Venstremand forhindrede røde folkevalgte i at spørge

I 2004 forhindrede Christian Mejdahl (V) som Folketingets formand oppositionen i at stille spørgsmål. Nu kritiserer Venstre den nuværende formand for at løfte pegefingeren i forhold til spørgelystne folketingsmedlemmer.

Mads Mostrup Jensen Søren Ploug Lilmoes, Berlingske Nyhedsbureau
Folketingets formand i 2004, Christian Mejdahl med Anders Fogh Rasmussen på talerstolen. Foto: CLAUS BJØRN LARSEN

Venstre kritiserer, at Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), opfordrer til »mådehold« i antallet af spørgsmål.

Tilbage i 2004 nøjedes den daværende formand for Folketinget, venstremanden Christian Mejdahl, ikke med at kritisere spørgelystne medlemmer. Han forhindrede direkte oppositionen i at stille spørgsmål til daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) om Danmarks deltagelse i Irak-krigen.

SF og Enhedslisten havde dengang anmeldt en lang række spørgsmål, men Christian Mejdahl greb ind og reducerede antallet af spørgsmål med 102.

Men Venstre mener ikke, at den aktuelle sag, hvor partiets politiske ordfører har stillet knap 700 spørgsmål til kulturministeren, kan sammenlignes med oppositionens ønske om at stille spørgsmål om Irak-krigen.

- Det må folk selv vurdere. Det, jeg kan konstatere, er, hvordan tingenes tilstand er i 2012. I Folketingssalen har man ikke længere en medspørgeinstitution, og oven i købet lægger Lykketoft op til en begrænsning af den skriftlige spørgeinstitution. Det vil sige, at man begrænser oppositionens - uanset om den er rød eller blå - mulighed for at kontrollere regeringen yderligere, siger folketingsmedlem Martin Geertsen (V) til Berlingske Nyhedsbureau.

Tidligere onsdag udsendte han en pressemeddelelse, hvor han kritiserede Mogens Lykketoft i skarpe vendinger:

- Vi synes, at det principielt er meget betænkeligt, hvis Folketingets formand kommer til at fungere som regeringens »lakaj« i stedet for at varetage Folketingets interesser over for den til enhver tid siddende regering, sagde han.

I 2004 afviste Christian Mejdahl, at han begrænsede ytringsfriheden og debatten, da han forhindrede oppositionen i at spørge:

- Hvis den mængde af medspørgere skulle have haft ordet, måtte vi indstille os på en debat på mellem 10 og 15 timer. Det var ganske simpelt ikke rimeligt. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at 17 hovedspørgere og 24 medspørgere, som var antallet efter nedskæringen, ikke kunne komme til bunds i sagen, sagde Christian Mejdahl til dagbladet Information dengang.

Kommentarer

I 2004 dækkede man over en krigsforbrydelse.

Sagen var derfor meget mere alvorlig. Man kunne jo ikke tillade at det kom frem at Danmarks statsminister var fyldt med løgn og at et mindretal i folketinget (61) på baggrund af disse løgne gjorde Danmark til en krigsforbrydernation.
I den nuværende sag drejer det sig jo kun om en korupt politiker der prøver at nasse nogle skattekroner til sin mors udstilling.

Frikort Danmark

Ja, det var dengang vi oplevede DF springe op som trolden af en æske, når et blålys var gået tydeligt over stregen. For så blot at falde ned som spage lam og afvise at drage konsekvenser af misgerningen.

Med DF på bagsmækken, kunne AFR og hans underordnede slippe afsted med det værste.

Villy Søvndal skulle være stoppet !

Tænk han spurgte i folketinget om de amerikanske base Fort Bragg: »Vil statsministeren redegøre uddybende for specialstyrkebasen Fort Bragg, der angiveligt er placeret under den grønlandske indlandsis?«
Pokker tror da at man fremover stoppede helt tåbelige spørgsmål, der var 200% forkert begrundede Ellen strammede den nok ved sin tåbelige kamp for sin mor.
Tja - mindreårige studenter, som ministre, gør det nok ikke bedre.
Folketingsmedlemmerne burde nok i en lukket forsamling have lidt mere efteruddannelse i det helt almindelige, uden at der var journalister til stede de skulle nødig klædes helt af.
Bemærk, der er end ikke bare en enkelt ingeniør i folketinget, men læssevis af lærere + journalister og jurister, hvad ved de om det tekniske, helikoptere, der ikke kan flyve, tog, der ikke kan køre og canadiske droner, der ikke kan lette. Embedsmændene kan ej heller hjælpe, der er ingen teknikere igen økonomer + jurister og de har ikke lært at regne ud, hvad der ikke kan køre eller flyve.
Vi har selv valgt dem - hvor er vi dumme ! Nu prøver vi med studenter der har opgivet, næste trin må blive folkeskolelever og de bør nok spørge, de har ikke megen erfaring.

