Vestager undveg spørgsmål om Elbæk | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Vestager undveg spørgsmål om Elbæk

De Radikales partileder glimrede ved sit fravær, da de radikale folketingspolitikere holdt gruppemøde onsdag. Statsministeren føler heller ingen trang til at tale mere om den udsatte kulturminister.

Michael Ørtz Christiansen og Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau
Margrethe Vestager har tidligere udtrykt fuld tillid til Elbæk og accepteret hans forklaring på sin potentielle favorisering af uddannelsesinstitutionen  AFUK. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Kan Uffe Elbæk blive siddende som kulturminister? Har du stadig tillid til kulturministeren?

De spørgsmål ville rigtig mange journalister gerne have stillet til de Radikales partiformand Margrethe Vestager, da den radikale folketingsgruppe mødtes onsdag 11.30.

Men indenrigs- og økonomiministeren mødte - ligesom Uffe Elbæk - ikke op. I stedet blev de Radikales gruppeformand, Marianne Jelved, og uddannelsesminister Morten Østergaard bombarderet med spørgsmål.

Læs mere: Statsrevisor: Det kan blive Elbæks endeligt

Før gruppemødet understregede Østergaard, at han har »fuld tillid til Uffe Elbæk«. Det blev efterfulgt med, »jeg har ingen kommentarer«. Da Morten Østergaard forlod gruppemødet ville han ikke afsløre andet, end »at der blev diskuteret mange spændende ting«.

Marianne Jelved var ikke mere meddelsom og havde »ingen kommentarer« til Uffe Elbæks gøren og laden i sagen. Gruppeformanden har dog stadig tillid til kulturministeren.

- Ja, selvfølgelig har jeg det, sagde Jelved, da hun forlod de Radikales gruppeværelse ved 13-tiden.

Resten af deltagerne ved gruppemødet besvarede pressens spørgsmål med »ingen kommentarer«.

Læs mere: Enhedslisten om Elbæk-forsvar: Ordkløveri af værste slags

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sagde på sit ugentlige pressemøde tirsdag, at hun har tillid til Uffe Elbæk, og at »han er kulturminister mange år frem«.

Men da Berlingske Nyhedsbureau fangede Thorning i et fly på vej til Paris, havde statsministeren ikke flere kommentarer.

- Jeg har ikke mere at tilføje. Vi sidder på vej til Paris, og det koncentrerer jeg mig om på nuværende tidspunkt. Jeg har ikke noget at tilføje i forhold til pressemødet i går, siger statsministeren Helle Thorning-Schmidt.

Læs mere: Sådan skal Elbæk undersøges

Uffe Elbæk blev tirsdag udspurgt i et fire timer langt samråd, hvor han blev fanget i at modsige sig selv i spørgsmålet om, hvorvidt hans embedsmænd i ministeriet rådede ham til at lade være med at lægge flere arrangementer på Akademiet For Utæmmet Kreativitet (AFUK), efter hans mand blev ansat på uddannelsesstedet.

Elbæk sagde inden samrådet, at han ikke var blevet rådet til at holde sig fra AFUK, men under samrådet fortalte ministeren, at han efter advarsel fra en embedsmand forhindrede, at et sjette arrangement skulle placeres på AFUK.

Tirsdag aften besluttede Folketingets Kulturudvalg at bede statsrevisorerne opfordre Rigsrevisionen at vurdere sagen.

Tophistorier Gå til forsiden