Valgkreds har stadig tillid til Elbæk | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Valgkreds har stadig tillid til Elbæk

Kulturminister Uffe Elbæks valgkreds i København har fortsat tillid til ham trods anklagerne mod ham i nepotisme-sagen.

Cathrine Bloch, Berlingske Nyhedsbureau

Valgkredsen svigter ikke kulturminister Uffe Elbæk (R), selvom kritikken hagler ned over ham i forbindelse med anklagerne om favorisering af gøglerskolen Akademiet For Utæmmet Kreativitet (AFUK), hvor Elbæks mand er ansat.

Det fastslår Vivian Heinola, der er formand for Københavns Storkreds, hvor kulturministeren er opstillet, over for Radio24syv.

- Det er en dum sag for Uffe Elbæk, men vi har stadig fuldt ud tillid til ham, siger hun til Radio24syv.

Udmeldingen kommer efter det fire timer lange samråd tirsdag eftermiddag og aften i Folketingets Kulturudvalg, hvor Uffe Elbæk blev udsat for hårde beskyldninger om at have ført Folketinget bag lyset. Der kom det nemlig frem, at kulturministerens embedsmænd havde advaret ham mod at afholde flere arrangementer på AFUK, selvom Elbæk tidligere har sagt det fuldkommen modsatte.

Det har fået flere politikere til at beskylde ham for at ændre forklaring, men det er slet ikke tilfældet, mener Vivian Heinola.

- Jeg bemærker mig, at Uffe Elbæk velvilligt stillede op til samrådet, og at han svarede relevant på spørgsmålene. Det handler ikke om, at han har skiftet forklaring. Det handler om, at han har svaret på to forskellige spørgsmål, lyder det.

Flere politiske kommentatorer og formanden for Statsrevisorerne, Peder Larsen, vurderer, at der muligvis kommer til at være en tom ministertaburet på det radikale ministerhold snart, men det vil Vivian Heinola ikke forholde sig til.

- Hvis vi vil have mennesker som ministre, må vi også forvente, at de kan foretage fejlvurderinger, siger hun.

Kulturudvalget besluttede enstemmigt efter samrådet at bede Statsrevisorerne om at indbringe sagen for Rigsrevisionen, som skal undersøge, om Elbæk har favoriseret AFUK. Statsrevisorerne beslutter på et møde den 12. december, om sagen skal tages videre, men Peder Larsen bekræfter over for Berlingske Nyhedsbureau, at sagen nu har vokset sig så stor, at den uden tvivl kommer videre til Rigsrevisionen.

Tophistorier Gå til forsiden