Vestager klar til at forhandle kontanthjælp med Venstre | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Vestager klar til at forhandle kontanthjælp med Venstre

Det glæder økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, at Venstre er klar til at forhandle en kontanthjælpsreform uden ultimative krav.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau
Margrethe Vestager er parat til at mødes med Lars Løkke Rasmussen Foto: Keld Navntoft

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er klar til at tage imod tilbuddet fra Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen, der har meldt sig parat til at forhandle kontanthjælpsreform uden at tage ultimative krav med til forhandlingsbordet.

Hidtil har Venstre ønsket, at en reform af kontanthjælpen skal give tre milliarder kroner, men også det krav er Venstre klar til at se bort fra.

- Det, synes jeg, er godt, fordi det gør, at vi kan få et helt anderledes og konstruktivt forløb, som ikke kun handler om provenu, men som også handler om, hvad en kontanthjælpsreform skal kunne - for eksempel at forhindre, at unge kommer til at sidde fast i kontanthjælp i stedet for komme i uddannelse og arbejde, siger Margrethe Vestager.

Ifølge ministeren skal der være et provenu på reformen - en »positiv sideeffekt« - men tre milliarder er urealistisk, mener hun.

Udmeldingen fra Venstre har fået SF til at opfordre Enhedslisten til også at melde sig klar ved forhandlingsbordet.

Den samme melding lyder fra Vestager.

- Vi håber, at alle Folketingets partier forholder sig til ønsket om at lave en reform af kontanthjælpen, siger Margrethe Vestager, der dog ikke vil pege på, hvem hun helst vil lave en reform med.

Spørgsmål: Hvem vil du helst lave en kontanthjælpsreform med?

- Dem, der vil lave en god kontanthjælpsreform, siger hun.

Spørgsmål: Er det umiddelbart Venstre eller Enhedslisten?

- Det må jo komme an på en prøve. Når vi fremlægger det konkrete forslag, bliver det noget nemmere at forholde sig til, siger hun.

Det ventes, at regeringen fremlægger sit udspil i løbet af de kommende måneder.

Tophistorier Gå til forsiden