Venstre kårer Jens Rohde som EU-spidskandidat

Jens Rohde afviser at vende tilbage til Folketinget. Venstres tidligere politiske ordfører genopstiller til Europa-Parlamentet i 2014.

Søren Ploug Lilmoes, Berlingske Nyhedsbureau
ARKIVFOTO 2009 af Jens Rohde (V)- - Det koster dyrt i danske job og private pensioner, hvis regeringen ikke går imod en europæisk skat på værdipapirhandel. Se RB 10.01.2012 13:33. (Foto: Casper Christoffersen/Scanpix 2012) Foto: Casper Christoffersen

Når Venstre senere på måneden holder landsmøde, vælges Jens Rohde som partiets spidskandidat til valget til Europa-Parlamentet i 2014. Da der ikke er nogen modkandidater, bliver der tale om en kåring af den 42-årige Jens Rohde, som også var spidskandidat ved valget i 2009.

- Jeg siger med et glimt i øjet: »EU er for vigtigt til at overlade til andre,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau om sin begrundelse for at tage en ny periode.

- Jeg ser det som min opgave at hælde noget blå farve i det europæiske samarbejde. Hvis vi som liberale ikke er til stede, kommer der i stedet nogen og hælder rød farve i, siger han.

Læs mere: Rohde arbejder på farvel til sommertid

Jens Rohde var gennem mange år et markant folketingsmedlem. Han var sit partis politiske ordfører i en årrække, mens Venstre sad på regeringsmagten. Han afviser at vende retur til Christiansborg.

- Jeg gav alt, hvad jeg havde i mig, da jeg sad i Folketinget. Jeg har fået forespørgsler fra kredse, der gerne vil have mig til at stille op, men det er slet ikke der, jeg er. Jeg brænder for det europæiske samarbejde - også med alle de besværligheder, det giver, siger han og uddyber:

- EU går jo ikke væk, fordi man i Danmark har skeptiske briller på. Derfor er det vigtigt at kæmpe den borgerligt-liberale kamp i Europa, siger han.

Jens Rohde fik 171.205 personlige stemmer ved det seneste valg til Europa-Parlamentet.

- Det helt store problem med EU er, at historien er fantastisk, men fortællingen er så elendig. Den er i hvert fald elendigt eksponeret, og det på trods af, at EU er udbredelse af velstand, frihed og demokrati til millioner af mennesker gennem historien. På en eller anden måde får vi alligevel altid gjort det europæiske fælleskab til summen af vores mangler, siger han.

Mens Jens Rohde kåres som spidskandidat allerede nu, opstilles Venstres øvrige EU-kandidater først næste år.

Kommentarer

Er alt hvad der 'udøves' i EU i orden? Efter din mening.

Morten Messerschmidt har over 50 artikler i JP påpeget lige så mange misbrug af midler. Totalt løber Eurobeløbet op i ca. 1 mia. Penge der er havnet i de forkerte lommer. Jens Rohde! Har du observeret ting i EU drivhuset som burde være anderledes?

Mandat til vigtigere sager end sommertid/vintertid

Bliver det så til væsentligere sager i fremtiden?

Klogt træk af Venstre

Mon ikke det er sikrest for Venstre, at holde Hans Rohde på god afstand. Det var vel også grunden til at Ritt Bjerregaard i sin tid blev sendt til Brussel og Connie Hedegaard.

Nej Jens Rohde ...

... nu må jeg da le, weekendens muntre indslag " .... at EU er udbredelse af velstand, frihed og demokrati til millioner af mennesker gennem historien ..."

Hvor f... befinder du dig henne i EU systemet ???

Det må være duggen på vinduerne i glaspaladset i Bruxelles, der skæmmer for et klart og tydeligt billede af virkelighedens Europa udenfor !!!

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden