Vi vil have Thorning til at tale om uddannelse

Hvis statsministeren vil tækkes vælgerne i nytårstalen, skal hun tale om satsninger på uddannelse og ikke om EU og finansskat, viser meningsmåling.

Mads Mostrup Jensen, Berlingske Nyhedsbureau
-Arkiv- SE RITZAU Større politiske begivenheder i 2012 Statsminister Helle Thornings holder sin første nytårtale til danskerne søndag 1. januar 2012 Foto: Keld Navntoft

- Vi skal satse på uddannelse og viden i fremtiden.

Det budskab vil 49 procent af danskerne gerne høre, når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) 1. januar toner frem på TV-skærmene for at holde sin årlige tale til nationen.

I en måling foretaget for TV 2 og Politiken har Megafon bedt godt 1.000 danskere vælge mellem en række udsagn, som de vil høre fra statsministerens mund, og målingen viser, at uddannelse ligger højt på manges dagsorden. 40 procent vil således gerne høre Helle Thorning-Schmidt love, at »regeringen vil sikre, at flere unge får en uddannelse«.

Billedgalleri: Helle Thorning-Schmidt fylder år fredag

På tredjepladsen med 37 procent finder man et ønske om, at statsministeren sender et budskab om en mere positiv omgangstone i det danske samfund, herunder på sociale medier og i den offentlige debat. Endelig mener 35 procent af danskerne, at Thorning-Schmidt bør kræve en arbejdsindsats af alle, der modtager offentlige ydelser.

Læs mere: Hvor er Thornings autoritet?

I den anden ende af listen finder man emner som EU og finansskat. Kun 19 procent mener, at statsministeren skal bebude skat på finanstransaktioner, mens 14 procent vil høre hende sige, at EU bør spille en større rolle i dansk politik.

Helt i bund ligger budskabet om, at den offentlige sektor skal give dansk økonomi et boost. Det vil kun 14 procent have med i nytårstalen, mens blot ni procent mener, at Helle Thorning-Schmidt bør tale om at få flere kontanthjælpsmodtagere til at stemme ved kommunalvalget.

Deltag i debatten: Hvilke emner, mener du, statsministeren skal koncentrere sig om i sin nytårstale?

Kommentarer

Tænk på økonomien og vores efterkommere!

Vi må rose regeringen for at ville indføre tiltrængte reformer af førtidspenson, kontanthjælp og SU men desværre hjælper dette ikke ret meget hvis man lader endnu flere analfabeter/fattigdomsflygtninge overstrømme lille Danmark for ved hjælp af menneskesmuglere at få snablerne i de offentlige bistandskasser! Vi kan ikke bære mere!

Med 810.000 mennesker i den arbejdsdygtige alder uden for arbejdsmarkedet har både Jobcentrene, det sociale system og ikke mindst politikerne svigtet katastrofalt. Man har pacificeret så mange mennesker under div. ordninger med så høje sociale ydelser, skattefri boligsikring m.m. at det for disse mennesker ikke har kunnet betale sig for dem at søge arbejde og de lavtlønnede mennesker såsom kasseassistenter, ekspeditricer, arbejdere m.fl. må føle sig godt til grin når de hver dag pligtskyldigt passer deres arbejde! Vi ser næsten hver dag vanvittige eksempler på hvor meget disse bistandsklienter reelt får udbetalt.

