Vilhelmsen sender Möger ud af regeringen | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Vilhelmsen sender Möger ud af regeringen

Opdateret: Berlingske erfarer, at SFs Holger K. Nielsen står til at overtage posten som skatteminister fra Thor Möger Pedersen.

Thomas Søgaard Rohde, Berlingske Nyhedsbureau
Thor Möger Pedersen står ifølge Berlingskes oplysninger til at miste pisten som skatteminister. SFs nye formand ønsker Holger K. Nielsen på posten. Foto: Camilla Rønde

Der er udsigt til en mindre - men kontroversiel -ministerrokade i SF, efter Annette Vilhelmsen lørdag er blevet præsenteret som ny formand for partiet. Alt tyder således på, at Vilhelmsen dropper skatteminister Thor Möger Pedersen, og den tidligere SF-formand Holger K. Nielsen er udset til at overtage posten. Det erfarer Berlingske.

Beslutningen om at sende Möger ud i mørket kan vise sig problematisk for den nyvalgte formand, der dermed lægger sig ud med flertallet i SFs bagland. Ifølge en stor rundspørge blandt SFs tillidsfolk, som Berlingske Research har foretaget, er der nemlig opbakning til den unge skatteminister.

Læs mere: SFs bagland vil beholde udskældt Möger

325 af SFs regionsrådsmedlemmer, byrådsmedlemmer, lokalformænd, storkredsformænd, medlemmer af landsledelsen og folketingsmedlemmer har svaret på spørgsmålet om, hvorvidt Thor Möger Pedersen skal fortsætte som skatteminister efter formandsvalget. 62 procent af dem svarer ja, mens 38 procent svarer nej.

I forbindelse med målingen forklarede skatteministeren, at han er klar til at støtte den nye formand.

- Jeg står naturligvis til rådighed, men det er en ny formand, der sætter sit hold. Men det er da dejligt at få et skulderklap. Så kan man jo altid håbe, tallene kan blive endnu bedre, men det nuancerer det billede, der ellers er blevet tegnet, forklarede Thor Möger Pedersen.

Læs mere: Thomas Larsen: Alt afhænger af SFU-banden

Den nye rokade kan hurtigt være på plads. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) rejser således til Bruxelles torsdag og fredag i den kommende uge, og inden da vil der sandsynligvis komme en udmelding fa den nye SF-formand.

Vilhelmsen skal mødes med Thorning søndag, og her vil hun efter alt at dømme sætte statsministeren ind i sine planer for partiets fremtid.

Flere politiske kommentatorer har erklæret det for sikkert, at Vilhelmsen selv skal være minister, og da erhvervs- og vækstminister Ole Sohn fredag bad om at blive set bort fra ved ministerrokaden, kan der blive tale om en hurtig overtagelse af hans ministerium.

Læs mere: SFs nye formand er en sød og samlende kyniker

Holger K. Nielsen vil hverken be- eller afkræfte oplysningerne over for Berlingske, ligesom han ingen kommentarer har til historien.

Ifølge Information kommer der også en ny formand for folketingsgruppen. Avisen, der har talt med flere kilder i partiet, mener således at vide, at Anne Baastrup overtager posten som formand for folketingsgruppen efter Pernille Vigsø Bagge.

Vilhelmsen har allerede slået fast, at hun ikke ønsker at kommentere rygter om ministerholdet, ligesom Thor Mögers spindoktor oplyser, at skatteministeren ingen kommentarer har.

Læs mere: SF-kender: Kæmpesejr bliver fordel for Vilhelmsen

Læs mere: SFs nye formand er en sød og samlende kyniker

Tophistorier Gå til forsiden