Venstre tager ekskluderede til nåde | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Venstre tager ekskluderede til nåde

Ny udvikling i Fredericia-farcen.

Kenny Olsen blev borgmester i Fredericia som løsgænger, men er nu genoptaget i Venstre efter polemikken om den nu afgåede borgmester Thomas Banke. Foto: Sonny Munk Carlsen

De fire byrådsmedlemmer, der i sidste uge blev smidt ud af Venstre, er nu tilbage i Venstre. Det står klart efter et møde mandag aften, hvor Venstres bestyrelse besluttede at lade borgmester Kenny Bruun Olsen, Peder Hvejsel, Hanne Lumby og Børge Larsen genindtræde i partiet samt i byrådsgruppen, der nu består af seks medlemmer.

Brian Hansen, der er næstformand for Venstre i Fredericia, afviser over for Berlingske Nyhedsbureau, at man har foretaget en kovending ved at tage de fire, som man i sidste uge ekskluderede, til nåde.

- Det er overhovedet ikke en kovending. Vi er nødt til i et vist omfang at tilsidesætte egne meninger og i stedet se på, hvad der er i Venstres interesse. Og det er at lade de fire genindtræde, siger Brian Hansen og understreger, at nu skal der ses fremad.

Spørgsmål: Fortryder du, at de fire blev ekskluderet i sidste uge?

- Nej, det var det rigtige at gøre dengang. Da var situationen en anden, fordi Thomas (Thomas Banke, red.) stadig var borgmester, siger Brian Hansen.

Peder Hvejsel glæder sig over atter at kunne kalde sig venstremand.

- Hele øvelsen går nu ud på at få stabiliseret situationen for byens bedste, og det tror jeg bedst lader sig gøre med et samlet Venstre, siger han til Berlingske Nyhedsbureau og erkender, at de seneste dages forløb i Fredericia har været »en uskøn forestilling«.

- Det kan ikke betale sig at se tilbage. Vi er nødt til at se fremad. Politik er ikke et sted, hvor man skal elske hinanden. Man skal kunne arbejde professionelt sammen, og det er en evne, man er nødt til at have som politiker. Ellers går det bare ikke. Jeg er sikker på, at det nok skal komme til at fungere, siger han.

Børge Larsen er ligeledes tilbage i Venstre.

- Jeg ved ikke andet end, at jeg har fået en SMS, hvor der står, at vi er optaget i partiet, og det er jeg selvfølgelig meget glad for, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Sagen begyndte for alvor tilbage i december, hvor et samlet byråd og Venstres bestyrelse i Fredericia opfordrede Thomas Banke til at forlade borgmesterposten. I begyndelsen af januar vendte bestyrelsen på en tallerken og ønskede alligevel den 31-årige borgmester på posten til trods for beskyldningerne om misbrug af kommunens kreditkort og kørepenge for urigtige møder.

Den 9. januar blev Thomas Banke ekskluderet af fire af Venstres seks byrådsmedlemmer, hvorefter de fire selv blev ekskluderet af Venstres bestyrelse i Fredericia.

Siden trak Thomas Banke sig som borgmester og byrådsmedlem. Mandag meddelte formanden for Venstre i Fredericia, Jakob Ladingkær, at han forlader formandsposten ved den kommende generalforsamling i Venstre.

Tophistorier Gå til forsiden