Heldigvis kommer regeringen nu med en førtidspensionsreform, kontanthjælpsreform og en SU-reform men desværre vælter det til gengæld ind over grænserne med asylansøgere/fattigdomsflygtninge fra hele verden fordi regeringen har slækket på opholdsreglerne og f.eks. udbetaler børnepenge fra dag nr. 1! Menneskesmuglerne har kronede dage! Alle sociale ydelser for mennesker i den arbejdsdygtige alder skal simpelthen sænkes kraftigt så der er et incitament til at søge arbejde. En enlig førtidspensionist får fra 01. januar 17.348 kr. om måneden og skal ikke betale 8% AM-bidrag som lønmodtagerne. Dertil får man også skattefri boligsikring m.m. og må tjene 70.000 kr. ved siden af p.a. uden der trækkes i ydelsen! Det kan en kassedame eller andre lavtlønnede ikke konkurrere med og det er hamrende uretfærdigt. En enlig folkepensionist som har været over 40 år på arbejdsmarkedet får f.eks. til sammenligning kun ca. 11.800 pr. måned! Hvis man overhovedet skal have børnecheck bør den kun gælde for 1 barn! Hvorfor er en førtidspension ikke tidsbegrænset så den løbende evalueres og tager højde for udviklingen på det medicinske område? Jeg ved fra tidligere erfaring at næsten alle indvandrere får førtidspension fordi de har en “traume” eller lignende eller gør sig umulige ved ikke at gide lære at tale dansk m.m. Det er squ da for nemt og vi har bare ikke råd til det! Hvorfor stilles der ikke nogle krav til mange af disse egoister og samf undsnassere som kan få ubegrænset førtidspension og kontanthjælp m.m .? Jeg ved udmærket godt at nogen er så syge at de ikke kan arbejde men hovedparten kan bidrage med noget. Hvorfor stilles der kun krav til de mennesker som er på dagpenge og har vist deres gode hensigter? Og er en “ægte” flygtning en person fra f.eks. Somalia eller Afghanistan som har rejst flere tusinde km fra et kontinent til et andet for at søge hjælp? Jeg kalder dem fattigdomsflygtninge som bliver en økonomi sk klods om benet for det danske samfund i mange år da de ikke kan klare sig i et moderne samfund! Jeg ved at lige så snart at disse “flygtninge” har fået førtidspension eller lignende tager mange af dem på lange ferier til de lande de angiveligt er flygtet fra og lever fedt af de danske ydelser fordi købekraften er langt højere i ulandene! De etniske danskere er til grin men godheds- og indvandringsindustrien jubler da det jo isoleret set skaber nogle fedt betalte jobs til dem – men landet bløder!

I landet med verdens dyreste offentlige sektor som er helt ude af kontrol og i landet med verdens højeste skattetryk så kunne lære af både Sverige og Tyskland som trods international krise har en sund økonomi! Herhjemme venter græske tilstande til gengæld hvis ikke alle de offentlige virksomheder/kommuner, regioner og stat får et realitycheck a la SAS! Alle os som på et tidspunkt har været ansat i det offentlige ved jo at der er alt for mange “kolde” hænder i den offentlige sektor men istedet vælger pamperne at fyre de “varme” hænder! Ledelse og godt købmandsskab i den offentlige sektor er en by i Græenland og de inkompetente lokal- og folketingspolitikere lefler bare for vælgerne stedet for at gøre det rigtige for landet! Næste år slutter vi med en gæld på ca. 500 mia. kr. og der er intet i regeringens planer som tyder på at gældsætningen ikke vil fortsætte de næste mange år. Stakkels efterkommere!

Nytarstale

Helle vil aldrig kunne holde en god nytårstale.Hun og hendes regering er total ude af trit med vælgerne.
Ja, et valg vil være meget velkomment

Den første nytårstale i 2012/13.

Jeg tror at der er lidt mere sandhed og indhold i Hr. Morten Messerschmidts nytårstale.
Hvis man skulle gætte på ,hvad der er i Fru. Statsministerens. ???
Den er en statsmand værdig.
Link = www.youtube.com/watch?v=hJAkAXEr1Tk

Helle's nytårstale oversat

I disse for landet så svære tider, vil vi politikere og bankdirektører naturligvis gerne beklage, at vi er stukket af med jeres penge.
Men hvis I bare står sammen om at betale regningen, så skal vi i det nye år nok blive endnu mere velhavende på jeres bekostning.

Godt nytår til alle jer der har mulig gjort min drøm om umådeholden rigdom og magt - Keep up the good work.

Man læste i august.....

at til stor jubel, var indtaget til videregående uddannelser øget med 20%. Denne elevfabrik må stoppe! Sænk indtaget i 2013 med 30 % i forhold til `12.

Giv istedet de nu optagne i `13 en ordentlig kvalitetsuddannelse samfundet og de selv kan bruge til noget fornuftigt, -og ordentligt lønnet! Adgangskravene skærpes op til dem der kan og vil de`t! Derved standses produktionen af "overkvalificerede ansøgere" til helt almindelige samfundsnyttige jobs!

De herved "indefrosne" trecifrede millionbeløb (måske milliardbeløb), -som diverse uddannelsesinstitutioner ikke længere kan bruge som driftmidler til halvdårlig overflødig uddannelse af ledige såkaldte akademikere og DJØF-aspiranter, -de kan puttes ind i uddannelse af den type arbejdstagere som firmaet Danmark efterspørger fremadrettet.

Man kunne rimeligt se på om Danmark i virkeligheden har overkapacitet af uddannelsesfabrikker contra færre kvalitetsUNIer m.v.

Tænk dig: Et sted hvor A.B.Jensen skal enhverve sig en godkendt gaffeltruckuddannelse for at flytte en palle øl; det hedder nu "erhvervsakademi", -og ikke en truck-skole, TØ-HØ!

Disse drømme kommer ikke for en dag i en tid, hvor dem der kunne gøre noget ved virkeligheden er sovset ind i, og støttet af klientgørerne fra liste Ø og noget som kalder sig 3SF (hov,fnis - hvor alvorligt det end er). Danskeren er tilsyneladende ved at gennemskue disse levebrødsknaster, som for egen vindingsskyld ikke ønsker at ændre tingenes tilstand.

HTS gennemrejseprojekt fiver heller ikke plads til noget så enkelt og for hende ubetydeligt. Sass og medløberne de får lussingerne senere når fuglen er fløjet!

Løftebruds Helle

Den største taber af en statsminister Danmark nogensinde har haft, Anker jørgensen var bedre end madammen, han var i det mindste ærlig, modsat løgneren HTS. At høre nytårstale fra denne person, er en pestilens, men der kommer en løsning i morgen, andet kan man ikke forvente af madammen, i virkeligheden er hun uinteresseret i hvordan, det går i Danmark, det fremgår tydelig, når hun optræder på slap line

Nyvalg NU

Alle ved, at det er morgendagens løftebrud, der kommer ud af munden på Helle Thorning.

Yvonne fra Olsen-banden ville være en mere kompetent statsminister end Helle Thorning er.

Det er helt sikkert...

-jeg skal hverken høre eller se Guccitasken, nytårsaften! Margrethes imødeses til gengæld med spænding... :-)

GODT NYTÅR!

Jeg tror nu mest på...

at HTS nytårstale mest kommer til at handle en del om, hvordan Danmark ser ud som samfund i 2020 eller 2030; hvor de rigtige gode løsninger for alvor vil vise sig for danskerne.

Som danskerne efterhånden ...

... har lært Helle Thorning-Schmidt at kende - vil halvdelen af talen være tomme vision og omskrivninger af sandheden ("regeringen er kommet godt fra start") - og den anden halvdel være fiktive løfter, hun ikke evner at bære igennem alligevel.

Helle Thorning-Schmidt kan kun bringe Danmark videre, ved at få udskrevet et valg.

Mere eller mindre

Jeg glæder mig meget mere til Dronningens nytårstale !

Hun skal koncentrere sig om

at finde en udvej til at udskrive nyvalg snarest muligt!

flertallet ?

jeg vil nu hellere have hun fortæller lidt om hvordan vi skaber ufaglærte jobs til dem der skal konkurrere med polakker til 60 kr i timen, for det er det virkelige problem

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden