Vigtig dag for resten af skattesagen | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Vigtig dag for resten af skattesagen

I dag afhøres chef for Skat København, Erling Andersen, for anden gang af Skattesagskommisionen. Hans forklaring kan blive afgørende for resten af forløbet.

Erling Andersen, direktør i SKAT København, ankommer til Skattesagskommissionen i Søborg torsdag d.13.december 2012. Foto: Keld Navntoft

Kl. halv ti begynder Skattesagskommisionen sin anden afhøring af direktør for Skat København, Erling Andersen. Han skal i dag fortsætte sin forklaring, om hvordan Stephen Kinnocks sag blev behandlet af Skat København.

Afhøringen bliver spændende, fordi Erling Andersen skal uddybe sin skriftlige redegørelse, der var medvirkende årsag til, at daværende skatteminister Thor Möger overhovedet nedsatte en undersøgelseskommission i december 2011.

Som chef i Skat København var Erling Andersen øverst ansvarlig for behandlingen sagen.

- Som chef for Skat København er han utrolig vigtig, siger Roger Buch, der er forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har fulgt sagen tæt.

- Men på den anden side ved vi stort set allerede, hvad han vil sige på grund af den skriftlige redegørelse, han lavede for længe siden.

- Det, der bliver afgørende senere hen i forløbet, det er, om andre vidner kan bekræfte, hvad Erling Andersen siger. Kan de det, så er der ingen tvivl om, at daværende departementschef, Peter Loft, får store problemer, siger Roger Buch.

Læs mere: Loft bar homorygte med til Troels Lund

Netop tidligere departementschef, Peter Loft, blev samtidig med Erling Andersen bedt om at lave en skriftlig redegørelse, der skulle beskrive sagen set fra Skatteministeriet, hvor Troels Lund Poulsen (V) på daværende tidspunkt var Skatteminister. Uoverensstemmelserne mellem de to redegørelser er en af hovedårsagerne til, at den nuværende Skattesagskommision blev nedsat.

Endnu engang understreger det betydningen af Erling Andersens vidneudsag, forklarer Roger Buch:

- Det er klart, at det er presset fra ministeriet, der er det centrale. Homo-rygtet er jo i virkelighed ret ligegyldigt. Det, der er interessant, er, hvordan det blæser rundt i Skatteministeriet. Det centrale er derfor, om der har været et politisk eller administrativt pres fra toppen af Skatteministeriet, siger han.

B.dk liveblogger fra skattesagskommissionen

Tophistorier Gå til forsiden