Venstre-medlemmer i kernelandet smutter i stor stil | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Venstre-medlemmer i kernelandet smutter i stor stil

I Venstres store lokalforeninger meldes der om et stort frafald af medlemmer i kølvandet på sagen om Lars Løkke Rasmussens partibetalte tøj og Mallorca-rejse.

Cathrine Bloch, Berlingske Nyhedsbureau
Arkivfoto. Lars Løkkes tøjsag har skabt røre i Venstres bagland. Foto: Henning Bagger

Det kan godt være, at både Venstres folketingsgruppe og forretningsudvalg tirsdag fredede partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) i den nye bilagssag, men i dele af baglandet ser det anderledes ud.

Politiken skriver onsdag, at Venstres medlemmer melder sig ud i stor stil, og at partiet endda må vinke farvel til medlemmerne i det midtjyske kerneland.

Læs mere: Thomas Larsen: Løkke står foran stort reparationsarbejde

Avisen har talt med partiforeningerne i en stribe centrale Venstre-kommuner i kølvandet på sagen om, at partikassen har betalt tøj til Løkke for 152.000 kroner og en rejse til Mallorca for både partiformanden, hans kone og søn efter valget i 2011. Og her meldes der både om udmeldelser og om, at hvervningen er sat på standby.

»Der er kommet udmeldelser, og det koster medlemmer. Det giver sig selv. Der er ingen tvivl om, at dette ikke er en vindersag for Venstre,« siger Jens Nicolai Vejlgaard (V), der er formand for Venstres forening i Ringkøbing-Skjern samt sidder i partiets forretningsudvalg, som tirsdag aften fredede Løkke efter et mere end fire timer langt møde.

Læs mere: Fortsat tvivl om Løkkes skattebetaling efter skæbnemøde

Samme melding kommer fra lokalforeningsformand Christian Aagaard (V) fra Herning, der tæller 1.200 Venstre-medlemmer.

»Det koster os da medlemmer. Vi kan høre af folks refleksioner, at nogle bare ikke kan med Venstre længere. Vi kan tale nok så meget til besindighed,« siger han til Politiken.

Læs mere: Medie: Løkke overvejede at trække sig som formand

I Horsens har man helt opgivet at hverve nye medlemmer, fortæller formand Per Svendsen (V). Imens opfordrer formanden for Venstres største lokalforening i Varde, Lotte Højmark Mundt (V), til, at medlemmerne bliver og kæmper for at rette op på partiets blakkede ry.

»Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at der ikke var medlemmer, der forsvandt. Det er ærgerligt, at man giver så hurtigt op, hvis der kommer modstand. Men der er jo ingen tvang,« siger hun til Politiken.

Det er endnu ikke muligt at sætte tal på antallet af udmeldelser, da medlemmerne ifølge Politiken betalte deres årskontingent for et par måneder siden. Det er først i starten af det nye år, at tallet kan gøres op.

Tophistorier Gå til forsiden