Martin Gertsen og gøjerne fra Ka mer, I ka.

Vi der følger med på folketingsTV er altså ikke de rene retardoer. Det er for meget med de gentagelser. Her var det så til Sohn og Antorini.

Det er netop spild; men det gavner naturligvis beskæftigelsen i den offentlige sektor. Især Venstre har fået denne ekkolhallalliagtige uvane, hvor man spørger igen og igen om det samme uden at høre efter svaret - sommetider alle gangene.

Desuden stiller man rent ud sagt ægte dumme spørgsmål. Nogle dumme spørgsmål kan godt være gode, fordi de så kommer frem til givtige; men her er det for meget.

Oven i købet oplyses det sommetider, man endda lige har foretaget samme dummer-nikke manøvre til samme ministre eller andre i udvalgene. Så burde der ikke komme 3 mere i salen, men 1 stk og evt. 2 andre, når man har 3. Det burde vel ikke være så vanskeligt at sammenfatte 3 ens svar. Eller er det humlen. Sidder et komma forkert, så er de ... osv. Lille spejl på væggen dèr.

Der må komme et slags filter, når folk ikke kan styre sig på en ellers meget elementær måde.

Hvis moral er godt er 2moral dobbelt så godt.

Hvor hvar iøvrigt WMD i Irak.

Fortiden har Hr. Fogh meget travlt med at forpligte Danske soldaters liv, for at give Tyrkiet lov til at indlede en krig mod Syrien.

Så trippel moral, er snart meget bedre.

For hvem i verden tror på at House of Saud ønsker demokrati og ligestilling for kvinder....

Ups glemte det gør Hr. Fogh.

Kan ikke sammenlignes.

"..Men Venstre mener ikke, at den aktuelle sag, hvor partiets politiske ordfører har stillet knap 700 spørgsmål til kulturministeren, kan sammenlignes med oppositionens ønske om at stille spørgsmål om Irak-krigen....."

Nej. Det har Venstre ret i.

"Iraq-krigen" var langt, langt alvorligere end det plidder, pladder, der nu spørges om.

Efter MIN mening.

Uffe Ellemann Jensen ville græmme sig

Tidligere formand for Venstre, Uffe Ellemann-Jensen, har om en lignende sag tidligere udtalt (http://ipaper.ipapercms.dk/DSB/udogse/2007/August/?Page=42), at:

”Det er den slags spørgsmål, som ethvert folketingsmedlem vil kunne få svar på ved selv at slå op i finansloven eller ved at søge oplysning gennem Folketingets bibliotek. Man kan selvfølgelig også, som det her er gjort, stille spørgsmål (..) Så bliver en faktuel oplysning til en sag. Og det betyder, at man sætter et større maskineri i gang både i Folketinget og i udenrigsministeriet. Det koster skatteborgerne penge. Formentligt et par tusind kroner i det konkrete tilfælde. Det svarer nogenlunde til, hvad det årligt koster at behandle omkring 50-60 småbørn i ulandene mod diarré.”

Så med Uffe Ellemanns omregningsfaktor in mente, kunne Ellen Trane Nørbys 696 spørgsmål have betalt for, at mellem 38.800 – 41.760 børn med diarré blev behandlet i udviklingslandene. Det burde Venstre tænke på, før de af nepotistiske årsager næste gang sætter embedsværket i sving med §20-spørgsmål.

mulighed

Man har jo lov at takke Tanten for artiklen som må være at opfatte som lidt folkeoplysning i sandhedens interesse. Tak

Hykleriet driver langt ned af væggene hos Venstre.

Spørgsmål ang. en meget tvivlsom og manipuleret Krig der medførte mange civile døde, kan slet ikke sammenlignes med en latterlig sag om nogle kristne fjolser og et museum og en skinger venstekvinde's grotesk mange spørgsmål! Og at Folketingest formand (V) dengang direkte forhindrede spørgsmål ang. krigen, må betegnes som brud på al lov og ret i Folketinget. Ufatteligt at det ikke fik konsekvenser. Men V har fået alt mange frikort de seneste 10 år. Nok bare ikke ret meget længere (De verserende sager).

Ja hykleriet løber langt ned af væggene i venstre!

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden