomt med de skatter vi bliver pålagt. Hvem andre end rød blok går ind for at vi skal eksportere alle vores gode jobs til udlandet? Hvem synes vi skal foretage vores primære detail handel i Tyskland?

Derudover kan mange også se at det nye planlovs forslag gør os alle yderligere fattigere. Overvågningen og de nye skatteopkrævningsmetoder er totalt urimelige.

Vælgerne vil da ikke acceptere det, og så flytter folk naturligvis deres stemmer.

For Danmarks skyld bør vi få et valg nu.

Stakkels Helle !

Helle må da, være på lykkepiller !
Selv om alt går galt !
Siger hun det, bare går godt !!!

Disse minder.

Danmarks svar på Komiske Ali.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden