Venstres »erhvervsvenlighed«

Henning Tjørnehøj: Det er som bekendt meget småt med politiske forslag fra Venstre, efter at partiet er kommet i opposition.

Henning Tjørnehøj, Debattør
Henning Tjørnehøj, Debattør

I debatten om dagpengene, som dominerer den politiske debat for tiden, er Venstre totalt fraværende, og formanden har meldt sig helt ud af dansk politik. Tænk hvis Helle Thorning havde indtaget en tilsvarende passivitet som oppositionsleder. Det ville have foranlediget løbende kritik – både i den altdominerende borgerlige presse og i TV-aviserne. Men Lars Løkke får lov til at hvile uforstyrret af medierne i sin hængekøje – og vælgerne strømmer til.

For nylig mødte han dog op ved en konference arrangeret af Dansk Industri. Her lovede han, at Venstre vil gøre alt for at støtte erhvervslivet, og i sit finanslovs­oplæg fremstiller Venstre sig som erhvervslivets særlige beskytter med henvisning til, at »skattestoppet betød (…) at virksomhederne kunne foretage investeringer i vished om, at de ikke blev pålagt øgede skatter og afgifter«.

I Politiken den 22. oktober fremhævede direktør Tine Roed, Dansk Industri, imidlertid, at erhvervslivet i VKO-DF perioden »oplevede en lang række indgreb af negativ karakter på afgiftssiden (…) de forudsætninger, som (virksomhederne) havde gjort deres investeringer under, blev ændret«. Og direktør Jens Klarskov, Dansk Erhverv – der repræsenterer ca. 17.000 virksomheder og 100 brancheorganisationer inden for handel, transport, rådgivning og videnservice – henviste til de mange »omkostninger (…) under Venstre-regeringerne«.

I VKO-perioden gennemførtes f.eks.: NOx-afgiften, iværksætterafgiften, lønsumsafgiften, fedtskatten, multimedie­skatten – i alt 287 skatter og afgifter, hvoraf de 231 ramte erhvervslivet. I Løkkes periode som statsminister blev der alene gennemført 131 skatter og afgifter, dvs. næsten en ny skat eller afgift hver uge. Heraf ramte de 101 skatter eller afgifter erhvervslivet. Og i 2008 satte VKO dansk verdensrekord med hensyn til skattetryk . Der er således ikke noget at sige til, at erhvervsfolkene har lidt svært ved at tage Venstres – i egen indbildning – specifikke erhvervsvenlighed alvorligt.

Ledende Venstre-folk – med Claus Hjort Frederiksen i spidsen–- har tilladt sig at påstå, at NOx- og fedtafgifterne er indført af partierne til venstre for midten, og Venstre har lige så lidt som vælgerne udvist nogen taknemmelighed over, at Thorning-regeringen har afskaffet både multimedieskatten og iværksætterafgiften.

Denne utaknemmelighed er der ikke nogen grund til at undre sig over, for det kommer jo slet ikke frem i medierne, hvad der er gennemført af fornuftige forslag af Thorning-regeringen eller hvad Venstre har gennemført af nye skatter og afgifter.

Kommentarer

Fordrejninger af virkeligheden!

Uanset Henning Tjørnehøj forkærlighed for Helle Thorning Smith og hendes regering, så er virkeligheden at ingen regering siden krigen er kommet så direkte ud med afgifts og skatteforhøjelser, jagt på multinationale virksomheder, på succesrige familieejede virksomheder med forestående generationsskifter...

Henning Tjørnehøj tror åbenbart at det er Løkkes opgave at sørge for at Helle Thorning og hendes svigerriske regering ikke får nok reb til at hænge dem selv.

Jeg tror jo nok at Henning Tjørnehøj fantaserer hvis han tror at S, SF, R, EL er en drømmeregering for erhvervslivet. Faktum er at Mögerungen fik lov at køre sit ungdomsoprør, hvor han formåede at fortælle dansk biotek industri at de jo bare kunne flytte ud af landet, har gennemført at virksomheder med internationale projekter nu ikke kan udstationere medarbejdere på konkurrenedygtige kår.

Jeg må dog medgive Henning Tjørnehøj at en venstreregering støttet af DF ikke er det ideelle - der er en grund til at iværksættere ifølge Amino afstemninger ville give 45% af stemmerne til Liberal Alliance, og samlet under 25% til de partier som Henning Tjørnehøj ønsker skal have ros for deres erhvervsvenlighed.

Lad mig gætte at Henning Tjørnehøj har været offentligt ansat og aldrig nogensinde har startet en virksomhed. En jantelovskriger af første grad.

Hvor er PRESSEN??

Har venstre rent mel i posten.?- Hvor er PRESSEN??

http://www.youtube.com/watch?v=VQB5uKIp2AM&feature=plcp

og hvorfor mon

Helle Thornings gode initiativer ikke kommer frem? Hvem bestemmer, hvad der skal i pressen og hvad der bliver udelukket??? Det bliver vel aldrig opklaret og slet ikke af B.dk, som er så følgagtige over for Venstre, at det er til at brække sig over....det bliver også deres død. Selv de gamle i familien finder andre aviser end Berlingske, for de gider heller ikke den Åbenlyse eensidighed, men Frau Knudsen gider ikke lytte, men hamrer frem med samme linie som under vko ...hun har dog forbedret sig lidt ved ikke at slette alle indlæg, der forholder sig kritisk til Løkke og Co. ...nu er det kun hver anden indlæg, der bliver slettet....af hr.Støjberg??
Sammenspistheden er desværre til at få øje på.
Skift nu linie. Vi gider ikke denne kritikløse linie mod Løkke og Hjorth.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden