Venstre smider fire byrådsmedlemmer ud | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Venstre smider fire byrådsmedlemmer ud

Alle fire er ekskluderet fra partiet, efter at de selv ekskluderede Fredericia-borgmester Thomas Banke fra Venstre. Der er nu kun et Venstre-medlem i byrådet.

Cathrine Bloch og Johan Blem Larsen, Berlingske Nyhedsbureau
I midten på dette arkivbillede ses Venstres eneste byrådsmedlem i Fredericia Byråd, Pernelle Jensen - hustru til formand i Venstres bestyrelse i Fredericia, Jakob Ladingkær. Hun har nu taget Thomas Banke til nåde, hvilket betyder, at han nu officielt er medlem af Venstre igen. Pernelle Jensen flankeres af to af de fire byrådsmedlemmer, der er ekskluderet af partiet Venstre, Kenny Bruun Olsen og Peder Hvejsel. Foto: CLAUS FISKER

Venstre bestyrelse i Fredericia har onsdag aften ekskluderet byrådsmedlemmerne Hanne Lumby, Peder Hvejsel, Børge Larsen og Kenny Bruun Olsen fra partiet. Det bekræfter sidstnævnte overfor Berlingske Nyhedsbureau.

- Jeg fik lov til at svare på nogle spørgsmål, og jeg fik lov til at fremlægge mine synspunkter, og så var det det. Så ventede jeg på bestyrelsens dom, og så fik jeg at vide, at der var et flertal, der havde sagt, at jeg skulle ud af Venstre sammen med Hanne Lumby, siger Kenny Bruun Olsen.

De fire er ekskluderet, efter at de selv var med til at ekskludere Fredericia-borgmester Thomas Banke tirsdag aften. Det skete som følge af sagen om borgmesterens rod med sine bilag og misbrug af kommunens kreditkort.

Med de fem eksklusioner på et døgn er der nu kun et Venstre-medlem af byrådet i Fredericia. Det er Pernelle Jensen, der er gift med formanden for Venstre i Fredericia, Jakob Ladingkær. Hun bakker op om Thomas Banke.

Venstres bestyrelse i Fredericia havde hasteindkaldt til onsdagens møde, som derfor blev afholdt uden deltagelse af medlemmerne Peder Hvejsel og Børge Larsen, som ikke kunne være tilstede.

Peder Hvejsel er i USA og vil ifølge Fredericia Dagblad modtage en eksklusion in absentia. Børge Larsen har hele onsdagen været i Aarhus og kunne derfor ikke møde op.

Børge Larsen bekræfter dog, at han ligesom de andre er blevet smidt ud, og han vil anke afgørelsen.

- Det er en farce det her. Jeg forstår slet ikke bestyrelsens beslutning, for hvem er det, der har haft rod med bilagene. Det er Thomas Banke, det er ikke os. Hvor er retfærdigheden? spørger Børge Larsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra formanden for Venstre i Fredericia, Jakob Ladingkær.

Tophistorier Gå til forsiden