Vestager lover bedre tider i Danmark | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Vestager lover bedre tider i Danmark

Trods minusvækst i år kommer der så småt gang i økonomien i 2013 og 2014, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, der torsdag fremlægger regeringens økonomiske redegørelse.

Christian Nørgaard Larsen, Berlingske Nyhedsbureau

- 2012 blev ikke det år, vi havde troet eller håbet på, for så vidt angår væksten. 2012 lander på en tilbagegang på 0,4 procent, sagde økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), da hun torsdag formiddag fremlagde regeringens økonomiske redegørelse - en rapport, der stik imod tidligere forventninger kalkulerer med minusvækst i Danmark i 2012.

Hun understregede, at tilpasningen efter det voldsomme, økonomiske tilbageslag i 2008 som følge finanskrisen har vist sig lang og sej, men at der trods alt er lyspunkter i horisonten.

- Det kræver hårdt arbejde at komme ud på den anden side efter faldet i produktionen. Men det vender. Ikke voldsomt, men der bliver positiv vækst i Danmark i 2013 og 2014, sagde Vestager, der henviste til rapportens vækstskøn på henholdsvis 1,2 og 1,6 procent for de to år.

Liberal Alliances finansordfører, Ole Birk Olesen, hæfter sig ved, at regeringen i august regnede med en vækst på 0,9 procent for 2012.

- Regeringen har spildt tiden på urealistiske vækstskøn i stedet for at lave seriøse økonomiske reformer. De fleste økonomer har sagt, at regeringen har været alt for optimistisk. Først i dag melder regeringen sig ind i denne virkelighed. Det er alt for sent, for mens regeringen har rendt rundt som jubeloptimister, har den ført en politik, der har slået fuldstændig fejl, udtaler Ole Birk Olesen i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Hverken kickstart eller akutjob har løst noget som helst. Regeringen har kun holdt danskerne for nar.

Tophistorier Gå til forsiden